AudiO
Válasz vinczesz kommentjére
2008. szept. 24. 14:47

Napokon belül meglátom... Most kértem ki egy kisebb összeget, ami pont annyira kicsi, hogy csúnyán megcsappantaná ez a -8000 HUF...

bojanika
Válasz AudiO kommentjére
2008. szept. 24. 15:09

A levélben azt írták, hogy miután megszűnt a helyi bankszámla, és az erről való utalás a magyarországi számlákra, nyilvánvalóan felmerültek olyan egyéb extra banki költségek, amik nemzetközi átutalások esetén általánosak.

Ez nem azt jelenti tehát, hogy az mb innentől rosszabb árfolyamon váltja át a $-t HUF-ra, hanem azt, hogy a kikért összeget egy német bankból utalják a magyar számlára, aminek nagyobb a tranzakciós költsége, mint a magyar számláról magyar számlára való utalásnak.

titcar
Válasz bojanika kommentjére
2008. szept. 24. 15:17

ez kezd nagyon szánalmas lenni...
asszem át is csoportosítom a zsetont mejd netellerre.

AudiO
Válasz bojanika kommentjére
2008. szept. 24. 15:20

A levélben azt írták, hogy miután megszűnt a helyi bankszámla, és az erről való utalás a magyarországi számlákra, nyilvánvalóan felmerültek olyan egyéb extra banki költségek, amik nemzetközi átutalások esetén általánosak.

Ez nem azt jelenti tehát, hogy az mb innentől rosszabb árfolyamon váltja át a $-t HUF-ra, hanem azt, hogy a kikért összeget egy német bankból utalják a magyar számlára, aminek nagyobb a tranzakciós költsége, mint a magyar számláról magyar számlára való utalásnak.

Hát ez tiszta volt eddig is, de azért az elég csúnya ha ez a plusz költség közel 50$, egy 100$-os tranzakcióból például. Ezt nem tudom elképzelni...

titcar
Válasz AudiO kommentjére
2008. szept. 24. 15:23

Hát ez tiszta volt eddig is, de azért az elég csúnya ha ez a plusz költség közel 50$, egy 100$-os tranzakcióból például. Ezt nem tudom elképzelni...

nemzetközi átutalás pedig lehet ennyi. az hogy az átutalás összege menyni az enm nagyon számít.

AudiO
Válasz titcar kommentjére
2008. szept. 24. 15:27

Erre is vannak általános jogszabályok, rendeletek (nem is tudom h fogalmazzam). Pont hogy az átutalás összegétől kellene hogy függjön az értéke, ebben biztos vagyok.
40$-t is kivehetnék ha annyit szeretnék, akkor viszont eszerint nem kapok majd egy forintot se, ami nem történhet meg.

Bobbysolo
Válasz csabi69 kommentjére
2008. szept. 24. 15:59

Akinek nem HUF alapú az MB-je és nem HUF alapú számláta utaltat ki annak lesz egy 8000 Ft-os konverziós költsége a német bank részéről kiutalt összegtől függetlenül. Én is ebbe a hibába estem sok társammal egyetemben.

Nekem HUF alapú az MB-m, HUF alapú a bankszámlám, 1 hete kértem ki 70k-t, tegnap megjött 62k... :(
Állítólag lesz majd magyar számlájuk, ez átmeneti időszak, tanácsolni azt tudom, hogy senki ne kérjen ki pénzt mostanában MB-ről.

vw TDI
Válasz Bobbysolo kommentjére
2008. szept. 24. 16:35

Toljátok be 1 fogadási számlára pl Expekt,és onan kikérni bankszámlára ,kb 2 nap ,nó költség
Persze csak kisebb tételben nem tőbb 100K-

fejes1988
Válasz vw TDI kommentjére
2008. szept. 24. 16:36

Toljátok be 1 fogadási számlára pl Expekt,és onan kikérni bankszámlára ,kb 2 nap ,nó költség
Persze csak kisebb tételben nem tőbb 100K-

jaja, ez a legegyszerűbb...vagy rafis visára egyből..legjobb

vinczesz
Válasz vw TDI kommentjére
2008. szept. 24. 16:56

Pókerteremből nem ugyanígy működik?

Élő ügyfélszolgálat