johnybest
Válasz janabit kommentjére
2011. márc. 19. 15:54

moneybookers számlanyitás milyen pénznemben

Sziasztok , úgy alakult, hogy nyitni akarok egy moneybookerses számlát...
Elég nagy a zűrzavar, próbáltam visszaolvasni, melyik a legjobb megoldás a átváltási költségek miatt...szerintetek jó igy, jól látom?, merthogy ahogy olvastam utána nem lehet, vagy csak nagyon körülményes az MB-nél a számla pénznemét módósítani
Befelé: MB számlát USD-ben nyitok, feltöltöm átutalok bankszámláról forintban, az egyszeri átváltási költség amikor megérkezik MB-hez ugye MB átváltja USD-re, termekhez USD-ben fizetek be, termek között pénzmozgatás USD (mivel mindenhol ahol MB-t akarok használni USD-ben van a számlám,ott ugye akkor nincs átváltási jutalék...Kifelé: teremből USD-ben kiutalom MB-re, onnan egyszeri átváltás vissza forint bankszámlára, ennyi...Ja, ha pedig MB Mastercard akkor, azt is csak ugyanabban USD-ben igényelni, vásárlásnál, kpfelvétnél szintén csak egyszeri átváltási költség,..... esetleg tudtok kedvezőbb megoldást... tfi gl,johnybest

Laller85
Válasz johnybest kommentjére
2011. márc. 20. 18:49

Sziasztok , úgy alakult, hogy nyitni akarok egy moneybookerses számlát...
Elég nagy a zűrzavar, próbáltam visszaolvasni, melyik a legjobb megoldás a átváltási költségek miatt...szerintetek jó igy, jól látom?, merthogy ahogy olvastam utána nem lehet, vagy csak nagyon körülményes az MB-nél a számla pénznemét módósítani
Befelé: MB számlát USD-ben nyitok, feltöltöm átutalok bankszámláról forintban, az egyszeri átváltási költség amikor megérkezik MB-hez ugye MB átváltja USD-re, termekhez USD-ben fizetek be, termek között pénzmozgatás USD (mivel mindenhol ahol MB-t akarok használni USD-ben van a számlám,ott ugye akkor nincs átváltási jutalék...Kifelé: teremből USD-ben kiutalom MB-re, onnan egyszeri átváltás vissza forint bankszámlára, ennyi...Ja, ha pedig MB Mastercard akkor, azt is csak ugyanabban USD-ben igényelni, vásárlásnál, kpfelvétnél szintén csak egyszeri átváltási költség,..... esetleg tudtok kedvezőbb megoldást... tfi gl,johnybest

Üdw!

Ez a legjobb megoldás!

Littlemage
Válasz Laller85 kommentjére
2011. márc. 20. 20:02

Sziasztok!

Az erdekelne, hogy ha most USD-s MB-rol kiutalok magyar forint bankszamlara, akkor milyen koltsegek keletkeznek? Regebben volt olyan, hogy valami komolyabb osszeget levontak ilyenkor (kb 8k huf), ez mar nincs? Ill ha forintszamlahoz kapcsolt Visa kartyara utalok ki, akkor esetleg jobban jarok?

Jah meg valami: Regebben asszem volt valami ilyesmi, hogy visara csak ilyen random osszeget engedett kiutalni, sokszor 10 dolcsi alatt, ez meg megvan, vagy mar csinaltak vele valamit?

Koszi elore is!

mostnaban nem foglalkoztam ezzel, de biztos vagytok paran, akik naprakeszek vagytok.

titcar
Válasz Littlemage kommentjére
2011. márc. 20. 20:30

Sziasztok!

Az erdekelne, hogy ha most USD-s MB-rol kiutalok magyar forint bankszamlara, akkor milyen koltsegek keletkeznek? Regebben volt olyan, hogy valami komolyabb osszeget levontak ilyenkor (kb 8k huf), ez mar nincs? Ill ha forintszamlahoz kapcsolt Visa kartyara utalok ki, akkor esetleg jobban jarok?

Jah meg valami: Regebben asszem volt valami ilyesmi, hogy visara csak ilyen random osszeget engedett kiutalni, sokszor 10 dolcsi alatt, ez meg megvan, vagy mar csinaltak vele valamit?

Koszi elore is!

mostnaban nem foglalkoztam ezzel, de biztos vagytok paran, akik naprakeszek vagytok.

8K az már nincs úgytom valami 2-3$ a költség, amit ki is ír amikor kikérnéd (ez olyan 99%os infó)

johnybest
Válasz Littlemage kommentjére
2011. márc. 20. 21:47

Sziasztok!

Koszi elore is!

Szia Littlemage, szerintem :egyszer 1,80 euro -neked USDben számítva + az MB átváltási árfolyamán HUF/USD alapon a kiutalt összeg 1,99%-a, idézőjelben találod a hivatalos díjszabásukat, én úgy tudom más költség nincs, gl, johnybest

""Pénzkivétel (kifizetés Moneybookers számláról):
- Bankszámlára: 1,80 eurós fix díj
- Csekken keresztül: 3,50 eurós fix díj
- Bankkártyára (VISA): 1,80 eurós fix díj

Konverziós díj (ha a Moneybookers számlád pénzneme és a tranzakció pénzneme eltér): az összeg 1,99%-a a Moneybookers által használt átváltási árfolyamon felül. Az aktuális átváltási árfolyamok megtekintéséhez látogass el a moneybookers.com-ra, kattints a jobb felső sarokban a "fees" menüpontra, majd a lap alján a "wholesale exchange rates" hivatkozásra. Itt azt fogod látni, hogy a Moneybookers árfolyamán egy EUR-t a különböző pénznemekben hány pénzegységre lehet átváltani."

johnybest
2011. márc. 20. 21:53

Üdv!Én is így használom ahogy te!Szerintem legjobb megoldás...mivel ha rollod cipeled termek között nincs átváltási jutalék!

kösz, johnybest

Littlemage
2011. márc. 20. 23:00

koszi az infokat.

SuccessFULL
Válasz Heyman kommentjére
2011. márc. 22. 21:39

én régebben kértem levélben kódot, amit szerbiából küldtek, és volt vagy 1 hónap mire megjött :))

És befutott a levél, Sarajevoból :)) remélem ezt csak egyszer kell eljátszani.

Heyman
Válasz SuccessFULL kommentjére
2011. márc. 22. 21:41

És befutott a levél, Sarajevoból :)) remélem ezt csak egyszer kell eljátszani.

nah, megmondtam én :D

Mezo_gsi
Válasz Heyman kommentjére
2011. márc. 23. 21:33

Hogyha Moneybookersről szeretnék befizetni egy terembe, akkor az e-mail címeknek mindenképpen egyezniük kell?

Élő ügyfélszolgálat