Póker Fórum Archívum > Pénzügyek > USD - EUR - avagy hogyan alakulnak az árfolyamok

titcar
Válasz High_TT kommentjére
2009. máj. 20. 17:26

a fenti 2 hsz nyílván magyarázza egymást, elkezdett beáramlani a pénz a régióba, a régiós tőzsdékre. hogy mé' azt nem tudom :)

R1per2
Válasz titcar kommentjére
2009. máj. 20. 17:28

milyen jó, hogy akkor váltottam nagyobb összeget át, amikor 300volt az euró! Ki tudja mikor lesz megint annyi... :)

HajduJan
Válasz kanrich_ kommentjére
2009. máj. 20. 17:44

Na most megint mi történt? 2 nap után nézem az árfolyamot és 275 az EUR, 200 a dollár...

XXXXXXX! Nem tudok mit mondani! Kxxxx idegesítő, nem is számolom át ezzel most megint mennyit buktam. No ez a bad beat!

TempuraFish
Válasz HajduJan kommentjére
2009. máj. 20. 18:53

XXXXXXX! Nem tudok mit mondani! Kxxxx idegesítő, nem is számolom át ezzel most megint mennyit buktam. No ez a bad beat!

Szerintem ezt nem szabad bukásként kezelni. Kivéve, ha a kezdőtőkédet magasabb árfolyamnál helyezted be egy $/€ számlára, akkor igen.

Inkább örülni kellene, hogy kezd a normál érték felé menni az árfolyam és nem csődöl be az ország egyből... Lehetne itt 400-500Ft-os € árfolyam is, csak épp sokat nem érnénk vele, mert nem igazán lehetne mit vásárolni a forintunkért.

HajduJan
Válasz TempuraFish kommentjére
2009. máj. 20. 19:11

Szerintem ezt nem szabad bukásként kezelni. Kivéve, ha a kezdőtőkédet magasabb árfolyamnál helyezted be egy $/€ számlára, akkor igen.

Inkább örülni kellene, hogy kezd a normál érték felé menni az árfolyam és nem csődöl be az ország egyből... Lehetne itt 400-500Ft-os € árfolyam is, csak épp sokat nem érnénk vele, mert nem igazán lehetne mit vásárolni a forintunkért.

Igazad van. Rövid távon gondolkozom. Csak néha jó volt 240 ft-os árfolyamon cashoutolni.

titcar
Válasz HajduJan kommentjére
2009. máj. 22. 18:27

hvg.hu - hírek szünet nélkül : 279,83 - Korrekció gyengítette a forintot

ami ebből igazából érdekes, az az hogy gyakorlatilag azt mondja (ami szerintem is így van), hogy ahogy jövünk ki a válságból, úgy fog visszagyengülni a dodi. a dollárgyengülés okai ugyebár továbbra sem szűntek meg sőt valószínűleg csak súlyosbodtak.

zend
Válasz titcar kommentjére
2009. máj. 22. 20:08

hvg.hu - hÃ*rek szünet nélkül : 279,83 - Korrekció gyengÃ*tette a forintot

ami ebből igazából érdekes, az az hogy gyakorlatilag azt mondja (ami szerintem is így van), hogy ahogy jövünk ki a válságból, úgy fog visszagyengülni a dodi. a dollárgyengülés okai ugyebár továbbra sem szűntek meg sőt valószínűleg csak súlyosbodtak.

Ráadásul most hogy a briteket leminősítették,van rá némi esély hogy ezt amerikával is megtegyék,az meg egy újabb pofon lesz a dollárnak.

attiati
Válasz zend kommentjére
2009. máj. 23. 2:04

Én hosszabb távon nem féltem a dollárt.
1. Most mindenki az usa növekvő hitelállománya miatt kezd aggódni.
És ha valóban bekövetkezik? Akkor mindenki menekül $-ból?
Akkor hogy jön rendbe USA gazdasága, bankrendszere? Ha nem jön rendbe, akkor hogy jön rendbe a világ gazdasága, ha a legfőbb felvevőpiaca nem jön rendbe?
Ha a világ újra kezd beteg lenni, mert Usa nem jön rendbe, akkor ismét kezd $-ba menekülni a pénz. Vagyis erősödik.

2. Ha valami csoda folytán kikerül a gödörből a világ, akkor nagyon gyorsan vissza kell szívni a bankrendszerből a felesleges $ pénzmennyiséget (kamatemelés, stb...). Vagyis erősödik. Vagy ha nem szívják első körben vissza, akkor meglódul az infláció, nyersanyagárak. Vagyis kamatot kell emelni.

3. Egy forgatókönyv van, aminek a technikai kimenetelét én nem látom. Vezető nagyhatalmak között valamiféle új egyezmény jön létre a $, mint fő tartalékvaluta leváltására, vagy súlyának csökkentésére és helyette az orosz rubel, és kínai jüan nagyobb súlyt kap egy új valutakosárban, persze fő súllyaz az euro. De most a világ kereskedelmének a nagyon nagy részét (~90%) $-ban bonyolítják, $-ban tartalékol mindenki.
Egy ajtón meg nem tud kimenekülni mindenki, abból taposás lesz.
És ha "hagyják" $-t leértékelődni, akkor pillanatok alatt Kína és a világ tartalékainak értéke is megcsappan. Kína is inkább leértékeli ($-al szemben is) a valutáját, nem hagyja, hogy $ leértékelődés miatt erősödjön a jüan.

4. Arról nem is beszélve, hogy usa majd valszeg hagyja, hogy a saját hitelminősítői leminősítsék....

5. Ft meg valszeg megtáltosodik attól, hogy koncepció és egyetértés nélküli költségvetési megszorítás folyik. Ezt hosszútávon nem lehet csinálni. Nem ettől erősödik meg egy deviza mögött az ország, és a deviza maga.

Szóval eur/usd nem tudom mitől szállna el. EU-nak sem jó a túl erős euró.
Usd/huf meg csak visszajött az extrém szintekről.

want2push
Válasz R1per2 kommentjére
2009. máj. 23. 2:39

milyen jó, hogy akkor váltottam nagyobb összeget át, amikor 300volt az euró! Ki tudja mikor lesz megint annyi... :)

Szerencsére én is.

Egyébként elég extrém szinteket ért már el a forint, főleg az euróval szemben. Nem csoda, hogy amióta kicsit lenyugodtak a kedélyek "egy picit" visszajött.

Forint kapcsán sztem senki se tudja megmondani, hogy mi lesz. Persze, ha politikailag stabilizálódik a helyzet, és erős kormányzás lesz, akkor talán a forint volatilitása is megszűnhet. A forint volatilitásának csökkenéséhez jó lenne, ha megindulna egy reális közeledés az eurózónához, de ez még odébb van. Addig még sok mindent meg kell reformálni itthon a gazdaságpolitika területén. Már, ha komoly fejlődés alapjait szeretnék megteremteni és biztosítani ebben az országban.
Én hosszabb távon nem féltem a dollárt.

Én se. Sőt hosszabb távon az EUR/USD viszonylatban dollárerősödést várok. Mindenesetre én a két valuta közül inkább dollárt halmoznék fel, mint eurót. Szerencsére dolláros teremben játszok. :)

nando42
Válasz want2push kommentjére
2009. máj. 23. 10:23

Sőt hosszabb távon az EUR/USD viszonylatban dollárerősödést várok. Mindenesetre én a két valuta közül inkább dollárt halmoznék fel, mint eurót. Szerencsére dolláros teremben játszok. :)

Miért? A $ egyre inkább kezdi elveszíteni a világpiaci súlyát, plusz arra sincs reális esély, hogy az képes visszaerősödjön 1:1 értékbe, de akár a közelébe se. Magyarország 8-15 éven elül pedig nem $ lesz a fizető eszköz, hanem az €. Egyszerűen nem értem miért lenne érdemes rövid, v. közép távon $ felhalmozni, azt, hogy hosszútávon mi benne a ráció, azt meg főleg nem?

Élő ügyfélszolgálat