szerinted melyik jobb, ha egy osztrák bankban áll a pénzed mondjuk 2-3% € kamaton, vagy egy pókerszámlán 0% kamaton + a biztonsági kérdéseket is gondoljuk hozzá...
"Talán ha jól alakulnak a dolgok, akkor jövőre már nem is kell ezzel foglalkozni, amennyiben nem kell adózni a pókernyeremény után."
-Azért ebben ne legyél annyira biztos!...vagy lemaradtam vmiről?!
Még nincs egyértelmű állásfoglalás, de meredek lenne ha az online póker után kéne adózni, az élő után meg nem.
Croesusokkal vagyok körbevéve.
Még minddig nem sikerült ennek az egésznek a lényegét megértenem.
Aki ennyi temérdek pénzt akar levenni (nyilván külföldön, hogy ne legyen nyoma), az gondolom nem a sarki ABC-ben akarja kenyérre meg fűszerre elszórni, hanem komolyabb cuccokat, ingatlant, kocsit vesz belőle.
Akkor viszont könnyen a NAV látóterébe kerül. És ezután már már csak az érdekli őket, hogy mégis, honnan a francból van a pénz?
Talán ha jól alakulnak a dolgok, akkor jövőre már nem is kell ezzel foglalkozni, amennyiben nem kell adózni a pókernyeremény után.
Autót, lakást, bármit megvehetsz cégként is.
Ha ATM-ből leveszel pénzt, akkor arra bármit mondhatsz, hogy mire költötted. Ez a fő különbség. Ha kártyával vásárolsz, akkor látszik, hogy Te 1 hónapban 50 K-t költöttél parfümre, 15K-t fürdősóra, 150 K-t ruhára és még nem vettél kaját meg nem fizettél rezsit....
A KP-t felveheted a kinti bankfiókban, ATM-ben... Így annak itthon a lehető legkevesebb nyoma lesz.
Végig olvastam a topikot de nem született benne semmilyen konklúzió ha jól értelmeztem :(
Én most kezdek gondolkozni a dolgon de továbbra sem tudom eldönteni ,hogy van-e értelme az osztrák számlának.
Sehol nincs egy épkézláb tipp mit,hogyan kéne csinálni ,hogy ne legyen belőle baj póker vagy egyéb jövedelmek esetén... Még ha van is gondolom nem írná ki senki, de azért egy irányt,hogy merre puhatolózzon az ember azt bárki megtehetne.
Végig olvastam a topikot de nem született benne semmilyen konklúzió ha jól értelmeztem :(
Én most kezdek gondolkozni a dolgon de továbbra sem tudom eldönteni ,hogy van-e értelme az osztrák számlának.
Sehol nincs egy épkézláb tipp mit,hogyan kéne csinálni ,hogy ne legyen belőle baj póker vagy egyéb jövedelmek esetén... Még ha van is gondolom nem írná ki senki, de azért egy irányt,hogy merre puhatolózzon az ember azt bárki megtehetne.
Nekem a napi 250$ se működik. Közli velem az ATM, hogy kimerült a limit. WTF?
Bennem is hasonló kérdések fogalmazódtak meg, ill olvasni mostanában, hogy már nem lehet csak úgy bankszámlát nyitni odakint, minimum ottani munkahely igazolást kérnek, erről valakinek tapasztalat?