Egyszerűen nem bűncselekmény,maximum csalásnak minősül,arra meg magasról tesznek.
Még régebben gépkölcsönzőben dolgoztam.
Bejött egy arc,hamis személyivel elvitt egy gépet,persze bottal üthettük a nyomát.
Rendőrségre mentem,megtettem a feljelentést.
Mondtál,hogy ok,majd nyomoznak.
3 hét múlva jön a papír,hogy a tettes kiléte nem felderíthető stb.
Azért beleolvastam a jegyzőkönyvbe,és itt jön a vicc:
Az állt benne ,hogy Én XY bejelentem,hogy adott nap a SAJÁT nevemre kiállított hamis személyivel kibéreltem egy gépet,és nem vittem vissza.
Mondom WTF,csak észre vettem volna,hogy valaki az ÉN személyimmel akar gépet bérelni :D
Visszamentem a budaőrsi rendőrségre,megkerestem az ügy előadóját.
Nem hogy felhív az irodába...áááá várjak rá az előtérben.
Lejön,mondom,hogy mi a tényállás,nem én vagyok a rossz fiú,tőlem vitték el a gépet,de nem az én nevemre,hanem pl Kovács Pista nevére kiállított hamis személyivel.Ránéz a jegyzőkönyve,és azt mondja:
-Egy pillanat felmegyek az irodámba,és mindjárt átírom a nevet a jegyzőkönyvben és a nyomozást megszüntető határozatban is ....LOOOOOOl.
Ő fölment az irodába,én meg otthagytam a faszban.
És megfogadtam,hogy soha ilyennel nem megyek a rendőrségre,mert csak elfecsérelt pénz meg idő...
Amíg egy kés nem áll ki hátadból,addig nem foglalkoznak veled.
ez az egész egy ismerősömmel történt meg , és megígértem neki hogy megpróbálok utána járni a dolgoknak mit lehet tenni.
ismerősöm épp azon fáradozik , hogy hova tudna fordulni az ügyben ezért gondoltam h mielőtt valami tanácsot adok neki körbe kérdezek fórumokon.
a történet röviden annyi, hogy sokáig együtt játszottak pókeren amikor erről a bizonyos kölcsönről szó került azóta elteltek hónapok de az illető még mindig nem volt hajlandó ezt visszafizetni és ezért nehéz bizonyítani bármit is sajnos. és amiket leirtatok nem is tudom , hogy fogjuk majd tudni. az aki átverte a barátomat nem szélhámos csak egyszerűen egy gambler akinek nincs pénze visszafizetni azt amit kért.
ez az egész egy ismerősömmel történt meg , és megígértem neki hogy megpróbálok utána járni a dolgoknak mit lehet tenni.
ismerősöm épp azon fáradozik , hogy hova tudna fordulni az ügyben ezért gondoltam h mielőtt valami tanácsot adok neki körbe kérdezek fórumokon.
a történet röviden annyi, hogy sokáig együtt játszottak pókeren amikor erről a bizonyos kölcsönről szó került azóta elteltek hónapok de az illető még mindig nem volt hajlandó ezt visszafizetni és ezért nehéz bizonyítani bármit is sajnos. és amiket leirtatok nem is tudom , hogy fogjuk majd tudni. az aki átverte a barátomat nem szélhámos csak egyszerűen egy gambler akinek nincs pénze visszafizetni azt amit kért.
Megtalaltatok valalmelyik kozossegi oldalon? Ha tenyleg nem tervezetten nem akarta visszafizetni, akkor lehet, h nem torolte magat ezekrol a helyerkol es pl iwiw-en lehet msn cim alapjan keresni.
Ha viszont tenyleg ez volt a terve, akkor sajnos teljesen eselytelen a dolog, msn lenyomozhatatlan es olyan kepet rak be oda, amilyet akar...
Ha nincs pénze visszafizetni,akkor nem is fogja.
hát az illető az eltűnt , természetesen közösségi oldalakon próbáltuk keresni több féle szempont szerint , nem valószínű , hogy fent van , de amíg nem tudjuk a rendes nevét eléggé tehetetlenek vagyunk. nem hinném h tervezetten akarta így rendezni a dolgokat. csak hát így alakult és ezt az utat látta csak kiútnak.
de aki ekkora egy szemétláda és utolsó féreg , hogy kihasználja mások jóindulatát azzal remélem ott fenn valaki jól kifog b***ni!!!
hát az illető az eltűnt , természetesen közösségi oldalakon próbáltuk keresni több féle szempont szerint , nem valószínű , hogy fent van , de amíg nem tudjuk a rendes nevét eléggé tehetetlenek vagyunk. nem hinném h tervezetten akarta így rendezni a dolgokat. csak hát így alakult és ezt az utat látta csak kiútnak.
de aki ekkora egy szemétláda és utolsó féreg , hogy kihasználja mások jóindulatát azzal remélem ott fenn valaki jól kifog b***ni!!!
Egy öreg barátom szavajárása jut az eszembe, ilyen esetekben:
Megfogadtam, hogy senkinek nem adok kölcsön, de azt nem fogadtam meg, hogy nem kérek!
...én fogom a fröccsöspoharam, és hiába kérnrk egy kortyot!