Póker Fórum Archívum > Pénzügyek > Költözés REVOLUT-ról WISE-ra

gzp74
2022. máj. 2. 20:39

Költözés REVOLUT-ról WISE-ra

Sziasztok, A napokban kaptam emailt a Revolut-tól, hogy:

"Július 1-jén összevonjuk a Revolut Payments UAB-t és a Revolut Bank UAB-t, ami azt jelenti, hogy a Revolut Payments UAB összes ügyfele július 1-jétől átkerül a Revolut Bank UAB-hez."

"A Revolut Payments UAB-nél vezetett számlád átkerül a Revolut Bank UAB-hez, és folyószámlává válik."

"A folyószámládon és adott esetben a látra szóló betéti számládon lévő pénzeszközök 100 000 euróig a betétbiztosítási rendszer védelme alatt állnak majd."

Jól gondolom, hogy ezzel lényegében ugyanolyan bankszámlává válik a számlám, mintha Magyarországon nyitnék egy számlát. És ez egyben a részükről majd jelentési kötelezetséget is jelent a számlámról a magyar hatóságoknak? Kiadnak esetleg információt, ha kérik Őket? Akár inkasszót is tudnak majd rakni a számlára? Vagyis éppen a "láthatatlansága" szünik meg majd, amiért sokan gondolom használjuk, a bankroll logisztikai/váltási dolgain túl !?

Eddig még nem adtam meg adóazonosító számot, pedig már volt, hogy kérték....félek, hogy a váltáskor ez már kötelező lesz, vagy tévedek? Nem mintha nagyon nehéz lenne a név és a cim alapján azonositani az embereket....

A másik dolog, ha tényleg igy van, akkor arra gondoltam, hogy költöznék a Revolutról a WISE-ra, mert az még nem hivatalos bank, és remélem nem is áll szándékukban a dolog...

Egyelőre küzdök, hogy utaljak a revolut számlámról a WISE számlára. De nem nagyon akar sikerülni :( Elsőre a WISE-on HUF-os számlát akarnék létrehozni, aztán EUR és USD-t is, és mindegyikhez az első kicsi összeget utalással küldeném a Revolut-ről az ugyanolyan pénznemű alszámlámról banki utalással. De hibát ir, hogy a kedvezményezett nem preferálja a HUFot, holott éppen az a lényeg, hogy elvileg a WISE által megadott számlaszám, az magyar HUF számlaszám....nem értem...irtam a supportnak a REVOLUTON, de órák óta küzdök velük...majd emberi időben megprobálok beszélnia WISE ügyfélszolgálattal is....

De megnyugtató lenne, ha vki irná, hogy csinalt hasonlót és lehetséges !?

gabor93
Válasz gzp74 kommentjére
2022. máj. 3. 14:45

Nem akarlak elkeseríteni de ha egyszer a NAV radarjába kerülsz, akkor aztán teljesen mindegy, hogy épp revoluton, skrillen, vagy wiseon csücsül a pénzed.
Egybéként revo kártyával vagy virtuálissal nem emlékszek már, tudtam wise-ra rakni.
Bármilyen tartozás esetén magyar bankszámlán inkasszóval meg csak egy darabig próbálkoznak egy idő után megunják és kimennek a címedre és személyesen keresnek fel. Ha találnak két kocsit meg téged 150négyzetméteren akkor felteszik a kérdést, hogy "Miből élsz??", ott már a kisebb bajod is nagyobb lesz annál, hogy wise vagy revolut.

gzp74
Válasz gzp74 kommentjére
2022. máj. 3. 18:53

Annyi fejlemény van, hogy HUF-al a banki utalás azért nem ment a Revolut-ról a Wise felé, a Wise ügyfélszolgálat szerint, mert a Revolut-nak a HUF-os bankszámlája Irországban van vagy mifene....

EUR-val sikerült a banki utalás a 2 számla között.

Élő ügyfélszolgálat