Takii
Válasz kanrich_ kommentjére
2008. okt. 6. 22:45
1USD=183HUF
1EUR=249HUF
Ha holnap is feljebb megy, akkor kiveszek valamennyit. Nem érdekel, mennyi van már kint. :D
merlin
Válasz zend kommentjére
2008. okt. 6. 22:50
Az a gáz hogy ha az EU is elfogad valami mentőcsomagot akkor ők ejróban fogják a pénzt a piacba pumpálni így akkor az ejró árfolyama is emelkedni fog.
Hello!
Remélem ezt te sem gondolod komolyan ,hogy az az oka a dollár emelkedésének mert $ pumpálnak a piacba....
Ez pont hogy elenkezőleg kellene hatnia,higítják a dolcsit azzal ha tovább "pumpálnak" pénzt a piacba.
Ugyhogy attól ne félj hogy az EURO attol fog erősödni mert "ejrot"pumpálnak a piacba.
titcar
Válasz merlin kommentjére
2008. okt. 6. 23:13
ma igazából úgynézem a ft gyengült valamiért.
want2push
Válasz titcar kommentjére
2008. okt. 6. 23:36
Elég szépen szakadtak ma is a piacok, a BUX 6%-ot, Amerika meg kb. 4%-ot esett. Sztem ez az általános nemzetközi bizonytalanság a fő oka a forint elmúlt időszaki gyengülésének.
Akárhogy is nézzük, még mindig egy kis ország vagyunk, viszonylag bizonytalan gazdasággal, ahol a makrószámok és a középtávú kilátások sem a legfényesebbek jelenleg. Ilyen időszakban pedig nem a forintot és a magyar állampapírt fogják vásárolni...
Amíg a nemzetközi bizonytalanság nem szűnik meg, addig nem hinném, hogy a forinttól komolyabb, illetve tartós erősödés várható, sőt én inkább az ellenkezőjére számítok, akár további gyengülés is elképzelhető.
zend
2008. okt. 6. 23:51
Hello!
Remélem ezt te sem gondolod komolyan ,hogy az az oka a dollár emelkedésének mert $ pumpálnak a piacba....
Ez pont hogy elenkezőleg kellene hatnia,higítják a dolcsit azzal ha tovább "pumpálnak" pénzt a piacba.
Ugyhogy attól ne félj hogy az EURO attol fog erősödni mert "ejrot"pumpálnak a piacba.
Hello!
Nem közvetlen ez az oka,de mivel az amcsik jóváhagyták a mentőcsomagot,az EU vezetők meg csak téblábolnak a téma körül,a befektetők elveszítik az európai pénzügyi rendszerbe vetett bizalmukat, próbálnak kivonulni a piacról ami gyengiti az eurót és ezáltal az USA felé fordulva keresletet indukálnak a dollár iránt ami felfelé nyomja annak árfolyamát.
merlin
Válasz zend kommentjére
2008. okt. 7. 0:15
Hello!
Nem közvetlen ez az oka,de mivel az amcsik jóváhagyták a mentőcsomagot,az EU vezetők meg csak téblábolnak a téma körül,a befektetők elveszítik az európai pénzügyi rendszerbe vetett bizalmukat, próbálnak kivonulni a piacról ami gyengiti az eurót és ezáltal az USA felé fordulva keresletet indukálnak a dollár iránt ami felfelé nyomja annak árfolyamát.
Ez logikusnak hangzik és ebbe én részben egyetértek,de a mentőcsomag előtt ,amit a napokban fogadtak el USA-ban ,már hónapokkal előtte erősödött a dollár az euroval szemben,amikór még USA-ban is csak kezdett kiborúlni a bili :)
Szóval szerintem más tényezők is közrejátszhattak(nak) a dollár erősödésében és még mindig azon a véleményen vok, hogy attól hogy az EU bedob valami mentőcsomag félét nem fog az EURO érdemben erősödni a dollárral szemben.
titcar
Válasz zend kommentjére
2008. okt. 7. 0:23
Hello!
hány amerikai csőd volt at utóbbi időben? hány európai? a tengeren túlon olyan hogy befektetői bizalom olyan most kb. egyáltalán nincs sztem. egyébként meg a júeszéjben konkrétan az adófizetők pénze az a 700 milliárd, ami azért nem aprópénz, több mint 2000 dodi fejenként. csak az arányok érzékeltetése végett a hazai fejenkénti össz államadóság ennek alig 2szerese/fő.
zend
2008. okt. 7. 14:58
Ez logikusnak hangzik és ebbe én részben egyetértek,de a mentőcsomag előtt ,amit a napokban fogadtak el USA-ban ,már hónapokkal előtte erősödött a dollár az euroval szemben,amikór még USA-ban is csak kezdett kiborúlni a bili :)
Szóval szerintem más tényezők is közrejátszhattak(nak) a dollár erősödésében és még mindig azon a véleményen vok, hogy attól hogy az EU bedob valami mentőcsomag félét nem fog az EURO érdemben erősödni a dollárral szemben.
Igazad van és egymagában egy EU-s csomag még nem oldja meg a dolgokat de odaát már legalább ennyivel előrrébb vannak,+ mivel az indexek még mindig esnek állítólag a FED azt tervezi hogy nagyvállalatoknak is segitő kezet nyújt.A múlt héten és hétvégén sokminden történt itt a vén európában ami méginkább a mélybenyomta az eurót,(Unicredit ügy,Izlandi bankválság) és valószínüleg európában ennek még csak az elején vagyunk.Ha az EU képes lesz egységesen és gyorsan valami épkézláb csomaggal a közvélemény elé állni és látszik rajtuk az elhatározás hogy tényleg érdemben képesek fellépni a helyzettel szemben az megnyugvást adhat a befektetőknek akik most mind zárják a pozicióikat.Ha pedig a bizalom valamelyest helyreáll akkor lesz esélye az eurónak ismét erősödni.
zend
Válasz titcar kommentjére
2008. okt. 7. 15:12
hány amerikai csőd volt at utóbbi időben? hány európai? a tengeren túlon olyan hogy befektetői bizalom olyan most kb. egyáltalán nincs sztem. egyébként meg a júeszéjben konkrétan az adófizetők pénze az a 700 milliárd, ami azért nem aprópénz, több mint 2000 dodi fejenként. csak az arányok érzékeltetése végett a hazai fejenkénti össz államadóság ennek alig 2szerese/fő.
Manapság szinte minden a júeszéjből indul így egy kiadós gazdasági válságnak is illik onnan indulni ezért egy kis időbe kerül amig átgyűrűzik euba is.És igaz ott sincs befektetői bizalom a hedge fund-ok leírják a veszteségeket és kezdik kifizetni a befektetőket a részvény,áru és nyersanyag indexek szintén esnek,ezért aki nem akarja hogy hogy a tőkéje komoly veszteséget szenvedjen el rövid idő alatt,vagy a veszteséges pozicióit akarja valamennyire visszahozni az dollárba vagy jenbe fog bele venni.