Ha mindenből egyformán van, akkor nem kell ilyeneken gondolkodnod.:)
Ha mindenből egyformán van, akkor nem kell ilyeneken gondolkodnod.:)
Amelyikből több van, abból. Erre akartam célozni.
Amelyikből több van, abból. Erre akartam célozni.
És ez árfolyam-alakulás szempontból miért jó nekem? :D
EURUSD (0.00%) - Stooq
Usdhuf nagyobb kilengéseket mutat--> spekulálni jobb. Ha $ erősödésre számítasz, akkor huf-al szemben nagyobb a mozgástér.
De ha eur-t meghagyod, kamatoztatod, akkor a magasabb huf kamatot bukod.
Számolni kéne konkrét számokkal, hogy kiderüljön: egy váltáson a marzsot mindenképpen bebukod. Mondjuk fél éves időtávon ha usdhuf ~4%-nál t többet erősödik, mint usdeur, akkor lesz a huf-->usd váltáson hasznod.
Vagyis a fél éves huf kamattöbbletet kompenzálni kell magasabb árf. nyereséggel.
Mondjuk így már egyértelműbb:
USDEUR (0.00%) - Stooq
Jó, hogy jössz, mert végig eur-ba menekülésen gondolkodom, pedig usd kézenfekvőbb, de addig is marad a jó kis forintunk :)
hupsz, ez nagyon zsargonos lett. :) tehát inkább az €/$ legyen, míg a forintot kössem le? hm...? :)bonyolult ez a világ. :)
Hát ezt csak így lehet, még így is amatőr. :)
EUR->USD : kisebb árfolyamkilengés, de megkapod a huf kamatodat
HUF->USD : nagyobb árfolyamkilengés (nyereség v. veszteség), de az alacsonyabb eur kamatot kapod
A döntés a tiéd.
Nem jársz jobban azzal, amit írtam, hanem akkor nem kell törődni ezekkel a dolgokkal.
Hiszen amíg gyengül az egyik, erősödik a másik, jobban kamatozik az egyik, kevésbé a másik, neked összességében mindenből ugyanannyi van, és egy helyben maradsz az átlaghoz képest. :)
Nem jársz jobban azzal, amit írtam, hanem akkor nem kell törődni ezekkel a dolgokkal.
Hiszen amíg gyengül az egyik, erősödik a másik, jobban kamatozik az egyik, kevésbé a másik, neked összességében mindenből ugyanannyi van, és egy helyben maradsz az átlaghoz képest. :)