Póker Fórum Archívum > Pénzügyek > USD - EUR - avagy hogyan alakulnak az árfolyamok

apro
Válasz Zoleee kommentjére
2011. aug. 4. 0:40

most csak 270,5-öt volt hajlandó, ami arra utal, hogy nem vár további gyengülést, hanem inkább arra számít, hogy visszamászik 270 alá...

Megvette tőled 270,5-ért az euródat, mert arra számít, hogy visszamászik 270 alá, és majd még olcsóbban tudja továbbadni........

szép gondolatmenet....

Esetleg azért, mert volatilis a piac, és kitágult marzsokkal dolgoznak?
Á ugyan, az kizárt.

Dollárral kapcsolatban nem merek nyilatkozni :)

csak bátran, az euro már jól megy :D :P

Jonas 77
Válasz apro kommentjére
2011. aug. 4. 9:39

szép gondolatmenet....

Akkor pls. reagálj az eredeti felvetésre is :D
Thx

Shaikon
Válasz apro kommentjére
2011. aug. 4. 9:55

Megvette tőled 270,5-ért az euródat, mert arra számít, hogy visszamászik 270 alá, és majd még olcsóbban tudja továbbadni........

szép gondolatmenet....

Ha elolvasod rendesen megvette 270,5 -ért és NEM 271,5ért mert tudta ,hogy lejjebb megy de ha 267et adott volna érte kiröhögik.Minimalizálta a bukást.

Zoleee
Válasz apro kommentjére
2011. aug. 4. 10:21

szép gondolatmenet....

Esetleg azért, mert volatilis a piac, és kitágult marzsokkal dolgoznak?
Á ugyan, az kizárt.

csak bátran, az euro már jól megy :D :p

Nem írtam, hogy szakértő vagyok, de még ha az is lennék, mindegy lenne, mert jó eséllyel az is mellé lő :-)

Én csak a saját tapasztalatom írtam le. Rendszeresen váltok eurót, és arra hogy a következő napokba merre változik az árfolyam mindig egy jó indikátor volt, hogy középárfolyamon vagy középárfolyam alatt volt hajlandó váltani.

De Te biztos rendszeresen váltasz és jobban tudod ;)

MindenkiTancol
2011. aug. 4. 10:27

Nem írtam, hogy szakértő vagyok, de még ha az is lennék, mindegy lenne, mert jó eséllyel az is mellé lő :-)

Én csak a saját tapasztalatom írtam le. Rendszeresen váltok eurót, és arra hogy a következő napokba merre változik az árfolyam mindig egy jó indikátor volt, hogy középárfolyamon vagy középárfolyam alatt volt hajlandó váltani.

De Te biztos rendszeresen váltasz és jobban tudod ;)

Megkérdezhetem miért váltasz odavissza eurót? Rendszeresen utazgatsz különböző országokba ahol euróval kell fizetni és szükséged van rá vagy csak szimplán azért mert ezzel az odavissza váltogatással is nyereséget lehet realáziálni?

Zoleee
Válasz MindenkiTancol kommentjére
2011. aug. 4. 12:27

Megkérdezhetem miért váltasz odavissza eurót? Rendszeresen utazgatsz különböző országokba ahol euróval kell fizetni és szükséged van rá vagy csak szimplán azért mert ezzel az odavissza váltogatással is nyereséget lehet realáziálni?

Lehet, hogy félreérthető voltam. Nem váltok oda vissza, csak eurót váltok forintra. (mivel én nem tartok nagyobb összeget forintban)

Shaikon
2011. aug. 4. 13:14

Lehet, hogy félreérthető voltam. Nem váltok oda vissza, csak eurót váltok forintra. (mivel én nem tartok nagyobb összeget forintban)

Most már ne mentegetőzz ,jó lenne ha blogba vezetnéd miért és mennyi eurót váltasz + mennyi a haszon.:)

Zoleee
Válasz Shaikon kommentjére
2011. aug. 4. 13:51

Most már ne mentegetőzz ,jó lenne ha blogba vezetnéd miért és mennyi eurót váltasz + mennyi a haszon.:)

:D:):)):p:):D:))

joco11111
2011. aug. 4. 15:00

Jobb euróban (esetleg dollárban) tartani a pénzünket egy devizaszámlán, mint forintban?
Mostanában sokat agyalok ezen. Mástól is szívesen veszem a választ. Köszönöm!

apro
Válasz Shaikon kommentjére
2011. aug. 4. 19:19

Ha elolvasod rendesen megvette 270,5 -ért és NEM 271,5ért mert tudta ,hogy lejjebb megy de ha 267et adott volna érte kiröhögik.Minimalizálta a bukást.

elolvastam rendesen, Te is ugorj neki :)

Tudod a devizaváltók nem árfolyammozgásra játszanak, hanem vételi eladási különbözetre, és ebből a marzsból élnek.
Ha nagy a volatilitás a piacon, akkor kitágítják a marzsot, mert nekik is kiszámíthatatlan, és ezzel védekeznek. Ha nyugis a piac, akkor megengedhetik, hogy szűk marzzsal dolgozzanak.

Az összes többi csak képzelgés. Kár hülyeséget tanácsolni, akkor már inkább semmit ;)

arra hogy a következő napokba merre változik az árfolyam mindig egy jó indikátor volt, hogy középárfolyamon vagy középárfolyam alatt volt hajlandó váltani.
)

Ez maximum arra jó, hogy lekövesd a devizaváltó várakozásait, nem pedig indikátor.
De mivel a devizaváltó lesz*rja, hogy merre megy az árfolyam, így semmi összefüggés.

Élő ügyfélszolgálat