Épp élő adásban vagyunk Twitch Live -en, kattanj ránk!

Póker Fórum Archívum > Pletykasarok > Két év börtön titkosító alkalmazások használatáért?

Wildcatfish
Válasz GreenLine kommentjére
2016. ápr. 1. 12:34

látom én is, hogy egy kicsit erőltetett példa :)
de a jelenlegi szövegezés alapján (bár még konkrétum nincs, azaz egyelőre csak a fingot reszeljük :) no meg egy kicsit a IT analfabéta ügyészek meg bírók fejével is gondolkodtam :) ) igen-igen sok minden belefér, pedig gondolom csak a telegram féle appokat akarják tiltani, legalábbis remélem.

azt viszont tartom, hogy a mostani szöveg alapján a GSM hálózaton történő mobilhívás minden kritériumnak megfelel. (és akár 2 év börtön is járhatna érte az új törvény szerint) ha tévedek javítsatok ki nyugodtan

Lehet IT analfabéta az ügyész de bármikor érhet olyan szakértött amilyet akar.

Wasp
Válasz Wildcatfish kommentjére
2016. ápr. 1. 13:50

Lehet IT analfabéta az ügyész de bármikor érhet olyan szakértött amilyet akar.

nem az ügyész hozza az ítéletet hanem a bíró, bár a magyar ítélkezési gyakorlatban a vád hatékonysága magas, szóval a bíró hajlamos hallgatni az ügyészre.

másfelől viszont ha a törvény szövegezése szerint bűncselekményt követsz el, bízni szeretnél abban, hogy a társadalmi veszélyesség alacsony foka miatt felmentenek majd? Ez a valószínűbb, vagy az, hogy azt mondják, tegyél vallomást, máskülönben hozzácsapjuk az ellened folyó eljárás vádjához az említett bűncselekményt is, hiszen mondjuk például skype-ot tiltott használni. Én nem bízom a bíróságok józan belátásában, véleményem szerint a kisebb ellenállás felé fognak haladni, és elítélnek a törvény szövegéből kiolvasható értelmezés alapján, és ha épp ez ellentétes az alkotmánnyal, vagy más, felsőbb szintű jogszabállyal, hát az nem az ő problémájuk, hanem a jogalkotóké vagy az alkotmánybíróságé.

GreenLine
Válasz nightfury kommentjére
2016. ápr. 1. 14:21

na nem lesz belőle semmi, a használatot se fogják büntetni.
most azt akarják, hogy a kifejezetten titkosításra használt appok adjanak hátsó kapus hozzáférést a magyar államnak. ez persze nem fog megtörténni, majd eltűnnek a titkosító appok a magyar appstore-okból és kész.

Marcow
2016. ápr. 1. 14:55

Minden telefont le tudnak hallgatni, minden facebook, stb. oldalak üzeneteihez hozzáférnek. Úgyhogy ez csak azokra vonatkozik sztem, ami lekövethetetlen.

szroli
2016. ápr. 1. 16:41

Van olyan ami lekövethetetlen?

Marcow
Válasz szroli kommentjére
2016. ápr. 1. 18:09

Van olyan ami lekövethetetlen?

Majd a magyar szupertörvény megmondja!

Wildcatfish
2016. ápr. 1. 19:02

Ha nagyon akarnak nem hiszem hogy nem tudnak mindent megnézni, csak lehet olyan költségvonzata van hogy nem éri meg.

PL: Merkel se hiszem hogy valami bolti fost használ , mégis lehalgatták.

Élő ügyfélszolgálat