intelligens szociálisan művelt ember csak akkor paraszt ha rossz napja van .
Az én válaszom az eredeti kérdésre, hogy részben igen, de ennél azért bonyolultabb a dolog. Ezen nem szabadna senkinek besértődnie. Ami inkább zavar engem, hogy szerintem sokan félreértettétek OP felvetését. Sokféleképpen alakíthatunk ki valakiről egy ellenszenves image-et. Ami fontos, hogy annak az oka, hogy valakit utálnak a pókerasztalnál, lehetnek olyan tényezők, amik igenis segítik az előrelépést a pókerben. Ilyen pl. az opportunizmus, machiavellizmus, mindent-akarok-magamnak-izmus, kinek hogyan tetszik :) aminek köszönhetően Villain könyörtelenül lecsap minden +EV-s spotra, beugrik a gazdag de tompa hobbijátékos baljára, ha megüresedik, pontosan számonkéri a szabályokat az osztón/floormanen/supporton, ha egy döntés rosszul érinti, stb. Ezen kívül említette Sogron az egók harcát, erre a standard válasz, hogy aki nem hiszi el legalább részben, hogy ő a legjobb, abból egy szint után eléggé nehezen lesz sikeres játékos. A játék kompetitív jellege miatt ezek szvsz sokszorosan igazak mid-hi-stakesre ill. online játékra.
Nem függ össze...
itt mindig az egok jönnek elő, láttam az első elvesztett kis pot miatt, úgy tilt-re menni embert mintha a vagyonát vesztette volna el....egyszerűen nem bírta megemészteni, de nem volt bunkó, csak hamar elszedtük a zsetonjait..:))...mindig az ego csinálja a bajt, ha meg valaki maugli, akkor a játékon kivül is az....
:))
abszolút nem igaz, sőt. Én úgy tapasztalom, hogy inkább a rosszabb játékosoknál több a bunkóbb ember. Aki a magasabb limitekre eljut, általában megvan a játékhoz szükséges alázata is ami részben elvitte oda. A magabiztosságuk tűnhet néha arroganciának, nagyképűségnek. Ettől függetlenül sok szerény és kedves embert ismerek olyanok közül akik magas szinten művelik ezt a játékot.
Ez egy skót mondás amúgy.
Az, hogy valaki a kudarcélményt képtelen kezelni, annak sztem kevés köze van a személyiséghez, bár való igaz, hogy minél hisztisebb valaki, annál kevésbé lesz képes érvényesülni ebben a kegyetlen világban :)
Nekem teljesen mások a tapasztalataim, a tipikus vesztő hobbipókeresek között ritkán látok igazán link alakot. A 2. résszel egyetértek, az alázatot, vagy befektetett munkát ritkán látni, hacsak nem ismered jobban az illetőt, a pimaszság/arrogancia cserébe jóval feltünőbb.
amúgy az eredeti kérdésre válaszolva, mindenhol vannak antiszoc, tiszteletlen stb emberek, nagy tévedés a pokerre fogni a jellembeli problémákat.
Sziasztok!
Egy roppant kényes kérdésben várom a véleményeteket, személyes tapasztalataitokat, megfigyeléseiteket.
Szerintetek igaz-e az az állítás, hogy a jó pókerjátékos sok esetben szar jellemet takar, és van-e valami összefüggés aközött, hogy valaki minél jobban játszik, annál nagyobb paraszt? A kérdés provokatív, de nem szeretném, ha gyűlölködésről szólna ez a topic. Vitassuk meg a kérdést felnőtt emberhez méltóan. Biztosan sokan tudják, hogy valakinek minél jobb kocsija van, annál bunkóbb és arrogánsabb, de persze ez sem reprezentatív mintán bizonyított tény, csupán az előző állításommal analógiába hozható szubjektív megfigyelés.
Szerintem olyan embernél jellemzőbb lehet ez, aki bemákolt 1-2 sok ezer fős MTT-t és elszáll magától (persze ez sem törvényszerű). Ahhoz, hogy alulról, lassan építkezve, türelemmel, évek kitartó munkájával eljuss a közepes/magas tétekig, kell egyfajta pozitív jellem és alázat (de ez sem törvényszerű :) ).