Egy fejlett mesterséges inteligencia az ellenfeleihez is tudna alkalmazkodni és felismerné mikor kell GTO-t vagy explot játszani.
Gizda, ha az online poker meghal akkor sosem leszel az élet császára... :(
https://gyazo.com/e08d900bdafcafc1ee34cd0c40311ecc
legalább a fejemet bevághattad volna rá. Vagy az már effort lett volna ? XD
MynJoe feje mellé ? vagy hová ?
Gondolom a gto az úgy jön létre, hogy folyton exploitál 2 stratégiát, addig amíg szinte mind a 2-en 0-át hoznak egymáson. De ahhoz, hogy ne szinte legyen, ahhoz örökké egy folyamat frekvenciaváltozásnak kéne lennie. Be is lehet állítani a DEV-et, hogy mennyire legyen közeli. 0 DEV nincs, hiszen örökké számol.
De ez tudná, hogy GTO-t tolnak és ez le tudná számolni, hogy az ellenfél helyében mit tesz a gto, az ellenfél mennyire tér el tőle és így viszont tudná explozni :D Lehet tök ****ság amit írok, nekem van solverem, de annyira nem érdekel egyszerűen ez a gto téma sajnos, szerintem értelmetlen.
Ev számításokat futtattam sokat és ott úgy van, hogy ha mondjuk a flopon tudod mit csinálsz, de turn river nem, akkor sok esetben a flop jó játékod válik -ev-be Heronak a sok hülyesége miatt. A gto-val sem lehet másként, hiszen ott is ev-t számol. Gto-t senki nem fog tudni helyes játszani a riverig, max a flopon tolnak valami messze közelit. Turn is már csak nagyon össze lehet egyszerűsíteni szerintem.
Amúgy nem kell fosni, pl az Alphazero Magnus Carlsennek se elérhető. 2016-18 között pár száz Stockfish elleni játszmája publikus aztán annyi. Többet a nyilvánosság nem kapott az Alphazeroból. Ezek csak kutatási projektek a fejlesztőknek nem célja maga a játék.