Póker Fórum Archívum > Póker Akadémia cikkek, hírek > Kuponbiznisz-botrány - egy a közösség által megbecsült magyar pókeres is érintett?

titcar
Válasz freeSolo74 kommentjére
2020. okt. 10. 23:56

Azt mondjuk én is megkérdezném, hogy a magas lóról - utólag - okos pókeresek közül melyik az, akinek a garantált tárgyhavi jegybanki alapkamat lebegegett a szeme előtt hozamként, amikor beült játszani.

Merthogy a fölött, nyilván átb*szás az egész, és olyanra egy forintot rá nem tenne...

:)

szerintem a legtöbb ember inkább órabért számol és ez elég nagy különbség ahhoz képest, minthogy unlimited mennyiségű pénzre ígér valaki 18%ot elég rövid idő alatt

freeSolo74
Válasz titcar kommentjére
2020. okt. 11. 11:37

Szertintem egy all-in az 100% hozamot igér egyetlen kattintásnyi idő alatt, a teljes bank elvesztésének kockázata mellett.

Mi a különbség?

isti80
2020. okt. 11. 12:17

Ne jatszuk már a hülyét basszus
Bemész a bankba beviszed a pénzed, ott adnak 2% hozamot, akkor esélyed nincs elbukni a penzed, aztán van a befektetési portfolio az hoz 5-ot, ott van veszélye hogy nem lesz plusszos, ha részvényezel az már kockázatosabb ha meg rövid idő alatt ígér valaki 18%-ot az meg atbaszas
Ez ilyen egyszerű már bocs és nem utólag okos az ember, hanem úgy hogy visszadobtam már kb 10 ilyen ***** jó ajánlatot (üdülési jog, brazil ingatlan, sitetalk)
Aki erre a dealre all in ment az felelőtlen, persze ennek ellenére aki tolvaj meg kell büntetni, de az ilyen pénzek sajnos csak akkor jönnek vissza részben ha...

freeSolo74
Válasz isti80 kommentjére
2020. okt. 11. 12:46

Nem beszélünk nagyon másról: ha pénzügyi döntést hozol, mit csinálsz? Mérlegeled a kockázatot, és a várható nyereséged. A bankban a szerződés szerint, befektetésnél megnézed az elemzéseket, az asztalnál meg a statokat. Ha a számok kiadják, beteszed a pénzed - pókerben akár az egészet is, extrém kockázatot vállalva. Te is, én is, itt mindnyájan.

Az itt átvert emberek sem idióták, szerintem, és ugyanúgy végiggondolták a fentieket. Csakhogy nekik hazudtak a számokkal. Azt a döntést hozták meg, amit szerintem itt sokan nap mint nap meghoznak: extrém kockázatot vállatak, mert olyan számokat kaptak megbízhatóan, amik kiadták.

Megbízhatóan, mert nem feltételezték, hogy nettó átb*sszák őket. Te feltétételezed, hogy kamu a banki szerződés? Vagy a befektetői elemzés? Vagy a trackered át*basz a számokkal, amikor allin mész?

Badonkadonk
2020. okt. 11. 14:24

Szertintem egy all-in az 100% hozamot igér egyetlen kattintásnyi idő alatt, a teljes bank elvesztésének kockázata mellett.

Mi a különbség?

Tegyük fel, hogy ugyanazon feltételekkel all-in mész ezer alkalommal. Tegyük fel, hogy ugyanazt a kezdeti befektetett tőkédet belerakod ezerszer ugyanabba az aktuális piramis/mlm/akármilyen átverős ötletbe.

Mi a különbség?

freeSolo74
Válasz Badonkadonk kommentjére
2020. okt. 11. 16:01

Tegyük fel, hogy ugyanazon feltételekkel all-in mész ezer alkalommal. Tegyük fel, hogy ugyanazt a kezdeti befektetett tőkédet belerakod ezerszer ugyanabba az aktuális piramis/mlm/akármilyen átverős ötletbe.

Mi a különbség?

Az, hogy a "piramis/mlm/akármilyen átverős ötlet"-ről csak utólag tudod, hogy átverés volt. Nem amikor döntesz róla.

Próbáld elengedni, hogy utólag vagy okos és tedd fel így a kérdést: allin mész az általad megbízhatónak ítélt info alapján a teljes bankoddal 100% haszon reményében, vagy befektetsz egy rakás lóvét általad megbízhatónak ítélt info alapján a piacinál jóval nagyobb haszon reményében.

Mi a különbség?

Shaikon
Válasz Darkdante kommentjére
2020. okt. 11. 17:23

Banknál esélyed sincs elbukni a pénzt ?Postabank .Hogy tudd ,maxx 100k eurót fizet vissza az állam ha a bank csődbe megy . Esetleg .Itt egy komplett üzleti tervet kaptak aminek a haszna nem 18% hanem több amiből ők kapnak meg 18-at . A befektetésnek ez a lényege ,meg a lehúzásnak is .

titcar
Válasz Shaikon kommentjére
2020. okt. 11. 18:35

Banknál esélyed sincs elbukni a pénzt ?Postabank .Hogy tudd ,maxx 100k eurót fizet vissza az állam ha a bank csődbe megy . Esetleg .Itt egy komplett üzleti tervet kaptak aminek a haszna nem 18% hanem több amiből ők kapnak meg 18-at . A befektetésnek ez a lényege ,meg a lehúzásnak is .

tudsz egy tuti bizniszt, nagyon sok % profittal kecsegtet 3 hónap alatt. mennyi % profit amikor azt mondod, hogy Béla, adjál bele te is egy kis aprót, adok rá 18%-ot? 30%-ból odaadnál 18-at?

Badonkadonk
2020. okt. 11. 18:36

Az, hogy a "piramis/mlm/akármilyen átverős ötlet"-ről csak utólag tudod, hogy átverés volt. Nem amikor döntesz róla.

:)):)):)):)) Sokkal többen foglalkoznának ilyesmivel, ha tényleg ennyire siralmas lenne a helyzet.

freeSolo74
Válasz Badonkadonk kommentjére
2020. okt. 11. 19:30

:)):)):)):)) Sokkal többen foglalkoznának ilyesmivel, ha tényleg ennyire siralmas lenne a helyzet.

Ha pedig előre látszana, sosem történhetne olyasmi, amiről pl. éppen ez a fórum szól.

Hm?

Élő ügyfélszolgálat