Póker Fórum Archívum > Sit&Go > 180 fős SnG közösség topicja

isigigdig
Válasz Riddler1988 kommentjére
2012. máj. 15. 9:15

Sziasztok!

Itt betolnátok, vagy steal és resteal all in call?

t2,250 pot at t200/400 No Limit Hold'em Tournament - 9 max on Poker Stars | TheHandConverter.com: Powered by DeucesCracked.com

teljesen mind1 ha jó játékosok ülnek a vakokon azok úgyis tudják h nem fogsz dobni minraise után, ha rosszak akkor meg inkább push mert amint látod képesek a callra de amugy ez egy standard szitu ne ezeken elmélkedj vannak ennél nehezebb helyzetek is

CantusPutnok
Válasz isigigdig kommentjére
2012. máj. 15. 9:45

Supereasy push. Sokan csinálják azt, hogy minraise/calloznak monsterrel, polarizálva a range-et, de ez egy idő után úgyis kiismerhetővé válik.

poker18g
2012. máj. 15. 10:15

Sziasztok!

Itt betolnátok, vagy steal és resteal all in call?

t2,250 pot at t200/400 No Limit Hold'em Tournament - 9 max on Poker Stars | TheHandConverter.com: Powered by DeucesCracked.com

Ha az ellenfelek nagyon fish mutatókkal rendelkeznek, akkor jó lehet az ilyenfajta játék, azonban akkor is kicsit nagyobbat emelnék, mint a minraise, kb 900-1000ig mehetne. Ha valamennyire is kompetens játékosok ülnek mögötted, akkor push, mert itt a minraise-t elég szűk ranggel fogod megcsinálni, mígha pusholsz lazább callokat is kaphatsz.

Galambos Tarzan
Válasz poker18g kommentjére
2012. máj. 16. 11:26

weaktight | Hand Poll | K3o - No Limit Holdem Tournament

Szerintetek ez jó spot FT bubbleben (10 vagy 11 fő van még versenyben) 3 ismert jobb (vagy annak tűnő) regulárféle ellen, akik közül SB nit, egy puhsra olyan 70 - 80% közötti skálával?

poker18g
Válasz Galambos Tarzan kommentjére
2012. máj. 16. 11:44

weaktight | Hand Poll | K3o - No Limit Holdem Tournament

Szerintetek ez jó spot FT bubbleben (10 vagy 11 fő van még versenyben) 3 ismert jobb (vagy annak tűnő) regulárféle ellen, akik közül SB nit, egy puhsra olyan 70 - 80% közötti skálával?

Én ezzel a K3o-al kihagynám, lehet itt bőven szélesen tolni, de inkább az sck meg a connector lapok felé bővíteném a rangem, hiszen a K3o a call range ellen borzalmasan teljesít, de én első körben azt a 70-80%-ot soknak gondolom, és szerintem nincs is szükség 2$-on arra, hogy ezeket bevállaljuk, nekem egy olyan 45%os puhsrange lenne szimpatikus, főleg 3 kompetensebb regularra.

22+,A2s+,K6s+,Q7s+,J7s+,T7s+,97s+,86s+,76s,A2o+,K7o+,Q8o+,J8o+,T8o+,98o Ezt tolnám kb.

Galambos Tarzan
2012. máj. 16. 11:51

Én ezzel a K3o-al kihagynám, lehet itt bőven szélesen tolni, de inkább az sck meg a connector lapok felé bővíteném a rangem, hiszen a K3o a call range ellen borzalmasan teljesít, de én első körben azt a 70-80%-ot soknak gondolom, és szerintem nincs is szükség 2$-on arra, hogy ezeket bevállaljuk, nekem egy olyan 45%os puhsrange lenne szimpatikus, főleg 3 kompetensebb regularra.

22+,A2s+,K6s+,Q7s+,J7s+,T7s+,97s+,86s+,76s,A2o+,K7o+,Q8o+,J8o+,T8o+,98o Ezt tolnám kb.

A 70% tényleg kicsit túlzás, most megnéztem pontosabban, és ha 60% -ot tolok akkor abban is benne van már minden Kx. Pont azért írtam, hogy kompetensebbnek tűnnek, mert így nem valószínű, hogy valamelyik megőrül, és mondjuk K9 -el megad egy pusht, mert ugye FT bubble van, tehát rengeteg a FE. Ráadásul a big stack UTG -t kivéve aki már dobott, coverolom az egész asztalt. Tehát itt a call rangeük nagyon feszesnek kéne, hogy legyen kb. 11 - 12% -ra tenném, mivel ha meg is ad valamlyikük és nyer, én akkor sem esek ki, marad még 9-10BB -m, tehát rossz a kockázat- nyereség arány, mivel az FT bubble ugyanúgy folytatódni fog ha bukom a pusht.

A megadó range vs. push range tekintetében a K3 2% -al hoz kevsebbet, mint mondjuk egy 98o, tehát ha calloznak, akkor gyakorlatilag a nut lapokon kívül ami egyébként is sima push vagy raise/call lenne, mindegy mi van nálam. Ugyanúgy kb. 70/30 -at fogok játszani ellenük vagy 60/40 -et "tökmindegy", de nem leszek előnyben. Itt sztem csak az a kérdés, hogy van -e elég FE a verseny fázisa és a stackméretek tekintetében, arra, hogy mondjuk toljunk 60% -ot? A fenti 70 - 80 az tényleg elnagyolt és túlzó volt, azért ez mégsem egy SB vs. BB spot. A megadó range igazából "nem érdekes", mert itt ugye a nagyon jó lapokon kívül gyakorlatilag semmivel nem szeretnénk callt kapni.

poker18g
Válasz Galambos Tarzan kommentjére
2012. máj. 16. 12:13

Az igaz, hogy rengeted az FE, meg feszesnek kell lennie a call rangenek, de 2$-os regularok nagy része nem igazán fog ezzel számolni. Kérdés mekkora edge-l számolsz, ha BU-nak 10.6%os callrange van, sb-nek 11,7%, bb-nek meg 13%, akkor 579 chipet fog hozni kb. Én 1/4ed vakért egyrészt nem vállalnám, másrészről pedig itt már van ICM hatás is, amit ugye nehéz modellezni, mivel nem ismerjük a másik asztal chipeloszlását. Lehet azzal kompenzálni, hogy nagyobb edget adunk és cEV-ben számolunk, azonban ez se lesz a legpontosabb, mivel nem ér annyi az x+1-edik chip, mint az x-1, emiatt ha duplázunk a prizepool equitynk nem fog a duplájára nőni. Másrészről, meg az a 2% előny jobb mint a semmi :)

Riddler1988
2012. máj. 16. 19:07
poker18g
2012. máj. 16. 20:59

Ígyis lehet játszani, de akkor meg any flop push: hiába gusztustalan a flop neki is rémisztő lehet, és jobb lapokat is tudsz dobatni. De preflop shove a standard readdel együtt.

Riddler1988
2012. máj. 18. 3:36

t74,415 pot at t2000/4000 No Limit Hold'em Tournament - 9 max on Poker Stars | TheHandConverter.com: Powered by DeucesCracked.com

Itt egy másik számomra kérdéses szitu. Majdnem határeset lappal kockáztatni a viszonylag jó CL helyzetünket. De 2,5-es pot odds. a 20K-s stacktől kell csak félni. Megéri itt kockáztatni?

Élő ügyfélszolgálat