Póker Fórum Archívum > Sit&Go > 3 parti... tulzasba vitt agresszio(?)

lederman
2007. ápr. 15. 21:11

3 parti... tulzasba vitt agresszio(?)

Sziasztok!
3 partyt akarok veletek megosztani, mindharomban sulyos zsetomokat buktam, es eleg gyakran kerulok hasonlo helyzetekbe, melyekbol rendszerint rosszul jovok ki (rendszerint rossz jatekkal). Sajnos pontos adatokra nem emlekszem, de a lenyeguket eleg jol visszatudom adni.

1, 5 dollar No-limit 15 fos SnG, 5fos asztalokon
vakok:25/50
kb 9-10 jatekos van meg versenyben, az en asztalomon 5 en ulunk
1:kb 2500zseton, limp.... tobbsyor dobott ellenem olyan flopoknal ahol kis lapok voltak az asztalon, es gyakran dobott a masodik emelesemre a turnon is
2:kb 2500zs limp...
3:fold
SB:fold
BB(en):kb 2800zs, nagyon agressziven jatszva (tulzottan talan), rendszeres flop utani emlesekkel kezben 45o... check...
flop:25J... haromszinu
en:bet 100 1:call 2:fold pot:350
turn 3
en:bet 200 1:raise:450 en:call pot:1250
river 8
en:check 1:bet 700 en :fold

Most leirva ugy erzem, h egyertelmu hiba volt a turnon emelni...Szerintetek?

2, 2 dollaros SnG 30indulo, 10es asztalok, utolso 5 fo
vakok:50-100
1, 3: 'sok' zseton 2,Sb(en), BB:4-6 ezer
1-3: fold
SB(en): melyrol jottem fel, nagyon sok preflop emelessel, flop utani emelessel, lopassal... kezben KJo bet 400ig
BB: soksyor dobott ellenem lapot preflop, most raise 800ig
en: megad
flop: 269 szivarvany
en :check BB: bet 1000 en fold

ugy ereztem akkor, h 400at mindenkepp meg kell adnom 1200as potra, noha biztos voltam benne, h ha a flop elkerul akkor dobnom kell, mivel egy ujabb bloff hiteltelen lenne... most ugy gondolom, h inkabb fold az 1:3 odds ellenere, a rossz image miatt, esetleg allin, hatha dob az ellen, ha megse akkor meg mindig turheto eselyeim vannak.

3, 10 dollar Sng 15indulo, 5fos aszalok utolso 5fo
elso leostasok egyike
vakok:25-50
1:1500 korul, dob
2:en KsJs bet 200, 4500zs
3:3000 fold
Sb:5000 zs, fold
BB:6000 zs call, most jatsyom elosyor ellene pot:425
flop: As7s3c
BB:check en:bet250 BB:call pot:925
turn:Qc
BB: check en: hat elso gondlat, h chekkelek, de aytan bevillan, h ha egy eroset emelek, akkor minden bizonnyal Amagasra kell, h tegyen, es meg egy esetleges A part is elengehet, ha megse akkor hatha jon egy pikk, bet 1000
BB: call
river: 6h
BB:check en:na igen, nem jott be, de a jatekom alpjan csak AQ,AKra tehet, (nem?:D), igy allin
BB: call... mutat A6.... en kiestem...

Sokszor belehergelem magam ezekbe a turnbeli folyt licitekbe... Nincs valami altalanos szabaly, h ezt mikor erdemes megtenni?
Ugy gondolom mind3 party igen rosszul volt lejatszva, de kivancsi vagyok Ti, h csinaltatok volna.

Ui: sokszor olvastam, h a kulfoldi forumok olvasasa segitett sokaknak a fejlodesben. Tudnatok linkeket ajanlani hozza ...

bojanika
Válasz lederman kommentjére
2007. ápr. 15. 23:30

sztem:
1. turn-ön felesleges a bet
2. ha nagyon feszes játékos, esetleg fold preflop, de sztem én sem dobtam volna, tehát - lehet hiba - de hasonlóan játszottam volna. Illetve, ha nagyon feszes, akkor csak limp, s megnézzük mit csinálnak mögöttem.
3. flop all-in. két színtől, A magastól is félni kellene, riveren már egyértelmű, hogy nem dob...

want2push
Válasz bojanika kommentjére
2007. ápr. 17. 21:37

1. Én már a flopon se hívtam volna bele két emberbe ilyen kis second párral, rossz kickerrel. Kicsit agresszív volt. A turn hívás meg végképp az volt pozíció nélkül.

2. Sztem ez ok. A Bojanika által írtakkal egyetértek.

3. A flopot én is így játszom. A turn és river kissé agresszív, de a pozíciós előnyöd miatt a turn-nel is nagyrészt egyetértek, továbbá ha megad, sok lappal javulsz (nut flush draw + gut shot). A river sztem túl agresszív, de mintha magamat látnám... :rolleyes:

bojanika
Válasz want2push kommentjére
2007. ápr. 17. 22:35

A 3-as számú partinál valszeg visszük a potot egy all-innel, azonban túl sokat kockáztatnánk, hisz valszeg csak akkor adja meg, ha jó keze van (pl kétpár), bár még ebben az esetben is nyerhetünk, ha lejön a flush.
Mindegy, személy szerint azt gondolom, hogy a flopnál nagyobbat kellett volna emelni - úgy 400-450 körül...

bojanika
Válasz bojanika kommentjére
2007. ápr. 17. 22:35

Tehát nem all-in, mint, ahogy írtam korábban :)

Élő ügyfélszolgálat