Póker Fórum Archívum > Sit&Go > A5s_8BB FoldorPush?

naggeri
2008. jan. 17. 9:39

A5s_8BB FoldorPush?

Szóval, SnG_6an vagyunk, Utg (big stack) call,1 fold,
én CO-ban_ Push,vagy fold?
A bigstacknek kb 35-40BB-je volt. Következő kör, vakemelés, amikor az M-em 3ra csökkenne.
?

naggeri
Válasz naggeri kommentjére
2008. jan. 18. 9:39

kösz a semmit, jó volt megdumálni a dolgokat.

want2push
2008. jan. 18. 9:46

...Következő kör, vakemelés, amikor az M-em 3ra csökkenne.

Sztem push.

kisrapi
2008. jan. 18. 9:48

mivel nem állsz túl rózsásan, és még 6-an vagytok, tehát a fizetős helyek elég messze vannak, ezért inkább push. Viszont mivel UTG callolt a big stack, ezért valamilyen közepes pocket lehet nála, vagy egy határeset lap(KQ, KJ, AXs), szóval lehet hogy egy 30-40%-os partit kell behúznod, de korántsem biztos, hogy lesz még jobb lapod mire elér a vak. Talán ebben a helyzetben jobb megpróbálni a duplázást, mindenesetre engem aggasztana a bigstack UTG call-ja, talán várnék még....
A legfőbb befolyásoló tényező az lenne, hogy milyennek láttad az UTG-t? Tight? mindenre megy? Callolt már máskor is ebből a pozból? egy emelésre mit csinált utána? tud dobni vagy szeret gamblerkedni? Vakokon milyen játékosok vannak?
Ennek fényében tolnám be vagy dobnám.....

naggeri
Válasz kisrapi kommentjére
2008. jan. 18. 10:04

mivel nem állsz túl rózsásan, és még 6-an vagytok, tehát a fizetős helyek elég messze vannak, ezért inkább push. Viszont mivel UTG callolt a big stack, ezért valamilyen közepes pocket lehet nála, vagy egy határeset lap(KQ, KJ, AXs), szóval lehet hogy egy 30-40%-os partit kell behúznod, de korántsem biztos, hogy lesz még jobb lapod mire elér a vak. Talán ebben a helyzetben jobb megpróbálni a duplázást, mindenesetre engem aggasztana a bigstack UTG call-ja, talán várnék még....
A legfőbb befolyásoló tényező az lenne, hogy milyennek láttad az UTG-t? Tight? mindenre megy? Callolt már máskor is ebből a pozból? egy emelésre mit csinált utána? tud dobni vagy szeret gamblerkedni? Vakokon milyen játékosok vannak?
Ennek fényében tolnám be vagy dobnám.....

Jó read..:)

naggeri
2008. jan. 18. 10:32

UTG elég loose volt, többször csinált hülyeségeket, ettől függetlenül a szerencse mellé állt a döntő szituban.
Én itt pusholtam, 10-10-et mutatott, amit legyőztem a floppon jött A-al. :)
Itt már nem állt mellette a szerencse...

want2push
Válasz Admin kommentjére
2008. jan. 18. 21:12

Én is egyetértek kisrapi gondolatmenetével.

Ellenfél megadó zónája ellen:

equity win tie pots won pots tied
Hand 0: 54.756% 51.78% 02.98% 107274343 6174084.50 { TT-22, AJs-A5s, KTs+, QJs, ATo, KJo+ }
Hand 1: 45.244% 42.26% 02.98% 87566272 6174084.50 { As5s }

Figyelembe véve a vázolt körülményeket egy ilyen pénzfeldobásos partit előbb-utóbb meg kell nyerni. Jó kérdés, hogy lesz-e ennél jobb lehetőségünk berakni a pénzünket, illetve hogy most kell-e all in mennünk a maradék zsetonjainkkal, amikor 80%-os valószínűséggel megadás fog következni.

Nem vagyok egy tourney játékos, így előző kérdésben nem mernék határozott állást foglalni, habár gondolom, hogy sok tourney játékosnak ez egy rutin partinak tűnik, és egyből rávágnák, hogy mi a jó lépés. Én mégis bizonytalan vagyok. Viszont egy dologra szeretném felhívni a figyelmet: Harrington a könyvében azt írta, hogy az a jó all in short stack-ként, amikor az előttünk lévő játékosok mindegyike dobta lapját. Hisz, ha már valaki legalább limpelt előttünk (még rosszabb esetben emelt), akkor nagyon jó eséllyel lesz egy megadás. Tehát radikálisan csökken az esélye annak, hogy mutatás nélkül nyerjünk.

Egyébként ezt a szabályt én sajnos rendszeresen megszegem, pl. a most csütörtöki Téli Bajnokság versenyén is ez okozta a vesztem. Röviden: eduard emelt előttem AK-val (CO és big stack), én meg a Button-ról rátoltam A9 suited-del. Pedig azért annyira nem volt még sürgős, talán 10 körül is lehetett az M-em.

Élő ügyfélszolgálat