Póker Fórum Archívum > Sit&Go > Érdekes handek a 180 fős Sit and Go barangolásaim során

Triccianus
Válasz Nokiadoboz:O kommentjére
2010. ápr. 2. 15:59

Tényleg fold? Na ezt nem hittem volna:) Bár sokszor dominálhatnak engem az tuti.

[pokerhandreplays]1732778[/pokerhandreplays]

13 vakkal ha előttem még nem nyitott senki én ezeket all-in szoktam tenni, pedig lehet hogy akkor ez is fold.

Igen, ez már más eset, 9 M mellett valószínű AJ-vel én is betolnám.

Nokiadoboz:O
2010. ápr. 2. 17:15

[pokerhandreplays]1733115[/pokerhandreplays]

Nem érzem hibás lépésnek. A callt a9-cel inkább.

matusow88
2010. ápr. 2. 19:22

[pokerhandreplays]1733115[/pokerhandreplays]

Nem érzem hibás lépésnek. A callt a9-cel inkább.

standard.

plastikman0
Válasz Triccianus kommentjére
2010. ápr. 3. 14:29

Igen, ez már más eset, 9 M mellett valószínű AJ-vel én is betolnám.

sokkal jobb BTN rátolni a vakra 27-el mint 6 emberbe AJo-val.... ez is fold preflop....

az ICM-et kéne nyomogatni, de szerintem ez COból AI csak, előtte fold...

Triccianus
Válasz plastikman0 kommentjére
2010. ápr. 3. 14:54

sokkal jobb BTN rátolni a vakra 27-el mint 6 emberbe AJo-val.... ez is fold preflop....

Ezzel vitatkoznék. A button vagy kisvak pusholóval szemben nagyon paranoiásak az emberek, sokkal szélesebb range-dzsel callolnak le. Szvsz 9M mellett az AJ már van olyan erős hand, hogy középről betoljam vele.

Nokiadoboz:O
2010. ápr. 3. 17:06

Ezt be kellett tennem :o)

[pokerhandreplays]1739387[/pokerhandreplays]

kidelpiero
Válasz Triccianus kommentjére
2010. ápr. 3. 17:20

Csak a legutolsóhoz szólnék hozzá. Az első hiba a preflop emelésed mértéke volt. A JJ nem akkora indulóhand, hogy mindenképpen bent szeretnéd tartani az ellenfelet, főleg nem oop! Ezért itt a 3x emelés mindenképpen kicsi volt. Ha valaki már belimpelt, akkor egyébként is minimum 4x emelünk, mert különben túl jó odds-ot kap, és jönni fog. Ebben a konkrét esetben ez különösen igaz, mert már ante is volt. Az emelésed után 500-at kellett csak megadnia, hogy esélye legyen elnyerni egy 1950-es potot. Ez 25,6%, ami mellett jogosan tarthatná az emelésed akár 72off lapokkal is. Főleg, hogy pozíciója lesz rajtad.
A postflop játékod többé-kevésbé jó a riverig. Ott viszont megint komoly hibát vétettél. Egyszerűen check-elned kellett volna, majd adni a nyitását. Ha beledonkolsz, azt esetleg egy tízes pár adhatja, vagy egy eltévedt flush, egy nálad erősebb hand viszont úgyis rád fogja tolni (mint ahogy az meg is történt), ha meg nincs semmije, akkor megint nem kapsz value-t, mert bedobja. Ilyenkor azért is jobb kivárni nyitás helyett oop, mert azzal esetleg egy blöfföt válthatsz ki egy nálad gyengébb kézből, amit persze megadsz; egy nálad erősebb kéz ellen pedig olcsóbban megúszod a dolgot, és így valószínűleg nem is estél volna ki.
Gl!

Ezzel nem nagyon értek egyet. 4szeres hívás szerintem túl nagy, ilyenkor egy limpelőnél jó az a 3szoros hívás. Am meg bőven elég a 2,5 szörös is. Így olcsók maradnak a lopásaink is.

A postflop játék viszont sztem rossz.
Egy ilyen floppon szerintem kötelező a cbet, ha kis pp van nála akkor még simán fizet, az A-nak és K-nak nem akarunk ingyen lapot adni. Ebben az esetben valszeg a cbetünket csak callolná az ilyen játékos és nagyrészben turnon, ritkábban riveren visszahívna a betünkre ahol tudnánk dobni. Sztem itt bet, bet/fold, bet/call lehet az ideális játék(bár lehet itt is jobb a river bet/fold). De ha riverre nem egy 3.dáma, hanem egy blank jön. Akkor bet, bet/fold,bet/fold. A lényeg hogy ilyen boardon a check call check call sztem nem túl jó játék JJ-vel.

kidelpiero
2010. ápr. 3. 17:27

Triccianus ez neked! Követtem a tanácsodat:)
[pokerhandreplays]1729411[/pokerhandreplays]

Itt preflop simán 3bet. Flop, turn játék jó, a river checkkel nem teljesen értek egyet. Néhány ellenfél ellen jó lehet, de itt rengeteg szerinte showdown képes lapot fog mögéd checkelni. Igazából az itteni river hívásának sem volt semmi értelme, mert callt mint most is csak a jobb lapoktól kap, a rosszabbat meg, mergveri mutatásnál. Szerintem itt river bet hosszútávon jobban megéri.

kidelpiero
2010. ápr. 3. 17:30

[pokerhandreplays]1729419[/pokerhandreplays]

Itt szerintem nagyon sok az 5x-ös hívás, az ezelőtti leosztásnál is sokallom a 4x-eset.

kidelpiero
Válasz plastikman0 kommentjére
2010. ápr. 3. 17:36

Sztem ez AJ-vel instapush, a button lopás meg nagyon ellefél függő, manapság nagyon sok játékos button push-ra történő callrange nagyon széles. Az ezelőtti AJ emelés EP-ből sem olyan rossz sztem. A fold mindkét esetben túl feszes játéknak tűnik.

Élő ügyfélszolgálat