Amúgy nem is közétek tartozom, mert normál sit&go-kat nyomok. :P Így kamatoztatom a HU sng-kben szerzett 3 hónapos tapasztalatomat. :) Csak az a topik halott. Hozzátok csapódtam, mert magányos vagyok. :rolleyes:
Hozzátok csapódtam, mert magányos vagyok. :rolleyes:
Csak lassan a testtel, nem olyan könnyű bekerülni a fifty50 klubba. Túl kell esned neked is a beavató rituálékon, első körben posztolhatnál legalább 5db badebeat/cooler handet. Enélkül aligha lesz képes befogadni a közösség :)
Erről ez jutott eszembe :D :D
Nem igazán kedveljük a fajtádat errefelé
Persze nem komoly!
na igen nálam itt fogyott el
[pokerhandreplays]4399760[/pokerhandreplays]
Csak lassan a testtel, nem olyan könnyű bekerülni a fifty50 klubba. Túl kell esned neked is a beavató rituálékon, első körben posztolhatnál legalább 5db badebeat/cooler handet. Enélkül aligha lesz képes befogadni a közösség :)
szóval ha az ő helyét akarod pótolni akkor nem szabad magyar szavakat használnod a Fifty50 fórumon! :D
Ezen felül ha tag akarsz maradni akkor minden második bukó session után ki kell írnod a következők közül valamelyiket:
- "na itt végeztem a fiftyvel"
- "most egy ideig pihen a fifty"
- "alakul az agyvérzés!" :D
Amúgy ahogy néztem üresedés van a F50 klubban, Holdenper itthagyott minket, szóval ha az ő helyét akarod pótolni akkor nem szabad magyar szavakat használnod a Fifty50 fórumon! :D
Amikor 3beteltem azt vártam h visszatolja valaki, valamiért szokásom csak min raiselni is, valóban értelmesebb lenne jobban visszaemelnem :D
Oké máskor magamban tartom amit nem fontos kiírni, de nem számítottam rá, hogy ekkora bukóm lesz ilyen kis téten :(
Maxxxi: A resteal J8o-val szerintem nem annyira gáz, ha nagyon lightan adsz meg (Ax, K7s+ környékiekkel, de azért az opening ranged nagyját dobod, szóval alapból széles tartománnyal emelsz), vagy ha nagyon feszesen. Az ultraLAG open-széles callrangenél az a jó, hogy a ranged ellen van kb 40%-a, de néha dobsz is, szóval vékonyan megéri neki. Ha meg feszesen callolsz, akkor elég nagy FE-je van, ami sosem rossz:)
PiciDikenz: roi limittől, és fajtától (normál/turbó) függ. Alacsonyabb limiteken normálon kb 5-6-7% hozható, turbón 4-5-6. Feljebb (15$+) normálon 2-4%, turbón 2-3% szerintem a korrekt szám. Órabérben szerintem a turbó kicsit magasabb, de attól is függ hány asztalon tolnád. Alacsonyabb szinteken (3,5-7), sok asztalon, szerintem 5-6$ a reális (cashbackkel együtt mondjuk 6-8$).
Nálam 22 asztalon turbónál 70-80 játék megy le 2 óra alatt kb. Normál az tovább tart (talán másfélszer olyan hosszú).
Variancia turbón elég nagy, bele lehet nézni simán 50-70bi-s swingekbe. Normálon kicsit alacsonyabb, de azért ott is beeshet ilyen 30-50bi-s swing (és ez még nem is a maximum, ami összejöhet, hanem ami azért meglátogat néhány havonta legalább).
Alacsonyabb szinteken normálra érdemes 100bi, biztos ami biztos alapon, de kevesebbel is lehet elvileg boldogulni. Azért 7$-tól kezdve én normálon is legalább 150bi-vel tolnám. Turbóra nem árt 150-200bi, ha nem szeretnél gyakran lejjebb lépni, vagy depositolni.
1$-on szerintem össze lehet szedni 90-150$ közöttit, ha sokat nyomod (havi 1,5K sng). Az elején ismerd ki a játékot, a regek tendenciáit noteold be, a fisheket is jegyezd fel (ki a CS, ki butaagró, stb), de ha tudsz, érdemes átállni több asztalra, mert a fiftyt szerintem grindolni érdemes. Kevesebb a necces ICM helyzet, mint sima FR sngben, gyakorlatilag, ha ismered a mezőnyt, akkor 80%-ban egy szolid TAG-semiLAG játékkal, és a végén egy okos steal-resteal, illetve push/fold rangekkel el lehet tologatni nagyjából autopilotban 20-30 asztalon simán.
GL
Nagyjából mindenki: Imádlak titeket srácok, de mi a f.sznak sírtok folyamatosan?:)
Nem hiszem el, hogy soha nem nyertek, mert akkor már rég abbahagytátok volna a fiftyt. És azt sem, hogy ti soha nem toljátok bele sokkal jobba, és nem húztok be 5-10-20%-okat:P
Persze én is sírtam előző hónapban, de végigolvastam az előző 3-4-5 oldalt, és a 80% badbeat hand volt, meg sírás. Tudom milyen ocsmány swingek lehetnek itt, meg milyen szar, amikor a kacsák folyamat túlhúznak, de ezzel csak magatoknak ártotok.
Ha nem okoz örömet soha a játék, akkor lépni kell, különben 2-3 év múlva lehet, hogy a magyar fizetésekhez képest jól kerestek, de depressziós idegroncsok lesztek.
Nem egyszerű megtanulni egy új játékfajtát, de 1-2 jó coach-csal, intenzív videózással, és sok játékkal egy teljesen más típusú játékba (akár PLO cg-be is) bele lehet rázódni pár hónap alatt.
Vagy mental coaching témájú videókat, könyveket nézni/olvasni is érdemes lenne, esetleg nem nézni a cashiert, csak hetente 1-2x, meg a HM-ben sem nézni a legnagyobb bukott partikat.
Nem éri meg az egész, ha megkeseredtek emiatt...azt meg nehezen hiszem el, hogy a mindennapi életetekre nincs kihatással, ha ennyit foglalkoztok a beatekkel, meg a szar sessionökkel, meg bad runnal.
Csak jó szándékból írtam, de érdemes elgondolkodnotok róla imo:)
GL