turn check: teret hagyjunk az ellenfélnek a blöffre,illetve a K eltalálhatta a lapjait,sztem Kx,QT,JQ is lehet nála....
river:sztem 170-180 között kell hívni,m az ennél alacsonyabb hívások érték hívást-,az ennél nagyobbak erőt reprezentálnak!
Szia!
Bónusz kérdés: mivel Ax-xel ritán donkolod a floppot, ezért itt sokszor fog floatolni és így adod meg neki a lehetőséget ráadásul egy Kxet még 2 utcán át is valuebetelhet.
Miután elchekkeli a Turnt biztos SD képes. Főleg pocketek, Kx(x alacsony). River bet pot/call vagy shove ha nem pushol. Ilyen boardon nem így value betelnénk, ezért így főleg busted drawt-t reppelünk. A stacket azért tesszük be egy emelésre mert Ax szel felezünk, 2es lehet nála, de nem annyiszor hogy -EV legyen. + Kx -szel is megcsinálja, mivel a kezét alulreppelte, hátha le hero calloljuk.
Nos, mivel ellenfelünk kicsi minta alapján aggresszívnak mondható, és már láttuk chewbaccázni(bet vs missed f cbet), ezért én check-elnék, a következő indokokból:
- a range-e egy jelentős része valszeg flushdraw-kból áll, amik ugye riveren besültek, és ha beteljük a rivert nem kapunk value-t tőlük, viszont ha hagyjuk villaint blöffölni, akkor lehet a leosztásban plus lóvé.
- a range-e egy másik része tartalmazhat floatoló lapokat amik gutshot-tól kezdve air-ig bármik lehetnek. Bár ami ennek kicsit ellentmond az az, hogy nem betelte a turn-t azután, hogy gyengeséget mutattunk. Ez akár azt is jelentheti, hogy összeszedett egy királypárt a turnön, amit riveren akarja showdownig elvinni, és fél a turn ch/r-től a turnön, ezért ch behindolt. Ebben az esetben azt gondolom, hogy a river checkünk-re ő vbetelni fogja a K-ját, ha esetleg viszont mi betelnénk meg callolna, szóval kb ugyanott vagyunk.
- a range-e valószínűleg tartalmazhat kisebb pp-ket is amikkel peel-el egyet flop-on, és valószínűleg ch behindol, ha mi checkelünk riveren, de a bet-et nem valószínű, hogy callolja.
A Turn-t szvsz azért checkelted el, hogy chewbaccát indukálj a riveren :D, ez ismét a check felé visz minket.
Én mindenképpen ch/call-olnék riveren(bluffcatch), mert a ch/r-be nem igen találok valuet, hisz a raise-t nagy valószínűleg csak split(Ax) lapok, esetleg brutál monsterek callolnák.
"NL Hold'em Turbo", buy-in: $54
Stacks:
BTN (920)
hero (BB) (3,080)
Blinds: 15/30
Pre-Flop: (45, 2 players) hero is BB :as: :3c:
BTN raises to 60 (845), hero calls 30 (3020)
Flop: :2c: :2h: :ac: (120, 2 players)
hero bets 60 (2960), BTN calls 60 (800)
Turn: :kh: (240, 2 players)
hero checks (2960), BTN checks (800)
River: :2s: (240, 2 players)
hero?
Info:
17 leosztásunk van az ellenfélről, ami nem sok de ezeket mutatja a HUD.
steal 70%
cbet flop 60%
SBVPIP 89%
BBVPIP 75%
3bet 50%
fold to flop cbet 0%
ch/r flop 50%
bet vs missed flop cbet 100%
AGG 64%
TAF 2.3
Scope info nincs, 50$on nem scope-ozok senkit.
Én nagyon gyorsan donkoltam a flopon (annyi idő telt el csak míg ráklikkeltem a half pot betre, amint megláttam a flopot tudtam hogy donkolni fogok)
A flopon kis gondolkozás után callolt, a turnön pedig elég gyorsan check-elt.
Ez volt az első donk amit látott tőlem.
Kérdés: mi legyen a játékunk a riveren?
Nyilván nem a helyes river játék megtippelését fogom értékelni, hanem az indoklást. Sizing-gal együtt írjátok a válaszokat.
Bónusz kérdés, miért csekkelem a turnt?
Elírtam :D
A riveren nyitnék, inkább megpróbálnák nyitni kasszányi összeggel így talán blöffbe tudnám fordítani a lapom és ő esetleg ha elég őrült rámtolja amit persze megadok.
A turn check-el elhitedheted vele, hogy a flopon csak bluff cbeteltél így még kihúzhatsz belőle néhány extra zsetont ha nem a turn-ön akkor a riveren.
OK, akkor nézzük turntől: azért checkelt itt Hero mert Villain nagyon aggresszív, így floatot akart indukálni Villain részéről, mivel Villain flop megadása simán ráillik erre.
Nézhetnénk úgy is, hogy lehet, hogy Villannél erősebb ász van, de mivel elég laza játékos ez kevésbé valószínű, sokminden más lehet itt nála amit verünk. Villain is checkel, meglepetésünkre.
River: no ez érdekes dolog, egy ilyen aggresszív játékos nem emel turnön, ez vagy azt jelenti, hogy rosszabb lapja van, vagy azt hogy nagyon jó. Szerintem riveren emelnünk kell, fél potnyit, amivel azt gondolhatja, hogy csak lopni akarunk, ezt rosszabb lappal is adhatja.
Ha visszaemel, akkor dobhatunk.
"NL Hold'em Turbo", buy-in: $54
Stacks:
BTN (920)
hero (BB) (3,080)
Blinds: 15/30
Pre-Flop: (45, 2 players) hero is BB :As: :3c:
BTN raises to 60 (845), hero calls 30 (3020)
Flop: :2c: :2h: :Ac: (120, 2 players)
hero bets 60 (2960), BTN calls 60 (800)
Turn: :Kh: (240, 2 players)
hero checks (2960), BTN checks (800)
River: :2s: (240, 2 players)
hero?
Info:
17 leosztásunk van az ellenfélről, ami nem sok de ezeket mutatja a HUD.
steal 70%
cbet flop 60%
SBVPIP 89%
BBVPIP 75%
3bet 50%
fold to flop cbet 0%
ch/r flop 50%
bet vs missed flop cbet 100%
AGG 64%
TAF 2.3
Scope info nincs, 50$on nem scope-ozok senkit.
Én nagyon gyorsan donkoltam a flopon (annyi idő telt el csak míg ráklikkeltem a half pot betre, amint megláttam a flopot tudtam hogy donkolni fogok)
A flopon kis gondolkozás után callolt, a turnön pedig elég gyorsan check-elt.
Ez volt az első donk amit látott tőlem.
Kérdés: mi legyen a játékunk a riveren?
Nyilván nem a helyes river játék megtippelését fogom értékelni, hanem az indoklást. Sizing-gal együtt írjátok a válaszokat.
Bónusz kérdés, miért csekkelem a turnt?
[QUOTE=J.
a riveren rátolnám az egészet úgy csak úgy zörög. l.
i[/QUOTE]
+1 amivel a betet adja megadja az all in-t is
Elírtam :D