Póker Fórum Archívum > Sit&Go > Nehéz döntés az ITM közelében

olegg
2008. júl. 26. 10:56

Nehéz döntés az ITM közelében

Budapesti élő verseny, már csak heten vagyunk és öt hely fizet. Vakok: 1000-2000. Átlag stack: 15000. Én vagyok a short stack és egyben a nagyvak is. A 2000 nagyvakon kívül összesen 4500 zsetonom van. Kisvak nincs, épp az előző leosztásban esett ki. Az asztal rendkívül passzív. Az elöl ülők dobnak, a CO (feszes női játékos) all-in megy, az osztó dob, én vagyok soron J8o-val a kezemben. Némi töprengés után a stackméretem miatt végül én is betoltam, pedig tisztában voltam azzal, hogy a flop előtt verve vagyok. Abban reménykedtem, hogy a CO AK-t, vagy AQ-t, esetleg valami közepes párt mutat, melyek ellen lett volna valamennyi esélyem. Sajnos ehelyett QQ-t mutatott, amivel persze ki is estem.
Kérdés: ti mit csináltatok volna ebben a helyzetben? Elengeditek a nagyvakot, és vártok még pár leosztást az all-inre, vagy inkább most betoljátok?

Zoleee
Válasz olegg kommentjére
2008. júl. 26. 11:16

Budapesti élő verseny, már csak heten vagyunk és öt hely fizet. Vakok: 1000-2000. Átlag stack: 15000. Én vagyok a short stack és egyben a nagyvak is. A 2000 nagyvakon kívül összesen 4500 zsetonom van. Kisvak nincs, épp az előző leosztásban esett ki. Az asztal rendkívül passzív. Az elöl ülők dobnak, a CO (feszes női játékos) all-in megy, az osztó dob, én vagyok soron J8o-val a kezemben. Némi töprengés után a stackméretem miatt végül én is betoltam, pedig tisztában voltam azzal, hogy a flop előtt verve vagyok. Abban reménykedtem, hogy a CO AK-t, vagy AQ-t, esetleg valami közepes párt mutat, melyek ellen lett volna valamennyi esélyem. Sajnos ehelyett QQ-t mutatott, amivel persze ki is estem.
Kérdés: ti mit csináltatok volna ebben a helyzetben? Elengeditek a nagyvakot, és vártok még pár leosztást az all-inre, vagy inkább most betoljátok?

Én valószinű az előtte levő partíban utg-ről bármivel allint tolok. Főleg ha ennyire passzív az asztal.

A jelenlegi helyzetben pedig sajnos call, de a lényeg, hogy nem szabadna ilyen helyzetbe kerülni. Ekkora vakoknál, ilyen stackméretelnél minden körben egy allin , lehetőleg nem dominált lappal és megnyered a versenyt.

Tapasztalatlan, feszes játékosok ilyenkor hajlandok a te lapodnál sokkal jobb lapot is bedobni :-)

ibron
Válasz Zoleee kommentjére
2008. júl. 27. 11:44

Hát szerintem J8-cal még tolok all-in-t de semmiképp nem fogadom el, főleg ha egy feszes tolja be.
Alényeg, hogy nem szabadott volna ennyire lemenni ekkora vakoknál.

lederman
Válasz ibron kommentjére
2008. júl. 27. 14:41

100%ig egyetértel Zoleee-val előző körben all-in UTGről any2-val.

ez pedig sajnos call...

Élő ügyfélszolgálat