Póker Fórum Archívum > Sit&Go > Polacheck vs 9man (turbo sng-k)

ceewyl
Válasz plastikman0 kommentjére
2009. máj. 21. 9:04

az utolsó blogjában ahogy látom 500 leosztás alatt nyert ~25 BI-t ami $250

Én msot kezdtem el $1os 9fős SNGket játszani, igaz nem turbót hanem simát.
eddig 5*4asztalos balhém volt(20 db) volt 6 első hely és 5 második ha jól számoltam ha ezt veszem alapul akkor 500 játék után $412,5 lesz a profit. abszolút verhető a mezőny, 50/100tól az ICM mehet ezerrel, paráznak a kieséstől és nem kóláznak le minden szeméttel, ritkán vannak a végén tényleg akkora fishek hogy nem jutsz szóhoz mert any2 handel játszik... persze ez a 20db kis minta de nem áll messze a valóságtól. ahogy néztem propokerlabson valami ilyesmi a neve 9ből 5-6 totál fish van mindíg 2-3 jobb féle játékos. de azok se feltélen mind nagyon vannak képbe. 1-2 elég jó játékossal találkoztam csak, akik tényleg jók voltak.

Funny. :D
Nem akarom teleoffolni Pola topikját, de a 36-100$-os DON playerek kb. a 101-300$-os 9max. SnG-ekkel van egy szinten éves bevételben.
Az egy dolog, hogy Polának downswingje van...

cake
Válasz ceewyl kommentjére
2009. máj. 21. 9:19

20-as mintabol ilyen kovetkeztetest levonni (ami raadasul egy idoben tortent) enyhen szolva lol

Polacheck
Válasz Petes kommentjére
2009. máj. 21. 9:22

Akkor az én észrevételeim:

1.
88al szerintem mehet a raise limp helyett.
Ak-t kicsit túlslowplayelted, de gondolom erre te is rájöttél.(turnon már mindenképp meg kellett volna emelni)[szerintem cbet menjen: drawy board miatt+ace lowot több utcán tudsz szépen kifizettetni]
AT 5handed megér egy raiset.
77-t ilyen pot odds-ra ne dobj szerintem.(főleg buton és sb 2ss esetén)
55el inkább pusholj.
a9el pushal szerintem nincs gond.(főleg ez az ellenfél ellen)

Kicsit próbáld meg jobban behúzni az allinokat.:)

1.
____

Hand 42: 77-et nem dobtam volna, ha csak a több zsetonost vered meg már nyersz vissza valamennyit.

Hand 45: A 1010 push szerintem jó, 15 BB-vel UTG nem opció az emelés.

Hand 47: A4o insta push. Akármilyen range-el callol az ellenfeled plusszos az allin.

Hand 51: Q6, easy shove. Q7 és K2 lapokkal kellene lecallolnia téged hogy minuszos legyen a move.

Hand 53: 55 utg 8 vakkal push. Az emelés nagyon rossz szerintem, akkor már inkább dobd el :)

Elkezdtem újranézni, sessiononként reagálnék és leírnám ahol esetleg kérdésem van.

Hand 3: 88 - jogos, openraise-cbet a helyes játék szerintem itt ilyen flopon utólag

Hand 5: AK - valóban a cbet - turn raise lett volna a helyes játék.

Hand 8: ATo- openraise és 3betre fold, jól érzem?

Hand 42: 77 - Tényleg plusszos ilyen szituba belemenni harmadikként egy közepes párral? Ez eddig nem volt része a játékomnak. Mekkora stackkel, milyen rangel érdmes ezt eljátszani?

Hand 45: TT - én is ugyanígy gondolom, iszonyat tág az a range amivel shove-t fogok kapni egy standard emelésre és ott szinte minden esetben dobnom kell.

Hand 47: A4o - Jogos, a standard raisel ugyanaz a szitu, mint amit a TT-nél írtam, ha jól érzem.

Hand 51: Q6 - Itt valóban lehet, hogy kicsit nit voltam, de ezt azért eléggé az aljának éreztem annak a range-nek amivel pusholni kellene.

Hand 53: 55 - Stealelni akartam, de úgylátszik, hogy az ilyen típusú lapokkal inkább a teljes stackemet be kell tenni preflop, minthogy egy shove esetén nagyon nehéz döntés elé kerüljek, ráadásul iszonyatosan nagy részét kockáztassam a stackemnek.

Kicsit próbáld meg jobban behúzni az allinokat - Ezzel küzdök leginkább, de dolgozom rajta :D

V.Peti
Válasz Polacheck kommentjére
2009. máj. 21. 10:51

videót én is néznék néznék tőled szívesen, a macik támogatnak!

Steveeland
Válasz ceewyl kommentjére
2009. máj. 21. 11:13

Miért is?

Pola: Nem tudnál esetleg videókat csinálni, azokon szerintem jobb követni a játékot. Image

Köhömm, bagoly mondja :D

benya
Válasz Steveeland kommentjére
2009. máj. 21. 15:21

ATo raise 2,4-2,5bb és vakok ellen fold.(maximum) 2 ss-t már be kell vállalni.
77 itt tuti plusszos 3:1hez pot oddsra. Már szerintem egy 2,5:1hez meg kell gondolni. Nagyobb párokkal persze még könyebben mehet a call.
Ha átgondolod: dealer atc-vel pusholhat, kisvak calling range se sokkal szűkebb. (ha dob marad 2 vakja nem lesz fe-je+reméli hogy te dobsz így dead moneyval még jobb helyzetben van). Az equityd kb 35%+--->úgyhogy call

Petes
2009. máj. 21. 16:45

Hand 42: 77 - Tényleg plusszos ilyen szituba belemenni harmadikként egy közepes párral? Ez eddig nem volt része a játékomnak. Mekkora stackkel, milyen rangel érdmes ezt eljátszani?

Csatoltam a wizard elemzést!

Hand 51: Q6 - Itt valóban lehet, hogy kicsit nit voltam, de ezt azért eléggé az aljának éreztem annak a range-nek amivel pusholni kellene.

Ne érezd az aljának, a legtöbb ellenfél ellen itt akár any2-val is betolhatod :)

Simsina egyébként egy nagyon jó játékos, ha nem ismer téged és nem tudja, hogy any2-val nyomulsz nagyon feszesen fog itt callolni, ugyhogy elég nagy EV van egy 32o-val történő push-ban is.

Csatolom egy 32o pushnak és a Q6 pushnak az EV grafikonját.

A 32 akkor válik minuszossá ha az ellenfeled 30%-al callol itt, még a halak sem fonak K4s-el megadni itt neked.

A Q6 akkor válik minuszossá ha elkezdenek J9, 109, K2 szerű lapokkal callolni.

Hand 53: 55 - Stealelni akartam, de úgylátszik, hogy az ilyen típusú lapokkal inkább a teljes stackemet be kell tenni preflop, minthogy egy shove esetén nagyon nehéz döntés elé kerüljek, ráadásul iszonyatosan nagy részét kockáztassam a stackemnek.

Így van, 8 vakkal UTG ilyeneket nagy hiba csinálni, lopni 15 BB stack felett érdemes, alatta már inkább push/fold.

Polacheck
Válasz Petes kommentjére
2009. máj. 21. 16:51

Csatoltam a wizard elemzést!

Ne érezd az aljának, a legtöbb ellenfél ellen itt akár any2-val is betolhatod :)

Simsina egyébként egy nagyon jó játékos, ha nem ismer téged és nem tudja, hogy any2-val nyomulsz nagyon feszesen fog itt callolni, ugyhogy elég nagy EV van egy 32o-val történő push-ban is.

Csatolom egy 32o pushnak és a Q6 pushnak az EV grafikonját.

A 32 akkor válik minuszossá ha az ellenfeled 30%-al callol itt, még a halak sem fonak K4s-el megadni itt neked.

A Q6 akkor válik minuszossá ha elkezdenek J9, 109, K2 szerű lapokkal callolni.

Így van, 8 vakkal UTG ilyeneket nagy hiba csinálni, lopni 15 BB stack felett érdemes, alatta már inkább push/fold.

Nagyon köszönöm az infókat. Holnap igyekszem átnézni a másik három sng-re érkezett kommenteket is, de ma nagyon el voltam havazva. Van ugyan még 6 session a tarsolyomban, de inkább majd a jelenlegi tapasztalatok fényében tolok néhányat és onnan fogok válogatni újakat elemzés céljából.

Polacheck
2009. máj. 22. 9:03

Találtam egy cikket ami nem rossz sng témában, bár eléggé az alapokkal foglalkozik azért feljegyzem ide magamnak: Poker Articles - Adjusting to Micro Stakes Online Poker Games

mrweg
2009. máj. 22. 16:03

Ha komolyan érdekel a téma akkor én ezeket ajánlom: Collin Moshman videók, SitNGo Wizard-os utólagos partielemzések, icm trainer progik és pár privát coaching. Nekem ezek segítettek eddig a legtöbbet. A coaching-ot például erősen ajánlom, nem szabad sajnálni érte a pénzt. Iszonyat sokat dob az ember játékán.

Élő ügyfélszolgálat