Bajkevero
2009. máj. 28. 9:27

Push/Fold

Ebbe a topikba SNG push/fold fázis leosztásainak megbeszélését javaslom.

Íme az első:
$6.5 turbo SNG, bubble.
Vakok 200/400 25 ante
SB 2100, BB (Hero) 1700, UTG 8000, D 8300 zsetonnal

UTG push, D, SB fold. UTG egy tapasztalatlan (kb 40 játék Sharkscopeban, -$200 veszettséggel)
BB KTo-val, előttem meg 1300 zseton.

Call vagy fold?

mikee1978
Válasz Bajkevero kommentjére
2009. jún. 1. 14:26

call

Call.
Már rég all int kellett volna mondani bármilyen lappal.
3bb-nk van ami nagyon kevés,nincs olyan játékos az asztalnál akit el tudnánk dobatni.Ha nem mi lennénk a nagyvakok akkor is kevés zsetonunk van a vak lopáshoz.
Ha most nem adjuk meg akkor a következő körbe kell all int menni és senki nem biztositja,hogy jobb lapunk lesz.

fejes1988
Válasz mikee1978 kommentjére
2009. jún. 2. 11:03

Call.
3bb-nk van ami nagyon kevés,nincs olyan játékos az asztalnál akit el tudnánk dobatni.Ha nem mi lennénk a nagyvakok akkor is kevés zsetonunk van a vak lopáshoz.
Ha most nem adjuk meg akkor a következő körbe kell all int menni és senki nem biztositja,hogy jobb lapunk lesz.

+1..

CantusPutnok
Válasz fejes1988 kommentjére
2009. jún. 2. 12:09

call, jobb lapod úgyse lesz valószínűleg a következő leosztásokban...

Bajkevero
Válasz mikee1978 kommentjére
2009. jún. 2. 12:46

Call.

All-int régebben pont azért nem mondtam, mert itt mind vesztes, passzív játékosok voltak, akik Q7o-val is hero calloltak, de csak prémiummal emeltek. Ezek ellen nem ér sokat egy 74o szerű all-in. Teny, hogy akkor kellett volna aktivabb lennem, amikor meg 5BB zsetonom volt, de akkor total laphalott voltam.

Ha jól emlékszem ennél a partinál egy dominált KQ-val kerültem szemben.

fejes1988
2009. jún. 2. 12:52

All-int régebben pont azért nem mondtam, mert itt mind vesztes, passzív játékosok voltak, akik Q7o-val is hero calloltak, de csak prémiummal emeltek. Ezek ellen nem ér sokat egy 74o szerű all-in. Teny, hogy akkor kellett volna aktivabb lennem, amikor meg 5BB zsetonom volt, de akkor total laphalott voltam.

akkor kellett volna aktívabbnak lenni, amikor 10+ bb-d volt, h a magasabb vakszintekre ne 3-5 bb-d legyen.

mikee1978
2009. jún. 2. 13:00

13bb

13bb alatt push-fold a játék!
Lehet még nagyobb bb-nél is preflop all int menni ha pl: ha a zsetonod 1/3 lenne az emelésed akkor is all int lehet-kell menni.

want2push
Válasz fejes1988 kommentjére
2009. jún. 2. 13:01

Nálam is call. Jó lapunk van, és mindentől függetlenül sztem még az odds is bőven megvan az emelő zónája ellen!

Ha dobunk, alig marad mit felduplázni, és a következő körben kisvak leszünk, all in kell mennünk és valószínűleg ennél jóval gyengébb lapunk lesz. Ez az utolsó lehetőségünk, hogy visszakerüljünk a játékba, és hogy reálisan az elő helyért játsszunk.

Bajkevero
Válasz want2push kommentjére
2009. jún. 2. 13:50

Most hogy ujraolvastam a Collin Moshman SNG konyvet, biztosan agrobb lennek mar a kozepso steal/resteal fazisban is.

Persze nálam mindig örök dilemma, hogy ha mar úgy alakult, hogy van egy agresszív játékos sok zsetonnal, és sok passzív játékos kevés zsetonnal (nálam közepes vagy kevés zseton van), akkor hajtsak az elso helyre (aminek kicsi esélye, és nagy kiesés esélye van), vagy evickéljek be egy (anyagilag) elfogadható helyre.
Ilyen helyzet volt a Chili Magyar Kupa. 10-en voltunk, egy agresszív, laza szegedi srác nagyon megszedte magát, és folyton terrorizálta az asztalt. Meg 9-en voltunk, kilencedik hely $300-t ert. Legalább 4-nek volt nalam is szanalmasabb zsetonkeszlete, es lattam, hogy szivuk szerint az asztalra ragasztanak pillanatragasztoval. Ha oket tulelem, maris $1000-os penzt kapok.
Vegul ezzel az ovatos, gyengesegre lecsapo (feszes SS-eket sanyargato, agrot kerulo) magatartassal jutottam a 2. helyre, ami megtriplázta a bankrollomat. HU ugy fordultunk, hogy ellenfelnel volt 98BB, nalam 2BB.

Élő ügyfélszolgálat