$22 6max turbo ICM döntés
Sziasztok!
SNG bubble-ben néhány alapkoncepciót alkalmazva többnyire érzésre játszom. Most megpróbáltam matematikailag is igazolni egy lépést.
Adott a következő szituáció:
(Tournament: "TURBO" Chichester Buy-In: $20+$2)
Seat 1: HERO ($1,250.00 in chips)
Seat 5: Player1 ($1,270.00 in chips)
Seat 8: Player2 ($6,480.00 in chips) DEALER
HERO : Post SB $50.00
Player1: Post BB $100.00
*** HOLE CARDS ***
Dealt to HERO [DK DA]
Player2: Raise (NF) $400.00
HERO ???
Abból indultam ki, hogy nincs FE-m.
Ha dobok (és a BB is) akkor az equity:
HERO: 21,1
Player1: 20,6
Player2: 58,3
Ha push-olok és nyerek, az equity:
HERO: 33,5
Player1: 16,1
Player2: 50,4
Ha push-olok és veszítek, az equity-m 0.
Tehát 21,1-et kockáztatok, hogy nyerjek 12,4-et.
Itt akadtam el, hogy hány százalékot kell a range ellen hoznom, hogy ez pluszos legyen? Segítsetek pls! :)
Egyébként szerintem ez pluszos, bár a betsizing miatt közepes párra tippeltem (ekkor sz*r a push), de nem lehet ilyen szűkre venni a ranget.
Mit gondoltok?
Ha senki sem akart hozzászólni azért leírom, hogy mire jutottam.
Ha jól sejtem a 12,4-et kell 21,1-el osztani. Ezek szerint a range ellen 58,7%-ot kell hozni a 0 EV diff-hez.
Ha a range QQ-22, any bradway, A2s+, A7o+, K7s+ (23%) akkor csak az AQ+ 99+ rangel +EV a push. Persze ha szélesítem a rangét 35%ig akkor AJo+, ATs+, 88+ lesz +EV. Tehát mindenféleképpen egy elég feszes rangel lehet csak visszatolni. Pl. a KQs elég gyengén muzsikál.
Mivel a D kvázi allin-en van, megnéztem ICM kalkulátorral, hogy ha D pusholt volna milyen rangel lehetne megadni. Hasonló eredményt hozott ki: 5.9%, 88+ AJs+ AQo+
Remélem azért máskor hozzászóltok, nem csak magammal fogok beszélgetni! ;)
Ha senki sem akart hozzászólni azért leírom, hogy mire jutottam.
Ha jól sejtem a 12,4-et kell 21,1-el osztani. Ezek szerint a range ellen 58,7%-ot kell hozni a 0 EV diff-hez.
Ha a range QQ-22, any bradway, A2s+, A7o+, K7s+ (23%) akkor csak az AQ+ 99+ rangel +EV a push. Persze ha szélesítem a rangét 35%ig akkor AJo+, ATs+, 88+ lesz +EV. Tehát mindenféleképpen egy elég feszes rangel lehet csak visszatolni. Pl. a KQs elég gyengén muzsikál.
Mivel a D kvázi allin-en van, megnéztem ICM kalkulátorral, hogy ha D pusholt volna milyen rangel lehetne megadni. Hasonló eredményt hozott ki: 5.9%, 88+ AJs+ AQo+
Remélem azért máskor hozzászóltok, nem csak magammal fogok beszélgetni! ;)
Csak és kizárólag a kézben pár erősebb nálad, AA vagy KK-ra lehet, hogy preflop allin menne, ezt neked kell tudnod az addigi játékából. Egyébként instacall lenne 5$-os SNG-n.
szerintem akár még elis dobhatja :D én ilyennel nem szarakodnék, bár éncsak 6,5$osokat tolok, de ilyen helyzetbe rátolnám 100as vaknál.
Ha a DS jó játékos lenne, mindennel kötelező lenne emelnie, így a range gyak. lehetne any2, de mivel itt 4bb-vel lop vakot, valószínűleg nem egy képzett játékos.
Mindenesetre ez easy push nálam, a range nagy részét dominálod.
Ha a DS jó játékos lenne, mindennel kötelező lenne emelnie, így a range gyak. lehetne any2, de mivel itt 4bb-vel lop vakot, valószínűleg nem egy képzett játékos.
Mindenesetre ez easy push nálam, a range nagy részét dominálod.