nem tudom, hogy az-e a cel KK-val, hogy mindenki dobjon. Pont azert jo valasz a reraise push...
Az oké, hogy bubbleplay-ben fontos, hogy duplázni tudjunk, és ezzel bejussunk a fizetős helyekre. Ugyanakkor itt kiesni simán nem akar senki, tehát ha valaki CL, akkor AQ-val egy UTG allint nem fog megadni (értelmes játékost feltételezve).
Ebből csak azt akarom kihozni, hogy ha UTG betolod az egészet, és elviszed a 600-at, még mindig jobban jársz, mintha nekiállsz wp-zni (=minraise), aztán valami hasonló értelmessel rádtolják, és kiejtenek.
A cél nem az hogy dobjanak, de 600 chip életet menthet két körrel később, HA még játékban vagy...
Az emeléssel kapcsolatban mindenki+1. Told be. Nem olyan nagy, baj, ha megemeled a zsetonkészletedet 15%-al kockázat nélkül.
Viszont utána baj van. Ezzel a minrézzel marha nehéz helyzetbe hoztad magad (itt vitatkozom Zehy-vel, a megadás a bubble miatt nem teljesen triviális).
Nézzük a számolásokat:
(gondolom 50-30-20 a kifizetés, ezért a továbbiakban nem dollárban számolok csak ezekben az egységekben
Call EV-je:
Itt egy értelmes de agró játékos range legyen 66+,A2s+,KTs+,QJs,A2o+,KJo+
(nem kell AA-t feltenni, de gondolom any-2 vel nem emel rád, bár ismerek néhány embert, aki elvből ezt tenné). Itt 72-27 vagy. Ha nyersz a zsetonállás: 9000 1500 1000 800. Itt logikus, hogy az esetek 70%ában nyersz 15% második 15% harmadik hely (innen már csak nem esel ki) aza EV call 35+4,5+3= 43*0.72 =30
Fold EV-je
A zsetonkészletek ekkor:
6100 3700 1500 1000. Nehéz beosztani a helyeket (és nincs ICM kalkulátorom) mert nagyon sok mindentől függ, de mondjuk 80% hogy a két kicsi esik ki, 15% hogy te. Utána meg legyen azonos az esélye bármelyi helynek (ekkora vakoknál elég conflip minden). Azaz foldnál:
26%50+26%*30+26%*20 ami 26 (játszottam egy kicsit a százalékokkal 20 és 30 közé jön ki)
A tanulság, hogy marha közel van a kettő. Jobb a call de nem nagyon (tehát az auto call tól messze van) és nagyon nagy a szórás. Az ok pedig az, hogy a elb. az emelést. Ha 800 helyett 1600-ot emelsz, akkor a call teljesen egyértelmű.Ha meg allin mész akkor legalább fel sem merül a döntés
A kerdes inkabb az volt, hogy van-e olyan extrem stack allas, amikor megis a fold a helyes valasz. De majd betyogom valamelyik ICM kalkulatorba es megnezem.
Ez közel nem az a stackállás, hogy felmerülhetne a dobás. Fogalmam sincs, hogy az ICM calc itt mit hoz ki, de ez olyan instacall, hogy az csak na. :D
Ez közel nem az a stackállás, hogy felmerülhetne a dobás. Fogalmam sincs, hogy az ICM calc itt mit hoz ki, de ez olyan instacall, hogy az csak na. :D
Szégyellem magam, hogy nálam sokkal jobbakkal vitatkozom, de az ICM szerint is fold után 30 és callal is kb. annyi ha felteszed, hogy 72%-od van a nyerésre. Megadom hogy call, (főleg egyébként a table image miatt) de nem insta...
Oké, elhiszem, mert én nem néztem utána, de nem is minrézelek, így megoldom a problémát előre :)