Póker Fórum Archívum > Sit&Go > sng bubi kérdés Q4-el

titcar
2010. júl. 2. 19:52

sng bubi kérdés Q4-el

No Limit Holdem Tournament
4 Players
Hand Conversion Powered by weaktight | fold when you know you're beat
$25+$2

Stacks:
CO El_Nino_1709 (2,836)
BTN CandD11 (1,087)
SB juandadi (8,087)
BB Hero (1,490)

Blinds: 200/400 Ante 25

Pre-Flop: (700, 4 players) Hero is BB :4d: :qs:
1 fold, CandD11 goes all-in 1,062, 1 fold,

Hero?

sng-ket annyira nem vágom, button range itt kb. 100%, az sb ha hozzáig openfold volt, akkor mindig pushol, tehát csak és kizárólag utg-ben tudok openpusholni és kb. csak ebben a körben lesz még esélyem visszajönni. a 4. playával kapcsolatban semmi különös + infó nincs

nem néztem icm-et, kérdéseim:

van valami normálisan használható icm progi, amibe beállítom, hogy mondjuk hány % ranggel pushol az ellen + mim van?

a fent leírt tényezőkhöz hasonblóakat hoygan kell figyelembe venni?

amennyiben icm szerint call van itt, akkor egy sokkal gyengébb lappal mennyit számítanak a leírt körülmények?

mijamoto
Válasz titcar kommentjére
2010. júl. 2. 20:36

No Limit Holdem Tournament
4 Players
Hand Conversion Powered by weaktight | fold when you know you're beat
$25+$2

Stacks:
CO El_Nino_1709 (2,836)
BTN CandD11 (1,087)
SB juandadi (8,087)
BB Hero (1,490)

Blinds: 200/400 Ante 25

Pre-Flop: (700, 4 players) Hero is BB :4d: :qs:
1 fold, CandD11 goes all-in 1,062, 1 fold,

Hero?

sng-ket annyira nem vágom, button range itt kb. 100%, az sb ha hozzáig openfold volt, akkor mindig pushol, tehát csak és kizárólag utg-ben tudok openpusholni és kb. csak ebben a körben lesz még esélyem visszajönni. a 4. playával kapcsolatban semmi különös + infó nincs

nem néztem icm-et, kérdéseim:

van valami normálisan használható icm progi, amibe beállítom, hogy mondjuk hány % ranggel pushol az ellen + mim van?

a fent leírt tényezőkhöz hasonblóakat hoygan kell figyelembe venni?

amennyiben icm szerint call van itt, akkor egy sokkal gyengébb lappal mennyit számítanak a leírt körülmények?

Az én általam használt ICM trainer szerint a bb a lapok 61%ával adhatja a pusht:22+,Ax+,K2s+,K3o+,Q3s+,Q6o+.stb,stb.
Ezek szerint nem call.
Olyat használok,aminél beírom a zsetonarányt,vakokat,és kiszámítja a laptartományokat.Az egyik konkurens oldalon megtalálható és letölthető,magyarul is tud:)
Küldök egy privit hol találod meg.

titcar
Válasz mijamoto kommentjére
2010. júl. 3. 19:41

na jól sejtettem, hoyg a határon van, de olyan pl. hogy köv handben sb leszek és szinte biztosan nem tudok pusholni, nem kalkulál az icm, ami kb. pont módosítana annyit, hogy itt inkább call? vagy nem?

TheManWithNoName
2010. júl. 4. 0:08

na jól sejtettem, hoyg a határon van, de olyan pl. hogy köv handben sb leszek és szinte biztosan nem tudok pusholni, nem kalkulál az icm, ami kb. pont módosítana annyit, hogy itt inkább call? vagy nem?

icm-nek tényleg ez a hiányossága, h csak aktuális, statikus állapotot vizsgál, ami alapján fold... ugyanakkor nagyok a vakok, egy óriás stack mellett 3 short bubble-ban, ezért 3bb-vel inkább megadnám.

Ha most megadod és behúzod: ITM; ha veszted, még mindig visszajöhetsz; ha dobod teljesen esélytelen maradsz, mert a chipleader előtted beszél 4-ből 3-szor, és kb any two-val tolni fogja

szvsz call

TheManWithNoName
2010. júl. 4. 0:26

"van valami normálisan használható icm progi, amibe beállítom, hogy mondjuk hány % ranggel pushol az ellen + mim van?"

sngwizard

%-os range-t, lapjaidat (zsetonok, vakok) be tudod állítani; ha rendszeresen játszol sng-t akkor vedd meg, ha csak nagyritkán, akkor 100$-t nem ér meg, vannak kevesebbet tudó ingyenes icm programok is

shiningKKingdom
Válasz TheManWithNoName kommentjére
2010. júl. 4. 1:11

Ebben a konkrét szituban nem foglalkoznék icm-mel a speciális zsetonarányok miatt, ha dobod valószínűleg sb-t is bukni fogod, utána a 2 nagyvakod valszeg mindkét nagy stack adni fogja és kicheckelnek...
Könnyű szívvel tenném be még Jx-el is.

RTT314
Válasz shiningKKingdom kommentjére
2010. júl. 12. 16:29

en is a call mellett dontenek. osszesen egy 1700 as potba kell megadnod 600at ami majdnem 3 az 1hez pot oddsot jelent. ez azert eleg szep arany, es meg ha azt is figyelembe vesszuk, hogy valszeg a kisvakot is veszted, nem latok mas lehetoseget a felkapaszkodasra.

titcar
Válasz RTT314 kommentjére
2010. júl. 12. 16:32

hasonló gondolatok mentén én is calloltam, és be is húztam :)

G1ant
2010. júl. 12. 17:13

Grat.
"sng-ket annyira nem vágom", +omaha, :))
GL.

Élő ügyfélszolgálat