Nem hiszem, hogy létezne ilyen program, de igazából szerintem nincs is rá semmi szükség. Az sng-k elején elég feszesen kell játszani, olvass el 1-2 köynvet, vagy nézelődj a neten, biztos találsz majd egy csomó kezdőkéz táblázatot, ezeket elég könnyen be lehet tanulni.
Nem hiszem, hogy létezne ilyen program, de igazából szerintem nincs is rá semmi szükség. Az sng-k elején elég feszesen kell játszani, olvass el 1-2 köynvet, vagy nézelődj a neten, biztos találsz majd egy csomó kezdőkéz táblázatot, ezeket elég könnyen be lehet tanulni.
Azokat kérdezném akik használnak Table Ninjat, hogy nekik van e valami hiba a programban? Nekem pl egy idő után nem reagál a c/f parancsra (nálam jobb klick) és nálam a sit&go sensei sem szuperál ha látja is a lobby-ban a kiszűrt tourokat nem kezdi el a be regisztrálást rájuk..
Egyébként én most kezdtem el sit&gokat tolni, ez előtt cash gamet játszottam a starson nem túl nagy haszonnal :D De ezek a 6-max sit&go-k fekszenek úgy érzem, tolja itt valaki starson $3.30 limiten?
Részben biztos igazad van. De ha egy játékos azt írja, hogy kikészíti (!) a hullámvasutazás, egy BE közeli hónap, egyáltalán az, hogy ez egy szerencsejáték, akkor az azonnali és nyílt reakcióm, hogy abba kell hagyni. Mert akkor a játék többet vesz el, mint amennyit ad. Nem magyarázom.
Ha ez hobbi, akkor a szórakozásunkra van. Ha lehetséges plusz bevétel is emellett, akkor örülni kell a lehetőségnek. Örülni a beeső profitnak, de nem elvárni azt, nem elsődlegessé tenni, mint szempont. Olyan pénzként kezelni, ami a mulattatásunkra van, és igen, ha jól fordul a szerencse, akkor talán megvehetünk valami szépet is, de nem ez a lényeg.
Ha pedig a pénz kell (tényleg az), akkor profiként kell viselkedni. És ebben a dologban a minimum az, hogy tudom, hogy mit játszok, és ismerem ezt a játékot. Szerencsejátékot.
Wizardban nézegettem a handeket és észrevettem, hogy a wizard és az abból megnyíló nash kalkulátor nem ugyanazt érti adott %-os range alatt. A nash kalkulátor szerint pl.:
30.9%, 22+ A2s+ A3o+ K6s+ KTo+ Q8s+ QTo+ J8s+ JTo T7s+ 97s+ 87s
A wizard szerint viszont pl. már a 23.7%-ban is benne van az A2o (pont az alja).
Akkor most melyik a mérvadó???
Wizardban nézegettem a handeket és észrevettem, hogy a wizard és az abból megnyíló nash kalkulátor nem ugyanazt érti adott %-os range alatt. A nash kalkulátor szerint pl.:
30.9%, 22+ A2s+ A3o+ K6s+ KTo+ Q8s+ QTo+ J8s+ JTo T7s+ 97s+ 87s
A wizard szerint viszont pl. már a 23.7%-ban is benne van az A2o (pont az alja).
Akkor most melyik a mérvadó???
Köszi a választ!
Ez egészen új megvilágításba helyezte számomra a dolgokat. Eddig azt hittem, hogy pl. egy 30%-os range-ben mindig ugyanazok a lapok vannak benne. De ezek szerint a nash-nél ez dinamikusan változik attól függően, hogy milyen az "ellenoldali" range.
Onnan jött amúgy az egész, hogy nekiálltam (volna) megtanulni melyik range-ben kb. mi van benne, de akkor nem lesz ilyen egyszerű, mert adott %-os rangeből is többfajta van...
Köszi a választ!
Ez egészen új megvilágításba helyezte számomra a dolgokat. Eddig azt hittem, hogy pl. egy 30%-os range-ben mindig ugyanazok a lapok vannak benne. De ezek szerint a nash-nél ez dinamikusan változik attól függően, hogy milyen az "ellenoldali" range.
Onnan jött amúgy az egész, hogy nekiálltam (volna) megtanulni melyik range-ben kb. mi van benne, de akkor nem lesz ilyen egyszerű, mert adott %-os rangeből is többfajta van...
Pontosan!
De ne aggodj, erre is ra fogsz erezni!
Ez jó volt. Mivel az elmúlt 3 hétben vesztek az ediigi zsírnyerő "pályafutásom" után, pont ezen gondolkodtam tegnap, azaz hogy minek játszom? hobbi? pénz? szórakozás? illetve mi a jövője?
Mert mióta nem nyerek, nem szórakoztat a játék, sőt kifejezett tilten vagyok a fishmákolások miatt.
Pénz? Amig 10$ órabérem volt (és szórakoztatott), addig elment, de most "már" nincs pénz sem benne.
Arra rájöttem, hogy "rosszul" kezelem a tiltet, illetve a még túl hosszúnak sem mondható 300 játékos bukószériát, ergo vagy tudok változni, vagy belátom hogy ez nem nekem való. Az én hibám. Talán azért, mert az életben/munkában ha gond van, akkor én döntök, irányitok, megoldok, ebben a játékban kevésbé.
Emellé még jöttek az események, azaz nem kapom meg az eddig nyert pénzeket, illetve 4-6 reg ül egy asztalon, azaz "bizonytalan" a jövő.
Másrészt van egy jelentősen jobban fizető munkahelyem, és valszeg hosszútávon jobban járnék, ha arra figyelnék, de legalábbis pihentetne/kikapcsolna a hobbim, nem pedig felidegesítene, amikor az egész bankrollom 2 heti fizum.
A tegnapi vesztésem utáni 10 "határeset" handet megnéztem wizardban, egy megnyugtató 100% lett, majd még egy órát elnyomogattam, kb nem volt olyan szitu ahol jelentősen tévedtem volna rangeben. Ez is zavar, úgy érzem, hogy "nem kapom meg a tanulásomért, ergo tudásomért járó jutalmat", ellenben telibe mákolnak fishek..
Egyelőre arra jutottam, hogy marad ez a hónap, amig kijátszom a mostani bónuszt, meg 600medálos 100$t, és ha addig nem változik a roim, hozzáállásom, pénzkifizetés, stb, akkor nekem ebből ennyi, más/fontosabb dolgokra kell koncentrálnom saját érdekemben. Majd meglátjuk....