Ezúton szeretnék elnézést kérni Balage78-tól, hogy az előbb KT-vel lemákoltam az A4-ét és kiejtettem.:D
;-)
Semmi gond, jössz 5 dolcsival és nincs harag ;-)
Ma is standard buktam mindennel, simán beletolom prémium lapokba, vagy rosszabbal callolnak, és cupák. Az első esetben az EVm megy le, a másodikban meg a pénzem...
Hero (A4 - Small Blind) loses - a full house, kings full of tens wins over a pair of kings - submitted 05-16-2011 - 16:26 pm - Poker Hand Replays
Ja, ez volt, elég szorgalmasan toltad a pushokat, úgyhogy 1.5x stackből a KT-t bőven jónak gondoltam a közel 100% ranged ellen.:)
SB: 50.5%, 22+ Ax+ K2s+ K5o+ Q3s+ Q8o+ J4s+ J8o+ T6s+ T8o+ 95s+ 98o 85s+ 87o 75s+ 64s+ 54s
BB: 26.2%, 33+ A2s+ A3o+ K8s+ K9o+ Q9s+ QJo JTs
Ezen nincs mit szépíteni, betettétek, mert be kellett, oszt nyerjen a jobbik. Végülis minden 50/50.
Ja, ez volt, elég szorgalmasan toltad a pushokat, úgyhogy 1.5x stackből a KT-t bőven jónak gondoltam a közel 100% ranged ellen.:)
Ez a büntetés annak, aki eldobja a 88-t 500-as bb-nél, ahelyett, hogy pusholná.
Mivel resteal, ezért ez mindig ellenfél, imázs, asztaldinamika függő. Közel lehetetlen általánosságban beszélni, de talán érdemes mindenkinek a saját limitjére kiszámolni egy std skálát, amit tologat az éppen ismert információk alapján.
Korábbi állításomat, hogy mennyire borzalmasan rossz resteal lap az A8o, azt hiszem, a felhozott példa meséses illusztrálja:
Pont most néztem egy videót, ami a hasonló témákat taglalja és kb. pont ugyanez a szitu volt az egyik példa :) Axo -nál itt tényleg ATo az alja.. persze ha felételezzük, hogy az ellen is figyelmbe veszi, hogy melyik az ideális steal - resteal skála (főleg ismeretlen ellen) illetve tisztában van az ICM hatással és a kockázat / nyerség arányának fogalmával, de ugye ez nem mindig valósul meg :)
Tegnap szaladtam hasonló szituba, any2 tologatta rám a co - buttonról egy olyan játékos, akit már sokszor láttam lapfüggetlenül csak pozícióból pusholni, totál szemét lapokkal. Ax -ekkel lazán callozom, SC -vel szintén, mert tegnap ilyen handeket mutatott BU -ról 10BB -ből: 52off, J2off (ez még egy egész jó), 49s, 85o stb. és mikor a harmadik turbó asztalról ejtettem ki szinte egyidőben, akkor kaptam meg chaten, hogy én mekkora donk vagyok, hogy callozgatom. Sem az ő sem az én stackméretem nem olyan volt, hogy bármilyen szeméttel tologassa, mégis megette, levettem, adogattam, ha normális ranggel tolja én sem adom meg neki akármivel, de 100% ellen nehogy már ne tegyem be T8s -el (konkrétan ez volt nálam mikor az anyázást kaptam). Szóval vannak ellenpéldák, de alapesetben feltételezni kell, hogy a másik ellenfél is egy ICM kalkulátor és ABC pokert játszik :)
A session végén azért bettem pár leosztást Wiazrdba, persze "papírforma" szerint mínuszosak voltak a moveok amikkel dupláztam, de átállítottam a ranget, hogy az legyen az alja, amikkel rámtolgatta, így szinte az összes pushom jó volt.
Hm...szerintem nagyon túlértékelitek ezt a Wizard dolgot. Pont tegnap beszéltem az amerikai SNG oktatóval és amikor meghallotta, hogy nem használom, nagyon örült. Az a Wizard egy robotjátékra tanít meg. Ezért van az, hogy valaki 100%-osan teljesít a tesztjében és mégis -% roija van. A wizard annyi mindent nem vesz figyelembe, amit az asztalon nekünk figyelembe kell venni. De persze ez csak egy vélemény:) Ui: hány vaknál tetted be T8-cal? Én szerintem igaza volt amikor azt mondta amit, mert akármilyen széles is a range, a T8 nem megadó lap max ha ilyen 3-4 BB-d van, akkor egye fene gamblerkedjünk. De 8+ vak felett biztos h nem megadó, bárki is legyen az ellenfél. Persze pusholni T8 suittal már lehet 8 vakkal ha olyan a szitu, de megadni nem.
Starson annyi az 1 dolláros hyper-turboknak? Még fut pár asztal, de már nem nyílik új...