Póker Fórum Archívum > Sit&Go > SNG közösség topicja

balage78
Válasz Joc kommentjére
2011. máj. 16. 23:29

Ezúton szeretnék elnézést kérni Balage78-tól, hogy az előbb KT-vel lemákoltam az A4-ét és kiejtettem.:D

;-)
Semmi gond, jössz 5 dolcsival és nincs harag ;-)
Ma is standard buktam mindennel, simán beletolom prémium lapokba, vagy rosszabbal callolnak, és cupák. Az első esetben az EVm megy le, a másodikban meg a pénzem...

Hero (A4 - Small Blind) loses - a full house, kings full of tens wins over a pair of kings - submitted 05-16-2011 - 16:26 pm - Poker Hand Replays

Joc
Válasz balage78 kommentjére
2011. máj. 17. 0:32

;-)
Semmi gond, jössz 5 dolcsival és nincs harag ;-)
Ma is standard buktam mindennel, simán beletolom prémium lapokba, vagy rosszabbal callolnak, és cupák. Az első esetben az EVm megy le, a másodikban meg a pénzem...

Hero (A4 - Small Blind) loses - a full house, kings full of tens wins over a pair of kings - submitted 05-16-2011 - 16:26 pm - Poker Hand Replays

Ja, ez volt, elég szorgalmasan toltad a pushokat, úgyhogy 1.5x stackből a KT-t bőven jónak gondoltam a közel 100% ranged ellen.:)

trixilw
Válasz Joc kommentjére
2011. máj. 17. 0:48

Ja, ez volt, elég szorgalmasan toltad a pushokat, úgyhogy 1.5x stackből a KT-t bőven jónak gondoltam a közel 100% ranged ellen.:)

SB: 50.5%, 22+ Ax+ K2s+ K5o+ Q3s+ Q8o+ J4s+ J8o+ T6s+ T8o+ 95s+ 98o 85s+ 87o 75s+ 64s+ 54s
BB: 26.2%, 33+ A2s+ A3o+ K8s+ K9o+ Q9s+ QJo JTs

Ezen nincs mit szépíteni, betettétek, mert be kellett, oszt nyerjen a jobbik. Végülis minden 50/50.

Joc
Válasz trixilw kommentjére
2011. máj. 17. 8:35

SB: 50.5%, 22+ Ax+ K2s+ K5o+ Q3s+ Q8o+ J4s+ J8o+ T6s+ T8o+ 95s+ 98o 85s+ 87o 75s+ 64s+ 54s
BB: 26.2%, 33+ A2s+ A3o+ K8s+ K9o+ Q9s+ QJo JTs

Ezen nincs mit szépíteni, betettétek, mert be kellett, oszt nyerjen a jobbik. Végülis minden 50/50.

Persze, csak viccből írtam be, miután megláttam, hogy egy helyi kollégával akadtunk össze.:)

balage78
Válasz Joc kommentjére
2011. máj. 18. 0:27

;-)
Ugyan, dehogy, csak akkor toltam be, ha párom volt, vagy volt 3asnál magasabb lapom ;-)
persze van aki előbb rájön, és igazít a rangen, azaz any2 call :
Hero (69 - Button) loses - two pair, sevens and threes wins over a pair of threes - submitted 05-17-2011 - 17:21 pm - Poker Hand Replays

olyan szerencsés vagyok, mindig eldobom a pokerhúzót:
- submitted 05-17-2011 - 17:26 pm - Poker Hand Replays

szr
Válasz balage78 kommentjére
2011. máj. 18. 10:45

Ez a büntetés annak, aki eldobja a 88-t 500-as bb-nél, ahelyett, hogy pusholná.

Galambos Tarzan
Válasz straubbazsi kommentjére
2011. máj. 18. 11:04

Mivel resteal, ezért ez mindig ellenfél, imázs, asztaldinamika függő. Közel lehetetlen általánosságban beszélni, de talán érdemes mindenkinek a saját limitjére kiszámolni egy std skálát, amit tologat az éppen ismert információk alapján.

Korábbi állításomat, hogy mennyire borzalmasan rossz resteal lap az A8o, azt hiszem, a felhozott példa meséses illusztrálja:

Image

Pont most néztem egy videót, ami a hasonló témákat taglalja és kb. pont ugyanez a szitu volt az egyik példa :) Axo -nál itt tényleg ATo az alja.. persze ha felételezzük, hogy az ellen is figyelmbe veszi, hogy melyik az ideális steal - resteal skála (főleg ismeretlen ellen) illetve tisztában van az ICM hatással és a kockázat / nyerség arányának fogalmával, de ugye ez nem mindig valósul meg :)

Tegnap szaladtam hasonló szituba, any2 tologatta rám a co - buttonról egy olyan játékos, akit már sokszor láttam lapfüggetlenül csak pozícióból pusholni, totál szemét lapokkal. Ax -ekkel lazán callozom, SC -vel szintén, mert tegnap ilyen handeket mutatott BU -ról 10BB -ből: 52off, J2off (ez még egy egész jó), 49s, 85o stb. és mikor a harmadik turbó asztalról ejtettem ki szinte egyidőben, akkor kaptam meg chaten, hogy én mekkora donk vagyok, hogy callozgatom. Sem az ő sem az én stackméretem nem olyan volt, hogy bármilyen szeméttel tologassa, mégis megette, levettem, adogattam, ha normális ranggel tolja én sem adom meg neki akármivel, de 100% ellen nehogy már ne tegyem be T8s -el (konkrétan ez volt nálam mikor az anyázást kaptam). Szóval vannak ellenpéldák, de alapesetben feltételezni kell, hogy a másik ellenfél is egy ICM kalkulátor és ABC pokert játszik :)

A session végén azért bettem pár leosztást Wiazrdba, persze "papírforma" szerint mínuszosak voltak a moveok amikkel dupláztam, de átállítottam a ranget, hogy az legyen az alja, amikkel rámtolgatta, így szinte az összes pushom jó volt.

hunsilverline
Válasz Galambos Tarzan kommentjére
2011. máj. 18. 11:16

Pont most néztem egy videót, ami a hasonló témákat taglalja és kb. pont ugyanez a szitu volt az egyik példa :) Axo -nál itt tényleg ATo az alja.. persze ha felételezzük, hogy az ellen is figyelmbe veszi, hogy melyik az ideális steal - resteal skála (főleg ismeretlen ellen) illetve tisztában van az ICM hatással és a kockázat / nyerség arányának fogalmával, de ugye ez nem mindig valósul meg :)

Tegnap szaladtam hasonló szituba, any2 tologatta rám a co - buttonról egy olyan játékos, akit már sokszor láttam lapfüggetlenül csak pozícióból pusholni, totál szemét lapokkal. Ax -ekkel lazán callozom, SC -vel szintén, mert tegnap ilyen handeket mutatott BU -ról 10BB -ből: 52off, J2off (ez még egy egész jó), 49s, 85o stb. és mikor a harmadik turbó asztalról ejtettem ki szinte egyidőben, akkor kaptam meg chaten, hogy én mekkora donk vagyok, hogy callozgatom. Sem az ő sem az én stackméretem nem olyan volt, hogy bármilyen szeméttel tologassa, mégis megette, levettem, adogattam, ha normális ranggel tolja én sem adom meg neki akármivel, de 100% ellen nehogy már ne tegyem be T8s -el (konkrétan ez volt nálam mikor az anyázást kaptam). Szóval vannak ellenpéldák, de alapesetben feltételezni kell, hogy a másik ellenfél is egy ICM kalkulátor és ABC pokert játszik :)

A session végén azért bettem pár leosztást Wiazrdba, persze "papírforma" szerint mínuszosak voltak a moveok amikkel dupláztam, de átállítottam a ranget, hogy az legyen az alja, amikkel rámtolgatta, így szinte az összes pushom jó volt.

Hm...szerintem nagyon túlértékelitek ezt a Wizard dolgot. Pont tegnap beszéltem az amerikai SNG oktatóval és amikor meghallotta, hogy nem használom, nagyon örült. Az a Wizard egy robotjátékra tanít meg. Ezért van az, hogy valaki 100%-osan teljesít a tesztjében és mégis -% roija van. A wizard annyi mindent nem vesz figyelembe, amit az asztalon nekünk figyelembe kell venni. De persze ez csak egy vélemény:) Ui: hány vaknál tetted be T8-cal? Én szerintem igaza volt amikor azt mondta amit, mert akármilyen széles is a range, a T8 nem megadó lap max ha ilyen 3-4 BB-d van, akkor egye fene gamblerkedjünk. De 8+ vak felett biztos h nem megadó, bárki is legyen az ellenfél. Persze pusholni T8 suittal már lehet 8 vakkal ha olyan a szitu, de megadni nem.

Galambos Tarzan
Válasz hunsilverline kommentjére
2011. máj. 18. 11:37

Hm...szerintem nagyon túlértékelitek ezt a Wizard dolgot. Pont tegnap beszéltem az amerikai SNG oktatóval és amikor meghallotta, hogy nem használom, nagyon örült. Az a Wizard egy robotjátékra tanít meg. Ezért van az, hogy valaki 100%-osan teljesít a tesztjében és mégis -% roija van. A wizard annyi mindent nem vesz figyelembe, amit az asztalon nekünk figyelembe kell venni. De persze ez csak egy vélemény:) Ui: hány vaknál tetted be T8-cal? Én szerintem igaza volt amikor azt mondta amit, mert akármilyen széles is a range, a T8 nem megadó lap max ha ilyen 3-4 BB-d van, akkor egye fene gamblerkedjünk. De 8+ vak felett biztos h nem megadó, bárki is legyen az ellenfél. Persze pusholni T8 suittal már lehet 8 vakkal ha olyan a szitu, de megadni nem.

Alapesetben nem megadó, de ő egy sokat játszó játékos (regulárnak nem mondanám, mert nem úgy játszik és nem is annyit, de sokat) csak az elmúlt egy hét után több mint 1500 hand mintám van róla, és CO - BU - SB 8 - 10BB -nél any2 tolja turbon, de ez konkrétan any2, tehát kb. 90% a range, már kiismertem ennyire. Ha körfold van akkor auto pushon van ezekről a pozíciókról. Be tudok tenni ide jópár handet, mikor elcsíptem. Nyilván ismeretlen ellen nem adogatok meg ilyen lapokkal, de az ő allinje ellen ami CO -ról vagy BU - SB -ről jön 8 - 10BB -nél egy Axs vagy egy SC már nagyon jó lap. De ez kifjezetten ellenfél specifikus. Nyilván a "7/5" -t játszó "nitt reg" ($3 - $5 limiten ilyenek ritkán vannak Ongamen -en) ellen 10BB körüli zsetonállásnál kb. JJ+ adok meg.

Wizard szerintem nagyon jó, csak tudni kell használni. Ez viszont nagyon fontos, hogy tényleg tudni kell használni ( én sem tudom még, de igyekszem megtanulni). Nem értékelem túl, de olyan eszköz, amivel biztos csak fejlődni lehet. Rontani tuti nem fog a játkomon ( van benne hiba éppen elég így is :D ) A többasztalozáshoz meg valamilyen szinten robotjáékot kell alkalmazni, de éppen ez alól kivétel pl. mikor ilyen ellenfeleket kiszúrok, akiknél az egyébként easyfold lap is lehet határeset vagy akár egy call is.)

Ezt haladásként fogom fel, mert eljutottam oda, amiről mondjuk 3 -4 hónapja fogalmam sem volt, hogy adott ellenfeleknek néha már egész jól tudom a skáláját, hogy milyen pozícióból milyen lapokkal mondd allint. Ki az aki lazán pushol és ki az aki feszesen, ehhez igazítom a saját skálámat is. Na ez a palyer pont ilyen, meg sokakról van még olyan note, hogy kb, mivel tolhatom rá, mert ha sokszor látom, hogy képes még 4 nagyvakkal is ücsörögni és várni a jó lapokat, akkor rátolom lazábban stb..

Még annyit, hogy ezek mind hibák, és ezeket ki is használom ellenük. Hangsúlyozom, ezek kifejezetten az ilyen játékosok hibáinak kihasználása, ismertlen ellen más a stratgéia. Ledonkozott, amire semmit nem írtam, mert minek rontsam a saját bizniszem, leírtam volna neki, hogy 10BB nél az 52o meg a J2 sem pushlap sehonnan ilyen állásoknál, viszont ha ezzel ő tolja, és sokadszpr látom, akkor én is úgy fogom, hogy az eggyel jobb legyen, mint az övé, tökmindegy, hogy az alapesetben fold.

Joc
Válasz Galambos Tarzan kommentjére
2011. máj. 18. 16:57

Starson annyi az 1 dolláros hyper-turboknak? Még fut pár asztal, de már nem nyílik új...

Élő ügyfélszolgálat