Póker Fórum Archívum > Sit&Go > SNG közösség topicja

balage78
Válasz csiko13 kommentjére
2011. febr. 23. 20:52

1. Alacsony vakszinten kb. 15/14-et játszom. 95%-ban emelek 5%-ban limpelek. 50/100-as vakszintig. Kb. ezekkel a range-dzsekkel emelés korai pozícióból: 88+, AJ+, középsőből 66+, A9s+, AJo+, KQs, hátulról: 44+, A5s+, A9o+, KJs+, KQo, QJs. Limpelni 2 esetben szoktam és csak hátulról közepes suited connectorra ha passzív ellenfelek ülnek mögöttem,.

Szerintem ez nagyon laza range. Tök felesleges kezdő vaxinten koraiból emelni JJ alattival, főleg AJvel.

jabyga
Válasz balage78 kommentjére
2011. febr. 23. 21:25

Szerintem ez nagyon laza range. Tök felesleges kezdő vaxinten koraiból emelni JJ alattival, főleg AJvel.

+1 laza az a9s is mp-ből, plusz szerintem 14/13-is. Lehet nagyon nit vagyok, de (főleg micron) én igyekszem 10 alatt lenni a vpipvel.

balage78
Válasz jabyga kommentjére
2011. febr. 23. 23:11

+1 laza az a9s is mp-ből, plusz szerintem 14/13-is. Lehet nagyon nit vagyok, de (főleg micron) én igyekszem 10 alatt lenni a vpipvel.

jaja, érdekes egyébként hogy ilyen 5\5öt játszó arcok is vannak nulla körüli roival, elején betonsemmi, majd 4főnél tologatják azallineket.
Szerintem is jó a 10% körüli vpip, de csak azért olyan sok mert ugye kisvakból mindig lopunk ;-)

mcmester
Válasz balage78 kommentjére
2011. febr. 24. 2:12

Ahol én játszom minden reg 10/5, 11/6 szerű statokkal játszik első 2 vakszinten. A 15/14 kicsit beteg. Gondolom sok nehéz postflop döntést kell hoznod a fishek ellen nagy kasszákban. Hány asztalon játszol?

Johnny Diablo
Válasz mcmester kommentjére
2011. febr. 24. 7:02

Ahol én játszom minden reg 10/5, 11/6 szerű statokkal játszik első 2 vakszinten. A 15/14 kicsit beteg. Gondolom sok nehéz postflop döntést kell hoznod a fishek ellen nagy kasszákban. Hány asztalon játszol?

hát ezekkel a statokkal szerintem a sokasztalozás nem könnyű feladat. a 10/5 körüli nálam is stimmel és azt tudom követni 8-12 asztalon is. 15/14 el elveszel a határest leosztásokban már az elején és csak rontja az eredményeidet. felesleges. szerintem!

Johnny Diablo
Válasz Johnny Diablo kommentjére
2011. febr. 24. 7:13

most hogy visszább olvastam turbón lehet elmegy, mivel nincs időd várni és gyakran sokan vagyunk push-fold szakaszban. az meg szívás ha 3-an rádcallolnak szinte any2-val. mert valljuk be ezen a szinten van ilyen, és akkor is max csak SS leszel és nem kieső a korai agresszió miatt. talán feljebb, gondolkodóbb szintem más a helyzet.(nem kapsz callt 56s-el 3way AI-es potban). de szerintem ha pontos és használható infót szeretnétek akkor kérdezzétek meg straubbazsit. mégis csak SnG mester :)

Godmode
2011. febr. 24. 9:57

erdemes? vagy megsem?

sziasztok,

meg uj vagyok a SNG temaban, kozel 2 honapja tolom, de ugy erzem kezdem elveszteni a lelkesedesemet. Ongameen jatszom a 22$-os 5 fo"s turbot, ahol tudom, hogy nem lehet 1-2% roinal tobbet hozni "atlagembereknek", de kivancsi lennek a velemenyetekre, hogy meddig erdemes vajon tolnom? Nyilvan mindenkinek mas a fontos, en sajnos nem hozhatok BE honapokat, mert muszaj kivennem a rollbol... Erdemesebb lenne vajon a ugyanezen SNG-k normal sebessegu valtozatat megprobaljam? vagy 10 fos normal? turbo?
koszi,
G.
Image
Image

csiko13
2011. febr. 24. 9:59

Én is próbálkoztam nitebb alapstratégiával, de olyan sokszor kerültem buborékba játszhatatlan stackkel, hogy jobbnak láttam fellazulni. Lehet, hogy túlzás a 15/14, de most ez van terítéken, még nem tudom, hogy mennyire válik be, de nekem biztos, hogy nem vált be a 5/4 niteskedés. Normál SNG-n ki tudod ülni a lapokat, ezért jóval szűkebb range-el lehet játszani.
Nem akartam túl hosszúra nyújtani az előző bejegyzést, ezért nem írtam le, hogy-hogy egyensúlyozom ki a range-dzseimet. A leírt range-dzsek alján található lapok megjátszásánál elég sokat szoktam variálni. Na', nem azzal, hogy limpelek velük, hanem ha CS ül mögöttem, vagy aggro visszajátszós, akkor simán eldobom, vagy ha hajlamos a nagyvak vakvédésre, akkor elkerülöm, hogy présbe kerüljek. Ugyanez kompetens játékos gyanús korai limpelésénél, vagy miniraise-énél.
Ezek az utóbbiak már nem az alapstratégia részei. Ezektől az apróságoktól alakul ki a saját stílusom. Ezt így szerintem nem lehet meghatározni, hogy középről az A9s-et nem szabad megjátszani, meg hogy koraiból nem lehet 99-re hívni, hanem az mindig dobó. Az induló kéz táblázatot arra használom, hogy ránézésre eldöntsem, hogy dobó-e a lap, aztán utána jöhet, hogy az adott asztalon meg lehet-e játszani.
Úgy tapasztalom, hogy azokon az asztalokon, ahol én játszom (FT, FR turbo SNG, $2.25) az asztalok átlaga, korai szakaszban 10-16/2-9 között körül szokott alakulni. Sok limpelés kevés emelés, ha túl nitre veszem a figurát, akkor nagyon sokszor fognak dobni ellenem és a kevés megjátszható prémium lapom nagyon kevés hasznot fog hozni. Tudom, hogy $2.25-ön kevés a kompetens játékos és ha lapjuk van jönnek, ha nincs akkor meg eldobják, de szerintem nem lehet arra bazírozni, hogy majd felduplázok AA-val aztán kiülöm a push / foldig.
Plusz én jelenleg visszavettem 2 asztalra ezért jobban tudok figyelni az egyes szituációkra, és ha úgy érzem megy a játék, akkor is csak 4 asztalozni fogok.

csiko13
Válasz Godmode kommentjére
2011. febr. 24. 10:14

sziasztok,

meg uj vagyok a SNG temaban, kozel 2 honapja tolom, de ugy erzem kezdem elveszteni a lelkesedesemet. Ongameen jatszom a 22$-os 5 fo"s turbot, ahol tudom, hogy nem lehet 1-2% roinal tobbet hozni "atlagembereknek", de kivancsi lennek a velemenyetekre, hogy meddig erdemes vajon tolnom? Nyilvan mindenkinek mas a fontos, en sajnos nem hozhatok BE honapokat, mert muszaj kivennem a rollbol... Erdemesebb lenne vajon a ugyanezen SNG-k normal sebessegu valtozatat megprobaljam? vagy 10 fos normal? turbo?
koszi,
G.
Image
Image

Ez de beteg minta! :( Nem csodálkozom, hogy elfogy a lelkesedés. Én csak SNG-ket tolok, meg néha MTT-n funolok, ezért nincs összehasonlítási alapom. 5 fős turbo-nál különösen fontos a push / fold ismerete. Nem akarlak megsérteni, de biztos, hogy helyén van az ICM? Nekem is ugyanilyen volt a grafikonom múlt hónapban, de nem kicsit voltam (vagyok) tele leakekkel. Ebben a hónapban szinte csak tanultam, jobban is néz ki a grafom.
Azt tippelem, hogy te szereted a pörgést, azért mentél 5 max turbóra. Nem hiszem, hogy végig fogsz niteskedni egy 1,5 órás normál FR-t.
Az én javaslatom, hogy ha maradsz, akkor told az ICM-et!

jabyga
Válasz Godmode kommentjére
2011. febr. 24. 12:13

sziasztok,

koszi,
G.
Image
Image

Hű ez tényleg beteg minta, de azért 2.5k game után tényleg gondolj bele, keresd meg, hogy hol bukod el azt a rengeteg EV-t. Mert azért ez downswingnek túl nagy. Persze biztosan léteik ekkora ds is, de ennek elég kicsi a valószínűsége.

Élő ügyfélszolgálat