1. Alacsony vakszinten kb. 15/14-et játszom. 95%-ban emelek 5%-ban limpelek. 50/100-as vakszintig. Kb. ezekkel a range-dzsekkel emelés korai pozícióból: 88+, AJ+, középsőből 66+, A9s+, AJo+, KQs, hátulról: 44+, A5s+, A9o+, KJs+, KQo, QJs. Limpelni 2 esetben szoktam és csak hátulról közepes suited connectorra ha passzív ellenfelek ülnek mögöttem,.
Szerintem ez nagyon laza range. Tök felesleges kezdő vaxinten koraiból emelni JJ alattival, főleg AJvel.
+1 laza az a9s is mp-ből, plusz szerintem 14/13-is. Lehet nagyon nit vagyok, de (főleg micron) én igyekszem 10 alatt lenni a vpipvel.
Ahol én játszom minden reg 10/5, 11/6 szerű statokkal játszik első 2 vakszinten. A 15/14 kicsit beteg. Gondolom sok nehéz postflop döntést kell hoznod a fishek ellen nagy kasszákban. Hány asztalon játszol?
Ahol én játszom minden reg 10/5, 11/6 szerű statokkal játszik első 2 vakszinten. A 15/14 kicsit beteg. Gondolom sok nehéz postflop döntést kell hoznod a fishek ellen nagy kasszákban. Hány asztalon játszol?
most hogy visszább olvastam turbón lehet elmegy, mivel nincs időd várni és gyakran sokan vagyunk push-fold szakaszban. az meg szívás ha 3-an rádcallolnak szinte any2-val. mert valljuk be ezen a szinten van ilyen, és akkor is max csak SS leszel és nem kieső a korai agresszió miatt. talán feljebb, gondolkodóbb szintem más a helyzet.(nem kapsz callt 56s-el 3way AI-es potban). de szerintem ha pontos és használható infót szeretnétek akkor kérdezzétek meg straubbazsit. mégis csak SnG mester :)
erdemes? vagy megsem?
sziasztok,
meg uj vagyok a SNG temaban, kozel 2 honapja tolom, de ugy erzem kezdem elveszteni a lelkesedesemet. Ongameen jatszom a 22$-os 5 fo"s turbot, ahol tudom, hogy nem lehet 1-2% roinal tobbet hozni "atlagembereknek", de kivancsi lennek a velemenyetekre, hogy meddig erdemes vajon tolnom? Nyilvan mindenkinek mas a fontos, en sajnos nem hozhatok BE honapokat, mert muszaj kivennem a rollbol... Erdemesebb lenne vajon a ugyanezen SNG-k normal sebessegu valtozatat megprobaljam? vagy 10 fos normal? turbo?
koszi,
G.
Én is próbálkoztam nitebb alapstratégiával, de olyan sokszor kerültem buborékba játszhatatlan stackkel, hogy jobbnak láttam fellazulni. Lehet, hogy túlzás a 15/14, de most ez van terítéken, még nem tudom, hogy mennyire válik be, de nekem biztos, hogy nem vált be a 5/4 niteskedés. Normál SNG-n ki tudod ülni a lapokat, ezért jóval szűkebb range-el lehet játszani.
Nem akartam túl hosszúra nyújtani az előző bejegyzést, ezért nem írtam le, hogy-hogy egyensúlyozom ki a range-dzseimet. A leírt range-dzsek alján található lapok megjátszásánál elég sokat szoktam variálni. Na', nem azzal, hogy limpelek velük, hanem ha CS ül mögöttem, vagy aggro visszajátszós, akkor simán eldobom, vagy ha hajlamos a nagyvak vakvédésre, akkor elkerülöm, hogy présbe kerüljek. Ugyanez kompetens játékos gyanús korai limpelésénél, vagy miniraise-énél.
Ezek az utóbbiak már nem az alapstratégia részei. Ezektől az apróságoktól alakul ki a saját stílusom. Ezt így szerintem nem lehet meghatározni, hogy középről az A9s-et nem szabad megjátszani, meg hogy koraiból nem lehet 99-re hívni, hanem az mindig dobó. Az induló kéz táblázatot arra használom, hogy ránézésre eldöntsem, hogy dobó-e a lap, aztán utána jöhet, hogy az adott asztalon meg lehet-e játszani.
Úgy tapasztalom, hogy azokon az asztalokon, ahol én játszom (FT, FR turbo SNG, $2.25) az asztalok átlaga, korai szakaszban 10-16/2-9 között körül szokott alakulni. Sok limpelés kevés emelés, ha túl nitre veszem a figurát, akkor nagyon sokszor fognak dobni ellenem és a kevés megjátszható prémium lapom nagyon kevés hasznot fog hozni. Tudom, hogy $2.25-ön kevés a kompetens játékos és ha lapjuk van jönnek, ha nincs akkor meg eldobják, de szerintem nem lehet arra bazírozni, hogy majd felduplázok AA-val aztán kiülöm a push / foldig.
Plusz én jelenleg visszavettem 2 asztalra ezért jobban tudok figyelni az egyes szituációkra, és ha úgy érzem megy a játék, akkor is csak 4 asztalozni fogok.
sziasztok,
meg uj vagyok a SNG temaban, kozel 2 honapja tolom, de ugy erzem kezdem elveszteni a lelkesedesemet. Ongameen jatszom a 22$-os 5 fo"s turbot, ahol tudom, hogy nem lehet 1-2% roinal tobbet hozni "atlagembereknek", de kivancsi lennek a velemenyetekre, hogy meddig erdemes vajon tolnom? Nyilvan mindenkinek mas a fontos, en sajnos nem hozhatok BE honapokat, mert muszaj kivennem a rollbol... Erdemesebb lenne vajon a ugyanezen SNG-k normal sebessegu valtozatat megprobaljam? vagy 10 fos normal? turbo?
koszi,
G.
sziasztok,
koszi,
G.