Szerintem a dolog gyakorlati haszna nem akkora, hogy ez problémát jelentsen:) Mindenesetre szép számolás!
9 fős turbokat tolok és azért váltottam, mert túl hosszúra nyúlt egy session normál sngknél. Jóval kevesebb a nehéz döntés ezért pszichésen sem annyira leterhelő.
Az ellenfeleket pedig egész nyugodtan szóld le! Csak arra figyelj, hogy ne becsüld alá őket. Na, ez elég Yoda mesteres lett. :)
Exactly :). És akkor tudni fogod, hogy 8bbnél egy "nitre" any2 (33% call alatt), egy közepes játékosra 80% körül (40%call), egy regre meg mondjuk 60% (50%call - nash játék).
Igen, ezek az én jegyzeteim :).
Mennyi egy session, hany asztalon jatszol egyszerre es mekkora teten?
bankroll managmenttel kapcsolatban lenne egy kérdésem.
ha azt mondom 50 buy inem van 10+1-es SNG-re, akkor 500 vagy 550 dollárom van?
bankroll managmenttel kapcsolatban lenne egy kérdésem.
ha azt mondom 50 buy inem van 10+1-es SNG-re, akkor 500 vagy 550 dollárom van?
550. De mivel csak ennyit írni túl rövid lenne, ezért kap még pár extra karaktert a PA :)
straubbazsi, átnéztem az előző számításod. Idézek tőled, hogy tudd, hol tartok:
Ha itt dobunk (mindegy mit), akkor köv leosztásban a BB 50 százalékban kiesik. Utána lévő körben, ha a CL beszáll a buliba, akkor 33 százalékban mi győzünk, így összesen tehát, 67 százalékban másodikak leszünk a dobással.
(...)
Szomorú probléma a fentiekkel, hogy a következő leosztásba a CLnek egyáltalán nem kötelező - helyes játék szerint sem - partiba szállnia! Ebben a pillanatban kerülünk borzasztó helyzetbe, mert ott már nekünk kellene kétszer dupláznunk egymás után ahhoz, hogy a BB egyáltalán újra kényszer all-in kerüljön. Emiatt az a 67 százalék jóval kevesebb lesz, ha mondjuk a CL csak 25 százalékban száll be.
Ha már jövő, hiányzik nekem az alábbi számítás.
Ha belekeveredünk abba a szituációba, hogy dobtunk, majd utána kokkos nyert (ez ugye 50%), mi pedig kényszer all-inben leszünk a harmadik körben nagyvakon, akkor a következő zsetonállások lesznek:
lore (utg) - 13240
kokkos (sb) - 256
mi (bb) - 4
Ha a CL is beszáll a partiba, az azt jelenti, hogy lesz 33%-unk triplázni. De ha mi még tripláztunk is, az nem jelenti azt, hogy másodikak leszünk, mert kérdéses kinek megy majd a side-pot.
A main pot így alakul: 33%-33%-33%, míg a side-pot-ért 50-50-et játszanak. Ahhoz, hogy másodikak legyünk, tripláznunk kell, plusz reménykedni, hogy a cl viszi a side-potot.
Tehát az esetek cirka 17%-ban leszünk biztosan másodikak (33% (nyernünk kell) * 50% (cl-nek kell vinnie a side-potot)).
33%-ban a CL nyer és biztosan harmadikak leszünk, mert az SB-nek többje van.
33%-ban az SB nyer és biztosan harmadikak leszünk.
A maradék 17%-ban pedig a side-potot az sb viszi és ugyan életben maradtunk, de továbbra is hárman vagyunk és a következő körben megint kényszer all-inben leszünk.
A dobással előidéztünk egy olyan szituációt, ami legjobban az sb-nek kedvez. Sőt ha hárman maradunk, a button még dobhat is, bár hülye lenne ezt tenni, mert fent láttuk, hogy neki lesz a legnagyobb esélye a második helyen végezni, mivel az equity-k érdemben nem változtak.
Ha pedig elkalandozunk oda, hogy a CL nem szállt be a partiba, akkor lesz 50%-unk nyerni úgy, hogy ha még nyerünk is, biztos nem esik ki az SB és megint előjön a legrosszabb forgatókönyv, amiben a butonnak lesz 50%-a equity növelésre. (33%-ban, ha kiejt minket plusz 17%-ban ha viszi a side-potot).
Csak arra akarok rávilágítani, hogy ha bármit dobunk, ledolgozhatatlan előnyt adunk kokkosnak. Én itt biztos beraknék mindent ami legalább 50%-ban teljesít egy random lap ellen.
Ui.: Így, az AA dobás az én számításom alapján, nagyon nem jó. Persze lehet, hogy teljes hülyeség amit mondok, de valahogy így logikus nekem az egész.
straubbazsi, átnéztem az előző számításod. Idézek tőled, hogy tudd, hol tartok:
Ha már jövő, hiányzik nekem az alábbi számítás.
Ha belekeveredünk abba a szituációba, hogy dobtunk, majd utána kokkos nyert (ez ugye 50%), mi pedig kényszer all-inben leszünk a harmadik körben nagyvakon, akkor a következő zsetonállások lesznek:
lore (utg) - 13240
kokkos (sb) - 256
mi (bb) - 4
Ha a CL is beszáll a partiba, az azt jelenti, hogy lesz 33%-unk triplázni. De ha mi még tripláztunk is, az nem jelenti azt, hogy másodikak leszünk, mert kérdéses kinek megy majd a side-pot.
A main pot így alakul: 33%-33%-33%, míg a side-pot-ért 50-50-et játszanak. Ahhoz, hogy másodikak legyünk, tripláznunk kell, plusz reménykedni, hogy a cl viszi a side-potot.
Tehát az esetek cirka 17%-ban leszünk biztosan másodikak (33% (nyernünk kell) * 50% (cl-nek kell vinnie a side-potot)).
33%-ban a CL nyer és biztosan harmadikak leszünk, mert az SB-nek többje van.
33%-ban az SB nyer és biztosan harmadikak leszünk.
A maradék 17%-ban pedig a side-potot az sb viszi és ugyan életben maradtunk, de továbbra is hárman vagyunk és a következő körben megint kényszer all-inben leszünk.
A dobással előidéztünk egy olyan szituációt, ami legjobban az sb-nek kedvez. Sőt ha hárman maradunk, a button még dobhat is, bár hülye lenne ezt tenni, mert fent láttuk, hogy neki lesz a legnagyobb esélye a második helyen végezni, mivel az equity-k érdemben nem változtak.
Ha pedig elkalandozunk oda, hogy a CL nem szállt be a partiba, akkor lesz 50%-unk nyerni úgy, hogy ha még nyerünk is, biztos nem esik ki az SB és megint előjön a legrosszabb forgatókönyv, amiben a butonnak lesz 50%-a equity növelésre. (33%-ban, ha kiejt minket plusz 17%-ban ha viszi a side-potot).
Csak arra akarok rávilágítani, hogy ha bármit dobunk, ledolgozhatatlan előnyt adunk kokkosnak. Én itt biztos beraknék mindent ami legalább 50%-ban teljesít egy random lap ellen.
Ui.: Így, az AA dobás az én számításom alapján, nagyon nem jó. Persze lehet, hogy teljes hülyeség amit mondok, de valahogy így logikus nekem az egész.
Én nagyrészt ugyanezt írtam, sztem ez a jó számolás. Legalább 2-en egyetértünk :)