sok vakom van? konkrétan 7 és 2 osztáson belül átmegy rajtam a vak tehát marad kb 5bb-m +~2perc múlva vakot emelünk. ha ez előttem történik meg akkor kb 2-3 bb-m marad amiben ennél jobb nyerési esélyt kell mutassak. szóval ha nincs előttem akció akkor bizony itt betolok minden párral középre.
Lebecsülöd a vakjaid értékét:)
nem becsülöm le csak jobbnak találom ezt a szituációt, ahol jó esetben flipen vagyok 2 over lappal mint azt, hogy any2-vel betolom a jobbomon ülő BS ellen vagy még pár ember ellen mw potban. de ettől szép ez a játék, mindenki máshogy játszaná. :) viszont itt nem is ez tett bizonytalanná, hanem az, hogy elém beteltek. így mi lenne a call range-ünk és miért?!
No, elkanyarodtak a témák, berakok egy handet, hogy visszazökkenjünk :)
Előtörténet: Supereriens tipikus "elején laza blöffölős, végén próbálok terrorizálni és ha nem jön össze mert elkapnak, összezavarodok" tipusú játékos. Statjai 40/13/48. A három fős játék elején próbált tőlem lopkodni, de mivel nem jött össze neki, ezért arra a stratégiára állt rá, hogy mindennel belimpel és megpróbál postflop terrorizálni, a közepesnél kicsit jobb lappal pedig pushol. Ennyi előzmény elég is, calling station vagyok-e? :D
Még nem magyarázkodom, majd csak ha kell.
[pokerhandreplays]3250092[/pokerhandreplays]
én pre emeltem volna.Mivel van egy short ilyenkor elég széles range-el lehet "büntetni" egy limpet, mert ugye nem akar nagy potba keveredni veled.de ha már így alakult akkor én turnon nem checkbackeltem volna.a húzókat még tudod fizettetni és cheap showdown raise-nek is jó.ahogy te játszottad, így a riveren talán inkább fold...nemtudom h fog e elégszer így blöffölni h jó legyen a call.
Sziasztok!
PS-en szoktam játszani, főleg $16 turbo 18 fős SNG-ket. Tavaly év végén voltam $27-en, illetve belekóstoltam $38-ba is néhány verseny erejéig, de ott egyelőre nem voltam sikeres. Idén év elején belenyúltam egy nagyobb bukószériába (illetve év végén cashoutoltam egyet), amiben bizony volt vastagon rossz játék is, úgyhogy kénytelen voltam visszatérni $6.50-es szintre, viszont most megerősödtem bankrollilag, úgyhogy visszatérnék a régi vadászterületemre.
DE! Lenne valami, ami zavar a Holdem Manager által készített statisztikáimat böngészve. Még a nyerő időszakban is jellemző, hogy 10% körüli az 5. illetve 6. helyezéseim száma (ezeken a versenyeken ugye az első 4 helyezett kap pénzt), ami a többihez képest magas. Arra lennék kíváncsi, hogy van-e valakinek tapasztalata abban, hogyan tudnám megtalálni, hogy mi vezet ehhez a hibához? Ugye lehet több oka is: vagy túl lazán játszom a bubble szakaszban, és feszesebbre kéne vennem a push/call range-emet, de az is lehet hogy egyszerűen a korábbi szakaszban hagyok ki néhány olyan lehetőséget, amivel ebbe a szakaszba kerülve nem én lennék a shortstack, akire vadásznak.
No, elkanyarodtak a témák, berakok egy handet, hogy visszazökkenjünk :)
Előtörténet: Supereriens tipikus "elején laza blöffölős, végén próbálok terrorizálni és ha nem jön össze mert elkapnak, összezavarodok" tipusú játékos. Statjai 40/13/48. A három fős játék elején próbált tőlem lopkodni, de mivel nem jött össze neki, ezért arra a stratégiára állt rá, hogy mindennel belimpel és megpróbál postflop terrorizálni, a közepesnél kicsit jobb lappal pedig pushol. Ennyi előzmény elég is, calling station vagyok-e? :D
Még nem magyarázkodom, majd csak ha kell.
[pokerhandreplays]3250092[/pokerhandreplays]
15 BB krüli stackel 5-6 játékosnál Bigstack ellen olyan lapokkal mint 88 77 66 mi a helyes moves??
Szóval az alábbi lapokkal
AJ--->A8
TT---->66 (55)
Szóval ezekkel a határeset lapokkal?
én pre emeltem volna.Mivel van egy short ilyenkor elég széles range-el lehet "büntetni" egy limpet, mert ugye nem akar nagy potba keveredni veled.de ha már így alakult akkor én turnon nem checkbackeltem volna.a húzókat még tudod fizettetni és cheap showdown raise-nek is jó.ahogy te játszottad, így a riveren talán inkább fold...nemtudom h fog e elégszer így blöffölni h jó legyen a call.
No, a lényeg úgyis a magyarázat :d
Először is igazatok van, pf lehetett volna emelni és ezen a flopon mindent betolni. Ez lett volna a leglogikusabb és a legtisztább játék. Na de nézzük az enyémet:
Flopon nem látok más alternatívát, ahol sokat agyaltam az a turn és river volt. Nem értettem, hogy egy ilyen turnt miért csekkel el. Feladta? Akkor jó vagyok, de fizetni nem fog. Drillesedett? Akkor végem. Még maradt egy megoldás. Bubija van neki is és megijedt/potkontrollozik. Húzója van? Tovább hívná. Ezeket összerakva maradt a csekk. (Így levezetve és mostmár leírva is, tényleg nem értem a turn ai-t)
A szent river pedig több módon is gyanús volt. Először is a sort nagyon rosszul reppelte, erős húzóval már flopon de legkésőbb turn-ön all-in tett volna. Másik pedig ha nutsa van, miért nem AI? A másik érdekes dolog, hogy számára a board ugyanúgy veszélyes volt. Tehát egy szimpla dámával sem licitálhat ennyire durván értékért. Természetesen lehet még nála egy slowplayelt 9-es, de értelmes ember egy ilyen boardon egy flop call után tovább hívja a 9-est.
Szóval maradt három dolog: drill, bubi amivel osztunk (jobb bubikat pf rám tolt volna) és a blöff.
Csak az egyik esetben bukok nagyobb összeget, de még mindig nagyon jó stackem marad, míg egy jó blöffcatch esetén gyakorlatilag megnyerem a versenyt.
Na ez volt a kicsavart logika.