Kérdésem itt az lenne, hogy ilyen ellenfél ellen, ebben a helyzetben 13BB effektív stacknél hosszútávon +EV a push TT -vel? FE -t lehet itt még feltételezni? Mit csinálnátok?
Call semmiképpen, eff. 13BB -nél ez push/fold. Ha már játszom itt ezzel a lappal, akkor bepakolom egyben, hogyha call -t kapok, akkor a max equitim megmaradjon. Ha csak megadok, akkor posztflop lesz vagy 40% esély, hogy jön egy magsabb lap, azzal az equtyim nagy része megy a levesbe és OOP go and go -t vagy ch/raise-t játszva ki is tudna blöffölni. Nekem éppen a 3x gyanús, persze 20% -os rangbe sokminden belefér, ami gyengébb, plusz lehet a push/folddal sincsen teljesen tisztában, de lehet, hogy mondjuk 66 -al vagy SC -vel nem emelgetne, hanem bepakolná egyben. Jobb játékos ellen akár foldolnék is, mert 13BB -ből egy emelés sokszor lesz monster, itt viszont nem tudom. Még várok mások véleményére is, hátha lesz érdeklődő :)
Ez a hand nem volt túl népszerű :) Rátoltam, és snappelte, és persze AA -t mutatott, ami ki is tartott :( Rá kell állni arra, hogy aki 15BB alatti stackből gyanúsan 2,5x vagy 3x emel, kétszr meg kell gondolni, hogy visszatoljam -e JJ alatt, mert ez a tapasztalataim szerint nagyrészt monster vagy vmi qrva erős A -s lap. Egyre inkább az megy, hogy gyengébb lapokkal betesznek akár 16BB -t is pre egyben, mert nem raise/foldolnak, meg nem akarnak mutiway kasszát, a nagy lapot meg betrükközik, akár 11BB -vel is emelnek egy 2,5x -et.
Egyre inkább az megy, hogy gyengébb lapokkal betesznek akár 16BB -t is pre egyben, mert nem raise/foldolnak, meg nem akarnak mutiway kasszát, a nagy lapot meg betrükközik, akár 11BB -vel is emelnek egy 2,5x -et.
Én úgy vettem észre embere válogatja, van aki limpel AAval 13bb-bol, van aki minrézel, van aki 3xel, sokan raise-foldolnak még 9-10bb-ből is, note-olni kell ezeket, csak sok asztal mellett nem egyszerű. Ezt a 1010-et itt még jegyzettel is csak nehezen dobnám :S
Push, +EV-s lépés itt az tuti fölleg ha ilyen az ellen.
FE-vel kapcsolatba megjegyezném hogy van...
Tapasztalataim(ps) alapján több is mint gondolnád.
Én úgy szoktam hogy note-olom milyen poziból hány bb-ből képes valaki raise/fold-olni.
Én ugyanezt szoktam noteolni, csak leginkább limp/call/bb szám, vagy limp/fold/bb szám -ot jegyzek fel. Az talán még többet elárul a játékosról, a passzívokat nagyon jól ki lehet szűrni, akik ellen igazán +EV izolálni, vagy lopni. De most bevezetem ezt is pozícióval együtt. Jó ötlet!
Nálatok milyen adatok vannak kitéve a HUD -ra? Szűrve vannak a statok a HUD OPtions/Table preferences -nél, a játék különböző részeire? Ha igen, akkor hogyan? Még ezt tervezném alakítani, eddig nem szűrtem és az öt alapstat/bb szám van kiírva.
TT vs. tág 3bet range
$11 FR Normál SNG
$25/$50 No Limit Holdem
OnGame
8 Players
Hand Conversion Powered by weaktight | fold when you know you're beat
Stacks:
UTG GalambosTarzan ($1,420)
UTG+1 moneyRush- ($2,945)
MP1 Looceeloo ($2,295)
MP2 beuh8740 ($1,810)
CO Sippel66 ($1,700)
BTN kabotajoe1 ($1,685)
SB wesly121 ($1,600)
BB robberi01 ($1,545)
Pre-Flop: ($75, 8 players) GalambosTarzan is UTG :th: :ts:
GalambosTarzan raises to $150, 2 folds, beuh8740 raises to $425, 4 folds, $275 to GalambosTarzan ($1270)?
Ellenfél: 20/15 -öt játszott 108 hand alatt, MP -ből 33% -ban 3Betel, 4betről nincsen adat. Note nincsen.
Én 18/15 -öt játszom 9% -os UTG emelő skálával, 4Bet rangem 2%, Fold to 3 bet: 64%, tehát az imagem szolidnak mondható.
Kérdésem hasonló az előző handhez: ha ilyen tág a 3bet tartománya, akkor TT -vel itt elvileg lehet +EV a 4bet push? Van rajta FE is, és a 33% -os total range ellen simán lehetünk elöl, de ha flip, akkor már más a helyzet. Szerintetek? Hogyan tovább? Érdemes kockázatni, vagy fold? Call nálam a rossz pocízió miatt nem jön szóba, és eff. 30BB alatt vagyunk, én úgy godnolom itt már nem kén OOP postflop játszogatni mid párokkal.
$11 FR Normál SNG
Ellenfél: 20/15 -öt játszott 108 hand alatt, MP -ből 33% -ban 3Betel, 4betről nincsen adat. Note nincsen.
Én 18/15 -öt játszom 9% -os UTG emelő skálával, 4Bet rangem 2%, Fold to 3 bet: 64%, tehát az imagem szolidnak mondható.
Kérdésem hasonló az előző handhez: ha ilyen tág a 3bet tartománya, akkor TT -vel itt elvileg lehet +EV a 4bet push? Van rajta FE is, és a 33% -os total range ellen simán lehetünk elöl, de ha flip, akkor már más a helyzet. Szerintetek? Hogyan tovább? Érdemes kockázatni, vagy fold? Call nálam a rossz pocízió miatt nem jön szóba, és eff. 30BB alatt vagyunk, én úgy godnolom itt már nem kén OOP postflop játszogatni mid párokkal.
Sziasztok! Elég új vagyok még a póker szakmában, körülbelül fél éve játszok rendszeresen:) Valaki el magyarázná nekem, hogy mit is jelent konkrétan az EV! Azt tudom h elvárt érték ami a lapjaim erősségemből, és abból áll össze h mennyire vagyok máker vagy sem! De azt nem tudom h befolyásolja a játékstílusom! Segítségeteket előre is köszi!:)