Póker Fórum Archívum > Sit&Go > SNG tanuló topic

shiningKKingdom
Válasz Galambos Tarzan kommentjére
2011. aug. 14. 13:24

Kérdésem itt az lenne, hogy ilyen ellenfél ellen, ebben a helyzetben 13BB effektív stacknél hosszútávon +EV a push TT -vel? FE -t lehet itt még feltételezni? Mit csinálnátok?

Szerintem igen. FR-en 24/18-ra mindig rátolnám itt, FE valószínű nincs, bár ki tudja, a tiednél nagyobb párral nem hiszem h 3x-elne, ha igen akkor mehet a note, nekem elég easy pushnak tűnik. Callnak nincs értelme ilyen passzív vakoknál + eff. stack miatt, fold weaknek tűnik, főleg ilyen aggro elenfél ellen.

Galambos Tarzan
Válasz shiningKKingdom kommentjére
2011. aug. 14. 15:45

Call semmiképpen, eff. 13BB -nél ez push/fold. Ha már játszom itt ezzel a lappal, akkor bepakolom egyben, hogyha call -t kapok, akkor a max equitim megmaradjon. Ha csak megadok, akkor posztflop lesz vagy 40% esély, hogy jön egy magsabb lap, azzal az equtyim nagy része megy a levesbe és OOP go and go -t vagy ch/raise-t játszva ki is tudna blöffölni. Nekem éppen a 3x gyanús, persze 20% -os rangbe sokminden belefér, ami gyengébb, plusz lehet a push/folddal sincsen teljesen tisztában, de lehet, hogy mondjuk 66 -al vagy SC -vel nem emelgetne, hanem bepakolná egyben. Jobb játékos ellen akár foldolnék is, mert 13BB -ből egy emelés sokszor lesz monster, itt viszont nem tudom. Még várok mások véleményére is, hátha lesz érdeklődő :)

Galambos Tarzan
2011. aug. 16. 11:52

Ez a hand nem volt túl népszerű :) Rátoltam, és snappelte, és persze AA -t mutatott, ami ki is tartott :( Rá kell állni arra, hogy aki 15BB alatti stackből gyanúsan 2,5x vagy 3x emel, kétszr meg kell gondolni, hogy visszatoljam -e JJ alatt, mert ez a tapasztalataim szerint nagyrészt monster vagy vmi qrva erős A -s lap. Egyre inkább az megy, hogy gyengébb lapokkal betesznek akár 16BB -t is pre egyben, mert nem raise/foldolnak, meg nem akarnak mutiway kasszát, a nagy lapot meg betrükközik, akár 11BB -vel is emelnek egy 2,5x -et.

shiningKKingdom
2011. aug. 16. 12:08

Egyre inkább az megy, hogy gyengébb lapokkal betesznek akár 16BB -t is pre egyben, mert nem raise/foldolnak, meg nem akarnak mutiway kasszát, a nagy lapot meg betrükközik, akár 11BB -vel is emelnek egy 2,5x -et.

Én úgy vettem észre embere válogatja, van aki limpel AAval 13bb-bol, van aki minrézel, van aki 3xel, sokan raise-foldolnak még 9-10bb-ből is, note-olni kell ezeket, csak sok asztal mellett nem egyszerű. Ezt a 1010-et itt még jegyzettel is csak nehezen dobnám :S

Galambos Tarzan
2011. aug. 16. 12:22

Én úgy vettem észre embere válogatja, van aki limpel AAval 13bb-bol, van aki minrézel, van aki 3xel, sokan raise-foldolnak még 9-10bb-ből is, note-olni kell ezeket, csak sok asztal mellett nem egyszerű. Ezt a 1010-et itt még jegyzettel is csak nehezen dobnám :S

Igen, sokszor a stackméret, pozíció, és laperősség miatt én sem bírom eldobni. Nem játszom sok asztalon 6 - 8 szokott egyszerre menni, így volt időm ezt kényelmesen noteolni :) Köszi a válaszokat!

utabab
2011. aug. 16. 12:24

Push, +EV-s lépés itt az tuti fölleg ha ilyen az ellen.
FE-vel kapcsolatba megjegyezném hogy van...
Tapasztalataim(ps) alapján több is mint gondolnád.
Én úgy szoktam hogy note-olom milyen poziból hány bb-ből képes valaki raise/fold-olni.

Galambos Tarzan
Válasz utabab kommentjére
2011. aug. 16. 12:31

Én ugyanezt szoktam noteolni, csak leginkább limp/call/bb szám, vagy limp/fold/bb szám -ot jegyzek fel. Az talán még többet elárul a játékosról, a passzívokat nagyon jól ki lehet szűrni, akik ellen igazán +EV izolálni, vagy lopni. De most bevezetem ezt is pozícióval együtt. Jó ötlet!

Nálatok milyen adatok vannak kitéve a HUD -ra? Szűrve vannak a statok a HUD OPtions/Table preferences -nél, a játék különböző részeire? Ha igen, akkor hogyan? Még ezt tervezném alakítani, eddig nem szűrtem és az öt alapstat/bb szám van kiírva.

Galambos Tarzan
2011. aug. 16. 13:08

TT vs. tág 3bet range

$11 FR Normál SNG

$25/$50 No Limit Holdem
OnGame
8 Players
Hand Conversion Powered by weaktight | fold when you know you're beat

Stacks:
UTG GalambosTarzan ($1,420)
UTG+1 moneyRush- ($2,945)
MP1 Looceeloo ($2,295)
MP2 beuh8740 ($1,810)
CO Sippel66 ($1,700)
BTN kabotajoe1 ($1,685)
SB wesly121 ($1,600)
BB robberi01 ($1,545)

Pre-Flop: ($75, 8 players) GalambosTarzan is UTG :th: :ts:
GalambosTarzan raises to $150, 2 folds, beuh8740 raises to $425, 4 folds, $275 to GalambosTarzan ($1270)?

Ellenfél: 20/15 -öt játszott 108 hand alatt, MP -ből 33% -ban 3Betel, 4betről nincsen adat. Note nincsen.

Én 18/15 -öt játszom 9% -os UTG emelő skálával, 4Bet rangem 2%, Fold to 3 bet: 64%, tehát az imagem szolidnak mondható.

Kérdésem hasonló az előző handhez: ha ilyen tág a 3bet tartománya, akkor TT -vel itt elvileg lehet +EV a 4bet push? Van rajta FE is, és a 33% -os total range ellen simán lehetünk elöl, de ha flip, akkor már más a helyzet. Szerintetek? Hogyan tovább? Érdemes kockázatni, vagy fold? Call nálam a rossz pocízió miatt nem jön szóba, és eff. 30BB alatt vagyunk, én úgy godnolom itt már nem kén OOP postflop játszogatni mid párokkal.

straubbazsi
2011. aug. 16. 19:50

$11 FR Normál SNG

Ellenfél: 20/15 -öt játszott 108 hand alatt, MP -ből 33% -ban 3Betel, 4betről nincsen adat. Note nincsen.

Én 18/15 -öt játszom 9% -os UTG emelő skálával, 4Bet rangem 2%, Fold to 3 bet: 64%, tehát az imagem szolidnak mondható.

Kérdésem hasonló az előző handhez: ha ilyen tág a 3bet tartománya, akkor TT -vel itt elvileg lehet +EV a 4bet push? Van rajta FE is, és a 33% -os total range ellen simán lehetünk elöl, de ha flip, akkor már más a helyzet. Szerintetek? Hogyan tovább? Érdemes kockázatni, vagy fold? Call nálam a rossz pocízió miatt nem jön szóba, és eff. 30BB alatt vagyunk, én úgy godnolom itt már nem kén OOP postflop játszogatni mid párokkal.

Ez így nagyon nem OK. Mi az, hogy 33 százalékos totál range? MP3 3bet range?! Hány esetből, három? 5k hand alatt eszembe se jutna ránézni ilyen adatra. De még 20k hand alapján is rendkívüli fenntartásokkal kezelném a statisztikát. A 3bet teljesen szituáció-, ellenfél- és letétméretfüggő.

Itt te UTG emelsz 30 vakból.. ha minimálisan gondolkozó játékos, akkor tudja, hogy ez neki nem jó helyzet. 3bet stat? Kerüljük.

Én azt javaslom neked: vpip/pr/steal/bb szám. Esetleg egy agr mutató, ha nagyon nem bírsz magaddal :). Ezzel tanulj meg boldolgulni.

uncleben0209
Válasz straubbazsi kommentjére
2011. aug. 16. 20:19

Sziasztok! Elég új vagyok még a póker szakmában, körülbelül fél éve játszok rendszeresen:) Valaki el magyarázná nekem, hogy mit is jelent konkrétan az EV! Azt tudom h elvárt érték ami a lapjaim erősségemből, és abból áll össze h mennyire vagyok máker vagy sem! De azt nem tudom h befolyásolja a játékstílusom! Segítségeteket előre is köszi!:)

Élő ügyfélszolgálat