Trixi +1
Sziasztok.
Tudnátok ajánlani olyan sng videót amiket érdemes nézni.Ha lehet akkor turbó érdekelne.
Köszi Üdv G.
Sziasztok.
Tudnátok ajánlani olyan sng videót amiket érdemes nézni.Ha lehet akkor turbó érdekelne.
Köszi Üdv G.
Köszi szépen !!
Sziasztok, először is van valamrnnyi ismeretem a témával kapcsolatban, a topicokon nagyjából átfutottam, de rengeteg hiányosságom van, ezért szeretném kérni a segítségeteket. Válasznak, linknek, videónak egyaránt nagyon örülnék. Tervezek nagyon sok tudást elsajátítani a témában, gyakorolni, edzeni. Szeretnék elkezdeni SnG-ni. HM2-öm van, leszedtem a SnG Wizard próbaverzióját, és tervezem a teljes verzió megvételét. Elkezdtem a kvízet is kitölteni, elég gyenge lett :( 75-77 % körüli kb. 300 feladat megoldása után. 6 főseket szeretnék, főként turbókat, kiválasztottam ezt a listából, és felfobott kb. 250 feladványt, különböző pozicíókban, különböző számú BB-vel. Ez lesz a rangem beállítása? Ha ezek után beimportálom a handjeimet, akkor megmondja, hogy mikor hoztam rossz döntést. Várom a válaszotokat, segítségeteket. Üdv. Balázs
Ui.: BÚÉK
Sziasztok, először is van valamrnnyi ismeretem a témával kapcsolatban, a topicokon nagyjából átfutottam, de rengeteg hiányosságom van, ezért szeretném kérni a segítségeteket. Válasznak, linknek, videónak egyaránt nagyon örülnék. Tervezek nagyon sok tudást elsajátítani a témában, gyakorolni, edzeni. Szeretnék elkezdeni SnG-ni. HM2-öm van, leszedtem a SnG Wizard próbaverzióját, és tervezem a teljes verzió megvételét. Elkezdtem a kvízet is kitölteni, elég gyenge lett :( 75-77 % körüli kb. 300 feladat megoldása után. 6 főseket szeretnék, főként turbókat, kiválasztottam ezt a listából, és felfobott kb. 250 feladványt, különböző pozicíókban, különböző számú BB-vel. Ez lesz a rangem beállítása? Ha ezek után beimportálom a handjeimet, akkor megmondja, hogy mikor hoztam rossz döntést. Várom a válaszotokat, segítségeteket. Üdv. Balázs
Ui.: BÚÉK
A push/fold szakasszal kell eléggé tisztában lenni, aminek viszonylag egyszerű az elmélete. De ez a legkönnyebb része. Mert aztán a heads/up gyakorlat is igen fontos. Aztán tudnod kell helyesen callolni az allineket. Tudnod kell mocskos gyorsan kiszámolni a pot/odds-t. És tudnod kell, hogy a különböző kombinációkkal mennyi a sanszod az ellenfél különböző tartományai ellen. És akkor ott az ICM-hatás is, amit szintén be kell építeni a játéba. Ha mindez tűrhetően megy, akkor jó vagy. :)
Nagyon szép, hosszú , rögös út előtt állsz tehát. :-D
Ezek jó általános könyvek:
Collin Moshman - Sit'n Go Strategy (ebből tanult Boku is)
Lee Nelson - Kill Everyone
A helyes pushoz szerintem sokáig elég a Kill Everyone-ban található Power Number táblázat.
A helyes call bonyolultabb, szerencsénkre abból van kevesebb, általában ott bukjuk el a versenyt, hogy a helyes pushunkat lecallolják valami hülyeséggel, és gajra vágnak. :D Callhoz tudni kell az icm-et, pot/odds-t, lapok nyerési esélyeit, amíg ezek nem mennek megérzés szinten (nekem se mennek, nyugi :) ), mankót kell használni, erre is vannak táblázatok, szerintem teljesen jó a Pokerstars oldaláról letölthető Versenypóker könyvben leírt cucc. Heads Up-hoz is van a könyvekben anyag, én inkább mrj videóiból szedtem össze az elméletet, amit az akadémia oldalán megtalálsz.
Aztán nem elhanyagolható a játék elején történő meccselés, amikor 50-75BB-vel próbálunk előnyre szert tenni. Itt a statikból hámozzuk ki hogy milyen jellegű enemyvel állunk szemben, és mi a célravezető stratégia, ha eltalált a flop, s ha nem.
Mindezeken kívül szerintem sok kézilabdameccset kell nézni, elsajátítani a tilt mentes hozzáállást bármi történik is. Ez nálam úgy sikerülget, hogy egyrészt 12-14 asztalon játszom, és nincs idő lamentálni, másrészt mindig csak a következő döntésre koncentrálok, és ha ér egy bad beat, azt motyogom magam elé, hogy "ez olyan mintha tegnap történt volna" . Mert egy tegnapi bad beatet már kihevertem volna, és ha úgy veszem hogy tegnap történt, megnyugszom. :) Ja, és versenyjátékot sok asztalon kell játszani, különben reménytelen. Mihelyst megvannak az alapok, felmenni 4 asztalra, aztán fokozatosan tovább.
Ezeket mind magadba szívod, összeáll egy óriási adathalmazzá, amivel eleinte nem tudsz mit kezdeni, hülyére agyalod a szitukat, és halál béna leszel. Aztán majd letisztul.
Hi
Valaki árulja már el,h a stratégiai cikkekben/videókban a stack méretet miért BB-ben mérik STT és MTT-k esetében is? M-szám(SB+BB+ante) nem jobban kifejezi a lehetőségeinket? Vagy csak ez van elterjedve?
Hi
Valaki árulja már el,h a stratégiai cikkekben/videókban a stack méretet miért BB-ben mérik STT és MTT-k esetében is? M-szám(SB+BB+ante) nem jobban kifejezi a lehetőségeinket? Vagy csak ez van elterjedve?
Hi