vakbol rossz alpokkal top parral
Sziasztok!
Gyakran kerulok nagyon hasonlo helyzetbe vakbol, es nagyon nem tudom mi ilyenkor a teendo.
A legutobbit veletek is megosztom...
legelso leosztas, 20fos, 5dollar beulos sng (10fos asztal)
kezdo zseton: 1500
vakok:10/20
elottem 5en limpelnek, nagyvakbol 86o-val checkelek pot:120
Flop: 824 szivarvany
Sb: check
Es most hogyan tovabb? Top parom van, es ha en is chekkelek szinte biztos, hogy tulhuznak, ha emelek, akkor pedig mindig megadja legalabb 2 ember, es akarmi is jojjon elkepzelesem sincs hol allok a partiban.
Mindenesetre emeltem 90ig
ket jatekos adta: pot 390
turn:J
es most megint hogyan tovabb?
most mar a pot is magas, es meg mindig nem tudom hol allok, ha tovabb emelek akkor nagyon sokat is bukhatok, ha meg nem, akkor pedig kenytelen leszek dobni ha valaki mas emel.
a check mellett dontottem, a masik ketto is
ujabb kerdes: mi csinaljak, ha valaki emel egy felpotot vagy 3/4 potot?
river:T
szinten tanacstalan vagyok, de aztan check, ahogy mindeki mas is... es elviszem a potot.
mit kene tennem ha valkai itt emel? szivem szerint minden felpot feletti emelesre dobnek.
Az a bajom az ilyen helyzetekkel, hogy a flop utan valoszinuleg nekem van a legjobb kezem, mert milyen 8asssal erdemes beszallni preflop (igaz sng-n barmilyennel:) ), igy hat vedeni kell a lapomat. Ha viszont igy teszek, szinte biztosra veheto, hogy valaki tartani fog, es szinte barmilyen lap veszelybe sodor a kesobbiekben, ez pedig, kombinalva a poziciommal, eleg kellemetlen.
Szoval Ti hogy oldjatok meg a hasonlo helyzeteket?
elottem 5en limpelnek, nagyvakbol 86o-val checkelek pot:120
Flop: 824 szivarvany
Sb: check
Es most hogyan tovabb?
Nem írtad le, hogy hányan vannak mögötted, mert azért az egy fontos infó.
De leírta: elottem 5en limpelnek
Az sng legelején járunk, a vakok kicsik, semmi értelme kétes lapokkal harcolni.
Check, ha emelnek fold.
Hát nem valami izmos lapokkal játszottál, igaz te voltál a BB.
Flop után csak checktem volna. Lehet hogy top párod volt, de vérszegény kickerrel. (6) CsAk csek végig, én ha emeltek volna simán dobom a lapokat.
Sorra javulásnak semmi esély nem volt, max két pár v. drill jöhetett volna össze, de turnre és riverre javulni hát minimális esély.
Érdekes elég nagy pot jött össze a végére. Kiváncsi lennék milyen lapokkal játszottak a többiek, miért adták meg az emelésed, ha egy 8 párral nyerni lehetet? :confused:
Belém ívódott egy mondat: Ha top párod kisebb, mint kilences, azt inkább second párnak kezeld!Persze 10max mikrolimiten ez inkább igaz ...
Hasonló problémával küzdök 25 NL 6 max-on. Flop előtt beemelek valami AT, KQ, szerű lappal, nagyvak megad. Flop: 8, 2, 5, szivárvány. Nagyvak beemel fél potot. Hogyan tovább? Van 6 outom a turnnél egy magasabb párra, tehát a pot odds simán nincs meg, mivel 12 BB potba kell megadni 4BB-t. Alapból eldobni megint nem jó, mert az kiismerhető, és folyton rám fognak emelni. Megoldás-e az, ha megnézem az ellenfelem TA számait, és ha ellenfelem az emelgetős fajta (TA 2-3 fölött) akkor call, ha a paszívabb fajta akkor inkább elhiszem hogy van valamije és fold. Lehet hogy hülye kérdés, de ha belegondoltok 4BB egy jó játékos egy órai keresete!
Megoldás-e az, ha megnézem az ellenfelem TA számait, és ha ellenfelem az emelgetős fajta (TA 2-3 fölött) akkor call, ha a paszívabb fajta akkor inkább elhiszem hogy van valamije és fold.
Sziasztok!
Szoval Ti hogy oldjatok meg a hasonlo helyzeteket?
Hasonló problémával küzdök 25 NL 6 max-on. Flop előtt beemelek valami AT, KQ, szerű lappal, nagyvak megad. Flop: 8, 2, 5, szivárvány. Nagyvak beemel fél potot. Hogyan tovább?
Koszi a velemenyeket.
Sok gondolkodas utan en is kezdtem arra a velemenyre jutni, hogy a legjobb jatek a check-fold, csak nehezemre esett elhinni, hogy egy olyan kezet, ami az esetek jelentos reszeben a legjobb, a floppot kovetoen, el kell, hogy dobjak.
A legjobb jatek a check-fold, csak nehezemre esett elhinni, hogy egy olyan kezet, ami az esetek jelentos reszeben a legjobb, a floppot kovetoen, el kell, hogy dobjak.[/quote]
Hozzá kell szokni nem szabad ragaszkodni a kézben lévő lapokhoz.
Ha kell AA párt is dobni kell, pedig elég jó lapok a kézben tartva.:)
Flop, pozició, játékosok viselkedése sok mindentől függ a dobás.