Winnings vs EV
Sziasztok pókerakadémia fórumozók.
Egy kis segítséget szeretnék kérni tőletek az elmúlt egy hónapban játszottam kb 1000db rush sng a full tilten az eredmény picit sikeres de ez most lényegtelen.
A fő kérdésem az lenne miként vegyük a winnings/ev közötti különbséget?Számomra 500,000 zseton jött ki ami nem a winningset erősíti.
Lehetséges az,hogy a holdem manager másképp kezeli a rush adatokat?Mennyire érdemes hosszútávon foglalkozni ezzel a dologgal,vagy esetleg sng-ban a ev különbség nem hasonlítható semmihez.
Mert jelen esetben egy ilyen sng 2k zseton kezdés/fő és 135 emberrel indul szóval 270k zseton van egy versenyben.Mondhatni majdnem 2db verseny össz zseton mennyisége került a matematikailag nem helyes oldalra:)
Szerintetek érdemes az ev különbséget nézni.Tudom,hogy nem lehet semmit se vele tenni,de ha tudom,hogy a szerencse elkerül akkor nem a játékomban keresem folyton a hibát.
Válaszotokat előre is köszönöm sziasztok
Szerintetek érdemes az ev különbséget nézni.Tudom,hogy nem lehet semmit se vele tenni,de ha tudom,hogy a szerencse elkerül akkor nem a játékomban keresem folyton a hibát.
hy
Sziasztok pókerakadémia fórumozók.
Egy kis segítséget szeretnék kérni tőletek az elmúlt egy hónapban játszottam kb 1000db rush sng a full tilten az eredmény picit sikeres de ez most lényegtelen.
A fő kérdésem az lenne miként vegyük a winnings/ev közötti különbséget?Számomra 500,000 zseton jött ki ami nem a winningset erősíti.
Lehetséges az,hogy a holdem manager másképp kezeli a rush adatokat?Mennyire érdemes hosszútávon foglalkozni ezzel a dologgal,vagy esetleg sng-ban a ev különbség nem hasonlítható semmihez.
Mert jelen esetben egy ilyen sng 2k zseton kezdés/fő és 135 emberrel indul szóval 270k zseton van egy versenyben.Mondhatni majdnem 2db verseny össz zseton mennyisége került a matematikailag nem helyes oldalra:)
Válaszotokat előre is köszönöm sziasztok
hm
köszi a válaszokat
Saját vélemény és tapasztalat, simma sng-ben!
Nem igazán érdemes ezzel foglalkozni,mivel a HM az utolsó hand alapján készíti el a grafikont.
Vagyis ha egy sng-ben 10szer mutatsz jobb lapot,de amikor kiesel egy rosszabb lapal,akkor a HM –EV grafikont fog mutatni neked!Hiába mutattál 10szer jobb kezet sng közben!
PL:Van egy táblázatom ami % kimutatja az all in partykat Elölről,hátulról nyert stb.Rend szerint 54-56% mutattam jobb lapokat,de mégis minuszos voltam és az EV grafom is –EV volt.Szívás volt ,mert többségbe jobb lapokat mutattam,de többször mutattam pont a döntő partymon rosszabb lapot.
Ha,a HM mutatná az sng közbeni partykat,akkor lenne érdemes foglalkozni vele.Vagyis foglalkozni kell a dologgal,de nem a grafikon segítségével.
gl
[/font]
thx
Bocsi, de ez egyáltalán nem igaz!
Az EV értékben minden all-in helyzet beleszámít ami a különbséget okozza, hogy a verseny adott szakaszaiban a zseton mennyiséghez más-más várható nyeremény tartozik (a nálad lévő zseton és az összes zseton közti arány alapján számolja a várható $-ban kifejezett nyeremény értékét)
Ami végül is valahol érthető mert ha alacsony vakszintnél duplázol akkor még közel sem biztos hogy nyersz, de ha 3 embernél teszed ezt akkor már igen jó az esélyed.
Ezért Én sem tudom, mennyire lehet figyelembe venni az EV értéket.
Elkezdek játszani és 1000-2000 SNG után megállapítom, hogy változtatni kell a stratégián, majd újabb 1000-2000 SNG után megnézem, hogy jó irányba-e?
Tovább megyek: SB-n KK van nálam (de írhatnák ide sok kezet) 12BB-vel all-in megyek ellen AA-t mutat. Rossz játék volt? Pedig a HM -EV-t fog mutatni.
Ez az EV kérdés pár napja nagyon foglalkoztat, ugyanis észrevettem, hogy gyakorlatilag a HM nem ad negativ EVt, csak ha 4.nek esek ki.
Ez azért "érdekes", mert ha valaki középszerű idióta, mindig kiesik 6-7.nek, akkor a HM plusszos EVvel fog számolni, azaz 10 darab töknullás ITM nélküli eredmény után mondhatja: "nézd az EVm, nyernem kellett volna X dolcsit, de ehelyett vesztettem 10BIt, milyen szerencsétlen vagyok"
Megnéztem, a 9. helyeimre átlag -0.5BI EV, a 8. helyekre már nulla közeli eredményt ir.
Példa: 10 SNG alatt pölö mindig 6. leszek, EV szerint plusszos vagyok 2-3 BIvel, a "valódi" 10BI veszteség helyett. Khm.
Szóval nem értem.
Márcsak azért sem, mert itt van két tanitványom grafja, és pont ellenkező a piros meg a zőőd vonal, pedig ugyanazt játszák...
ja, a képek: