Na ma is cumira tett ez a remek rng :(
Szerintem több a fish, mint normálon. A legjobb időszak kb délután 5-től este 9-ig. Akkor többnyire 1-2-3 reg van csak az asztaloknál, a többi vagy fish, vagy olyan reg, aki nem fiftys, csak kipróbálja (vagy most kezdi). Hajnalban eldurvul, olyankor simán ülhet 4-5 reg is az asztalnál.
Úristen. Ha mindig 5-6 reg ülne a normál 15/30 asztaloknál, akkor az király lenne. De itt elég gyakori a 7-8 erős reg. Iszonyat nehéz így.
bogdann-nak szokása BB30-nál egy UTG minraise-t (60) AKo-al 3bet AI tenni, ilyeneket ki lehet használni.
stb stb , csak ugye 20+ asztal mellett ennyire nem tudod kontrollálni a hand-eket :)
Azért ha elég sokat játszol velük, akkor észreveszed ezeket még 20+ asztalnál is.
A 3bet ai 50bb deepen AK amúgy elég std regeknél. Turbón én is toltam, normálon inkább 3betelem simán többnyire...néha azért betolom (pláne OOP multiway potban. Mondjuk utg 3x-el, jön rá 3 call, én meg BB-n vagyok 50bb deepen).
De pl bogdann imád 3bet ai tenni mindenféle közepes stacket, aki kicsit is LAGabb végjátékban CL-ként. Meg kell nézni, hogy különböző stackeloszlásoknál mondjuk 75%-os range ellen mekkora equityd kell, hogy legyen egy +EV-s callhoz, aztán lehet megadni ilyen ATs-ekkel:)
Utána meg imádkozni kell, hogy ne a szokásos godmode-ban fusson, és leholdolj:D
Azt is szokta csinálni, hogy ilyen 25-30bb deepen mondjuk bb80-nál earlyből, vagy midből limpel, aztán l/r ai megy. Ezt többnyire erős lapokkal tolja (JJ+, AQ+, ilyesmi). Ilyenkor lehet overlimpelni jól flopoló handekkel, mert elég nagy az implied oddsod:)
Csak azt nem értem hogy mire gondol ha megadást kap? Az AK-t tönkre verem mikor kólázom az AI-ját BB30-nál. Örülhet ha flippet játszik. Mind1 ki lehet használni a regek leakjeit is. Többet ér pár note, mint akármilyen HUD nálam. Mivel az vegyesen mutatja a 6handed és 10 handed játékot is.
Tegyük fel egy LAGabb játékos emel, akiről nem tud sokat, de nem feltétlenül jó (lehet az is, de mondjuk azt, hogy nem tudjuk mennyire jó, csak azt, hogy lazábban emel earlyből, vagy early-midből, és nem QQ+, AK lesz itt a range feltétlen).
Mondjuk ezzel a rangel emel early-midből: 22+,ATs+,KQs,QJs,JTs,T9s,98s,ATo+,KQo
4 dolog történhet:
1, dob: 22-88, AT-AJ, KQ, QJs, JTs, T9s, 98s (61%)
2, megad és rosszabb: AQ (ezzel mondjuk elég fishy megadni, de látok néha még rosszabbal is callt, szóval most balanceoljuk a hatalmas fisheket, akik A8s-sel is r/c-oznak itt, meg a jó játékosokat, akik dobnák az AQ-t, és tegyük ezt ide) (9%)
3, megad és flip: 99-QQ, AK (23%)
4, megad és jobb: (70-30 a javára) KK, (92-8 a javára) AA (3,5-3,5%)
Szóval az esetek 61%-ában mutatás nélkül nyer minimális összeget. Az esetek 23%-ában BE, az esetek 9%-ában nyer 1K-t, és a 7%-ában bukik 1,2K-t.
Szimpla cEV alapján +EV. ICM alapján kis -EV ilyen helyzetben (kb ezekkel a rangekkel, és egy ember emel 3x-et, mindenki dob) a push, de az ICM sem kalkulál mindennel.
Egyrészt itt flipet játszani elvileg rohadtul nem éri meg, ha csak vákuumban nézzük. Igazából megéri, mert bogdann amikor megnyeri a flipet, akkor nem pusztán a flipet nyeri, hanem azok miatt a zsetonok miatt később jóval többet fog nyerni. Szóval ha valami kicsit -EV az ICM tekintetében (vagy 0EV körüli), az a fifty jellegéből adódóan egy jó játékosnál lehet egész szép +EV, ha (és ez most nem, vagy nem csak az AK pushra vonatkozik) az megteremt egy érdekes dinamikát, vagy a metagamet befolyásolja, illetve nagy stacket biztosít számunkra, amit ügyesen használunk:)
Nem mondom, hogy a legnagyobb +EV-vel rendelkező move, de nagyjából ismeretlen ellen elég nehezen játszható az AK aránylag "deepen", mert annyi terünk nem lesz mint egy cg-nél, de annál meg több terünk lesz, hogy flopon shoveoljunk.
Mivel az esetek kb harmadában talál el a flop, és nem tudjuk a villain hogyan reagál a cbetekre, ezért elég nehéz lesz manőverezni.
Na de nem magyarázom se a bogdann, se az én bizonyítványomat:D
Jelenleg szerintem az AK shove nem túl jó move, viszont heavy multitabling közben nem akkora leak, és "megbocsátható" (nem is nagyon tudod kihasználni imo, mert AQ-val amúgy sem adnád szerintem, ha elkezded callozgatni 66-tal pl, azt meg annyira nem bánja).
Én van amikor flatelek AK-val, van amikor 3betelek, és van amikor egyben beteszem:)
Ha ICM -el módosított $Ev-t nézünk, AK-val a reshove mindíg mínuszos lesz alacsony vakon (eltekintve egy két szuperfish ellen), de ne feledjük el, hogy turbó sng-ről beszélünk, ahol látsz majd kb 40 lapot, abból az uccsó 10-15 kritikus vakméret mellett lesz megjátszva. Gyakorlatilag egy 20 asztalos sessiönből legalább 5-6 olyan asztal mindíg van, ahol nem fogsz tudni +$Ev-s helyzetbe kerülni egyszer se, és elfogsz. Van hogy akár 10 asztal is ilyen.
Eleve ha 100as vakig shoveolsz, legtöbbszőr a $Ev-d buyin alá esik, és csak a későbbi vaksteallel fogod tudni visszalökni plusszba. Bogdann is ezt csinálja. 50% Itmel plusszos az adott sessiönje.
Az korrekt Maxxxika, de hogy tényleg hasznos statokat kapj még az effektív stackekre is kéne szűrni, mert teljesen máshogy játszik az ember 7handed CL-ként vs bigstack 30bb deepen, meg 7handed midstack vs midstack, vagy short vs midstack, stb (valami stacksizera azt hiszem lehet szűrni, vagy blind level, vagy ilyesmi, de az nem az igazi...de ha még az lenne, akkor sem lesz annyi handed egy emberről, hogy az érdekesebb statokról legyen rendes mintád).
Bár ártani tuti nem árt a HUD, de szerintem annak cashen van igazán értelme.
Én is note+colorcode mellett vagyok
Mondjuk annak is igaziból regek ellen van értelme...noteolgatom én szorgalmasan a fisheket, de ha 7$-on bronze, meg silverstarok, az azt jelenti, hogy havi kb 300-800 sng-t tolhatnak, szóval az is lehet, hogy nem nagyon fogok velük többet találkozni:)