csiko13 SNG-MTT
Kérdéses hand (PS, $5 FR SNG):
[pokerhandreplays]2503553[/pokerhandreplays]
Kérdés: Kiszállunk, tartjuk a tétet, vagy rátoljuk?
Én csak adnám, és megpróbálnám flopon lejátszani.
dobnám,ez a miniraise nekem mindig nuts szagú...
nyílván nagyon jó egy Ax HU-ban,van 50bb-d,az ellenfél csak jobb lappal fog ekkora stackel miniraiselni...
Ax hu-ban nuts. Ráborítani az asztalt.
dobnám,ez a miniraise nekem mindig nuts szagú...
nyílván nagyon jó egy Ax HU-ban,van 50bb-d,az ellenfél csak jobb lappal fog ekkora stackel miniraiselni...
Kérdéses hand (PS, $5 FR SNG):
JociBalboa:
Épp most dolgozom fel a Harrington könyv I. kötetét, ezért tetszik a példajátékok struktúrája. Gondoltam a topicban én is ezt fogom alkalmazni. :)
Ahogy én gondolkodtam
Alapcél: el kell kerülni, hogy felduplázzon. 3:1 zsetonarányról, majdnem egálra hozni nem lenne számomra kellemes.
Pre flop push:
14BB az effektív erre A4o-al nem pusholok. Ez nem turbo sng, 2 asztalon játszom van időm reagálni, gondolkodó türelmes ellenfelem van. Részemről ez felejtős.
Call:
Ilyet nem csinálok HU-ban pozícióból.
Bet/call:
Ehhez gyenge az A4o.
Bet/4bet all in:
Akkor már inkább pre flop push.
Bet/fold:
Alaptézisem: a visszaemelés, akármilyen mértékű is jelzi a szándékot.
All in: talán ebben az estben a legnehezebb a döntés, mert valószínűleg jobb vagyok, de ha A7-et mutat, vagy 55-öt akkor szinte elérhetetlen az alapcél és garantált a tilt. A lélektani előny és a kezdeményezés a következő handben az övé, ahol egy szerencsés partyval akár meg is fordíthatja a zsetonarányt.
3bet: 14BB-ből behív 5BB-t és ezzel elkötelezi magát a kassza mellett. Megadni elég blőd lépés lenne rátolni gambling, és ő is valószínűleg az utóbbit szeretné, gyanúsan csalogató. A zsetonarány így nem változik. Lélektan: kasszát nyer így a következő partyban, ahol a pozícióból fakadó előny nála van nem fog emelni közepes lappal, utána nálam az előny, tehát normál körülmények között két handen belül visszaszerzem a itt elvesztett zsetonmennyiséget.
Hogy Harringtonnál maradjunk :)
A fentiekkel nem hagytam levegőhöz jutni az ellenfelet és miután 3 handen belül növekedtek a vakok muszáj volt neki lépni, ahol sokkal kedvezőbb körülmények között be is húztam a tournamentet.