Orang
1, én nem tenném be, főleg az első vakszinten, és ha regnek tartod pláne.
2, standard, akkor mókás ha behúzza :D
3, én riveren nem beteltem volna, mert nem tudtam volna mi az ami pre 3betel és verjük ha megad. Bár ez függ nyilván attól van-e előzmény, mennyire agro pre.
Igen, az első handet még most is csak bámulom :))
Sziasztok kedves HuS(á)ngos fórumozók, játékosok!
Az elejétől a végéig elolvastam ezt a topikot. Jóval magasabb színvonalú, mint a többi hasonló témájú magyar nyelvű fórum (amiből persze amúgy sincs sok). Nagyon megörültem amikor az olvasás közben azt tapasztaltam, hogy azonkívül, hogy a játékosok megosztják egymással véleményüket, tapasztalataikat, még önzetlenül segítik is egymást a tanulásban, fejlődésben. Én is szeretnék ennek a fórumnak (aktív) tagja lenni, mert nekem is a kedvenc játékom a HuSng és szimpatikus az itteni fórumozók a témához és az egymáshoz való hozzáállása.
Viszont először kérni szeretnék, (mivel adni még nem tudok). Régóta játszom már ezt a műfajt, de eredménytelenül. Pontosabban folyamatos bukóban. Eddig mindig megoldottam az újrakezdést: egyszerűen újratöltöttem a számlámat... de a vége mindig ugyanaz lett: elfogyott. Vannak rövid nyereségek, amit mindig hosszabb veszteségek követnek, így az ábrát tekintve a vonal folyamatosan lefelé halad. Bár mostanában már nagyon sok mindenre rájöttem az eddigi hibáimmal kapcsolatban (itt nem a játék technikai jellegű dolgaira gondolok, hanem a pókerezéshez kapcsolódó egyéb körülményekre, döntésekre). Ez valamennyit segített is a hozzáállásomon, de a head's up játékommal még mindig komoly gondjaim vannak, úgy gondolom már az alapoktól kezdve. Ezért úgy érzem a kérésem elég nagy kaliberű dolog, mert valaki(k)re szükségem lenne, aki kielemezné a játékomban rejlő Általános Hibákat.
Tehát az első kérdésem, hogy valaki(k) vállalná-e ezt a feladatot? Vagy ezt csak egy coach-tól kaphatom meg? (Nem arról van szó, hogy ezen szeretnék spórolni). Természetesen tudok az egyéb segítő lehetőségekről amik ugyanúgy a rendelkezésemre állnak, mint bárkinek (videók, cikkek, könyv, stb...), tehát ezeknek a dolgoknak utána is jártam, de amíg nem vagyok képben a "helyes játék" alapjaival, ezek nem igazán vannak segítségemre.
A második kérdés, hogy egyáltalán a husng-vel el lehet érni egy viszonylag stabil megélhetési szintre is akár? Mert a (nem a saját) mintákat, hozzászólásokat, eredményeket látva már ebben is teljesen elbizonytalanodtam. Tudom, hogy ez főleg a tudástól, hozzáállástól, stb. függ és hogy nagyon relatív kinek mit jelent a megélhetési szint. Tehát nem azt kérdezem, hogy ti (sikeres(ebb) regek, grinderek) mennyit kerestek vele, csak, hogy egyáltalán van-e benne fantázia? Ez azért fontos számomra, hogy tudjam érdemes-e annyival több időt, tanulást, feszültséget, stb.-it beletenni, mint mondjuk a póker más fajtáiba.
Amit érdemes lehet tudni: FR CG-vel kezdtem, a legtöbb handemet NL 0,10/0,25-ön játszottam (kb. 23K handet, plusz még 6-10K-t alacsonyabb téten) majd innen tértem át a HuSng-re, ami nyilvánvalóan látszik a mai napig a játékomban. A legszembetűnőbb, hogy HU szinten is feszesen játszom a CG múlt miatt, pedig már 1éve csak HU-t tolok. Ezt főként 10$ téten teszem. Kb. 1800 játszma, amit nagyjából fele-fele arányban normálon illetve turbón követtem el nagyrészt a Starson, kisebb részt a Titanon. Ezeknek olyan 90%-a 4 fős shootout volt. BR menedzsmentet sosem alkalmaztam, csak apránként töltögettem, ha elfogyott, vagy vártam, amíg lett pénzem, de a játék nagyjából folyamatosan zajlott. Magyar nyelvű szakirodalom hiányában audidakta módon kezdtem el husng-t játszani, ami így nagyon sok pénzbe kerül. Az biztos, hogy nincs meg hozzá (csak időnként) a kellő aggresszívitásom és a normál idejűt jobban kedvelem (és talán eredményesebb is számomra) mint a turbót, a deep jellege miatt, ami szintén lehet a CG-es múlt miatt is. Az alacsony vakszámmal történő játék mindig is nagy gondot és feszültséget okozott nekem. A tiltet kezelni még nem tudom, ezért a veszteségek másik nagy része (a technikai tudás hiánya mellett) ez miatt történik. A többi pedig fáradt állapotban való játék, tétek közötti ugrálás, BR m hiánya, és hasonló okok miatt alakult úgy.
Mindig az asztal mellett akartam tanulni, azt hittem kizárólag a több leosztás tapasztalata majd eredményekhez vezet. Persze nem így van, egyébként a játékomat meg szinte egyáltalán nem is variáltam soha. Most már pontosan tudom, hogy rengeteg dolgot kell még megtanulni, illetve betartani ami a "pókeres élettel" kapcsolatos, de nem a játék technikai részével.
Szóval a lényeg, hogy most már nem bírom tovább folytatni a dolgot úgy, ahogy eddig tettem. A folyamatos lemákolások az idegrendszeremet teszik tönkre, a veszteségek pedig az önbizalmamat tépázták meg rendesen. "Mindenre" kész vagyok a változás érdekében, de segítségre lenne szükségem. Ha úgy alakul minden egyéb statot amik szükségesek az elemzéshez, küldöm őket.
Minden hozzászólást, véleményt szívesen fogadok! Előre is köszönöm Mindenkinek! Elnézést a hosszú szövegért!
Köszönettel!
Na itt vannak a handek:
Itt igazából drawra tettem ,ezért bevállaltam, bár tudom, hogy necces volt, annál érdekesebb a mutatás...
$10/$20 No Limit Holdem
HoldemManager
2 Players
Hand Conversion Powered by weaktight | fold when you know you're beat
Stacks:
BTN Hero ($500)
BB TDOTPRO ($500)
Pre-Flop: ($30, 2 players) Hero is BTN :td: :6d:
Hero raises to $40, TDOTPRO calls $20
Flop: :4d: :ac: :6c: ($80, 2 players)
TDOTPRO checks, Hero bets $40, TDOTPRO goes all-in $460, Hero goes all-in $420
Turn: :ks: ($1,000, 2 players, 2 all-in)
River: :8c: ($1,000, 2 players, 2 all-in)
Final Pot: $1,000
TDOTPRO shows
:3d: :tc:
Hero shows
:td: :6d:
Hero wins $1,000 (net +$500)
TDOTPRO lost $500
És itt meg snap pusholtam, hátha besült fd-re tesz és callol 8-asal.....
Tegnapi tv hatása.....
$10/$20 No Limit Holdem
HoldemManager
2 Players
Hand Conversion Powered by weaktight | fold when you know you're beat
Stacks:
BTN Dakira2010 ($490)
BB Hero ($510)
Pre-Flop: ($30, 2 players) Hero is BB :th: :5d:
Dakira2010 calls $10, Hero checks
Flop: :8d: :ts: :3d: ($40, 2 players)
Hero bets $30, Dakira2010 calls $30
Turn: :3s: ($100, 2 players)
Hero bets $70, Dakira2010 calls $70
River: :2c: ($240, 2 players)
Hero goes all-in $390, Dakira2010 goes all-in $370
Final Pot: $1,000
Hero shows
:th: :5d:
Dakira2010 shows
:8c: :7h:
Hero wins $1,000 (net +$490)
Dakira2010 lost $490
hali Aenima!
szerintem célszerű lenne egy videót készítened, kommenttel, és mi megnéznénk és elmondanánk, hogy mi a véleményünk a játékodról
az idegrendszer, a tiltkezelés az alap hu-ban, sajna nekem sem megy mindig, és akkor előfordul, hogy a 20-as limitem helyett százon találom magam és ráadásul olyan ideg vagyok, hogy reghez ülök egy "szétszedlek te állat!" felkiáltással :D
Mostanában játszottál titanon 10$-on? mert én is ott toltam, ha esetleg adnál egy nicket megnézném van-e közös partink
most jut eszembe, nem néztél hu sng videókat? itt is vannak fenn az akadémián, alapnak jók lennének azok
Szia Aenima,
jó helyre kerültél. Itt egész biztos tudnak, tudunk segíteni mindenkinek aki a husng-vel foglalkozik.
A tilt kezelésére nálam a stop win/loss jött be. 4 győzelem/3 vereség után szünet. Próbáld ki talán, nálad működik-e?
Tegyél be kérdéses leosztásokat, készíts egy videót, mi meg majd jól megnézzük és próbálunk okoskodni:)
Szia Aenima,
Üdv itt! Ha tanulni akarsz itt nagyon jó helyen jársz. Szerintem a következőkkel kellene kezdened, fontossági sorrendben:
1. Bankroll management - enélkül ne is álmodozz arról hogy nyerő vagy megélhetési játékossá válj idővel. Ha nem érzed jónak a játékod, kezdj alulról építkezni, 1-2$-os tétről (még akkor is ha most van bankroll magasabb tétre)
2. Tilt megszüntetése - A HU-ban nem tudod kiülni a tiltet mert minden leosztásban lapot kapsz. A stop win/loss jó lehet, és a stabil BR (lásd BR management 1-es pontban) is sokat segít
3. Játék fejlesztése, tanulás
Talán valóban az a legjobb ha csinálsz egy videót a játékodról. Azt sokan meg tudjuk nézni és az alapján valószínűleg kiderül hogy mi lehet a gond, így célzottan tudunk majd ajánlani dolgokat. Ha ez megvan akkor onnantól folyamatos elemzést, handek posztolása, TV sessiön-ök, videók és cikkek olvasása.
Ha tényleg szeretnél komolyan foglalkozni ezzel a játékkal és nettó befizetőből nyerővé válni, akkor tudnod kell hogy ez sok türelmet és rengeteg tanulást igényel. Ezt vállalnod kell a cél érdekében. Ha nincs kellő motivációd tanulni akkor már régen rossz.
Ha a fenti feltételek adottak, akkor bizony sokat lehet nyerni ebben a műfajban is.
@Aenima
Készíts egy videót minél hamarabb (csak kommentárral, mert a némafilm nem hasznos), és nézd meg az akadémián találhatóakat. A youtube-n mabohai és critical videóját mindenképpen.
Tegyél be leosztásokat!
husng.com előfizetés-t is beiktathatsz, onnan rengeteget lehet tanulni.
Bankroll legyen, mert nélküle nem lehet játszani hosszútávon. Stop win/loss legyen az elején mindenképpen.
Felejtsd el egyelőre a közepes téteket. Kezd el pl. 2$-on és haladj felfelé.
Kérdésedre a megélhetéssel kapcsolatban: IGEN!
Aenima!
Üdv a fórumon! Szívesen segítünk neked. Én azt javaslom, hogy ahhoz, hogy több segítséget kapj tőlünk, egyszerre egy konkrét problémára kérdezz rá, és azt részletesen kivesézzük majd, utána pedig egyenként a többit.
Akkor hát melyik legyen az első?
Orang
1, én nem tenném be, főleg az első vakszinten, és ha regnek tartod pláne.
2, standard, akkor mókás ha behúzza :D
3, én riveren nem beteltem volna, mert nem tudtam volna mi az ami pre 3betel és verjük ha megad. Bár ez függ nyilván attól van-e előzmény, mennyire agro pre.