minoson
Válasz minoson kommentjére
2011. febr. 13. 18:01

Orang

1, én nem tenném be, főleg az első vakszinten, és ha regnek tartod pláne.
2, standard, akkor mókás ha behúzza :D
3, én riveren nem beteltem volna, mert nem tudtam volna mi az ami pre 3betel és verjük ha megad. Bár ez függ nyilván attól van-e előzmény, mennyire agro pre.

Jonas 77
2011. febr. 13. 18:11

Igen, az első handet még most is csak bámulom :))

Aenima
Válasz Jonas 77 kommentjére
2011. febr. 13. 18:46

Sziasztok kedves HuS(á)ngos fórumozók, játékosok!

Az elejétől a végéig elolvastam ezt a topikot. Jóval magasabb színvonalú, mint a többi hasonló témájú magyar nyelvű fórum (amiből persze amúgy sincs sok). Nagyon megörültem amikor az olvasás közben azt tapasztaltam, hogy azonkívül, hogy a játékosok megosztják egymással véleményüket, tapasztalataikat, még önzetlenül segítik is egymást a tanulásban, fejlődésben. Én is szeretnék ennek a fórumnak (aktív) tagja lenni, mert nekem is a kedvenc játékom a HuSng és szimpatikus az itteni fórumozók a témához és az egymáshoz való hozzáállása.

Viszont először kérni szeretnék, (mivel adni még nem tudok). Régóta játszom már ezt a műfajt, de eredménytelenül. Pontosabban folyamatos bukóban. Eddig mindig megoldottam az újrakezdést: egyszerűen újratöltöttem a számlámat... de a vége mindig ugyanaz lett: elfogyott. Vannak rövid nyereségek, amit mindig hosszabb veszteségek követnek, így az ábrát tekintve a vonal folyamatosan lefelé halad. Bár mostanában már nagyon sok mindenre rájöttem az eddigi hibáimmal kapcsolatban (itt nem a játék technikai jellegű dolgaira gondolok, hanem a pókerezéshez kapcsolódó egyéb körülményekre, döntésekre). Ez valamennyit segített is a hozzáállásomon, de a head's up játékommal még mindig komoly gondjaim vannak, úgy gondolom már az alapoktól kezdve. Ezért úgy érzem a kérésem elég nagy kaliberű dolog, mert valaki(k)re szükségem lenne, aki kielemezné a játékomban rejlő Általános Hibákat.

Tehát az első kérdésem, hogy valaki(k) vállalná-e ezt a feladatot? Vagy ezt csak egy coach-tól kaphatom meg? (Nem arról van szó, hogy ezen szeretnék spórolni). Természetesen tudok az egyéb segítő lehetőségekről amik ugyanúgy a rendelkezésemre állnak, mint bárkinek (videók, cikkek, könyv, stb...), tehát ezeknek a dolgoknak utána is jártam, de amíg nem vagyok képben a "helyes játék" alapjaival, ezek nem igazán vannak segítségemre.

A második kérdés, hogy egyáltalán a husng-vel el lehet érni egy viszonylag stabil megélhetési szintre is akár? Mert a (nem a saját) mintákat, hozzászólásokat, eredményeket látva már ebben is teljesen elbizonytalanodtam. Tudom, hogy ez főleg a tudástól, hozzáállástól, stb. függ és hogy nagyon relatív kinek mit jelent a megélhetési szint. Tehát nem azt kérdezem, hogy ti (sikeres(ebb) regek, grinderek) mennyit kerestek vele, csak, hogy egyáltalán van-e benne fantázia? Ez azért fontos számomra, hogy tudjam érdemes-e annyival több időt, tanulást, feszültséget, stb.-it beletenni, mint mondjuk a póker más fajtáiba.

Amit érdemes lehet tudni: FR CG-vel kezdtem, a legtöbb handemet NL 0,10/0,25-ön játszottam (kb. 23K handet, plusz még 6-10K-t alacsonyabb téten) majd innen tértem át a HuSng-re, ami nyilvánvalóan látszik a mai napig a játékomban. A legszembetűnőbb, hogy HU szinten is feszesen játszom a CG múlt miatt, pedig már 1éve csak HU-t tolok. Ezt főként 10$ téten teszem. Kb. 1800 játszma, amit nagyjából fele-fele arányban normálon illetve turbón követtem el nagyrészt a Starson, kisebb részt a Titanon. Ezeknek olyan 90%-a 4 fős shootout volt. BR menedzsmentet sosem alkalmaztam, csak apránként töltögettem, ha elfogyott, vagy vártam, amíg lett pénzem, de a játék nagyjából folyamatosan zajlott. Magyar nyelvű szakirodalom hiányában audidakta módon kezdtem el husng-t játszani, ami így nagyon sok pénzbe kerül. Az biztos, hogy nincs meg hozzá (csak időnként) a kellő aggresszívitásom és a normál idejűt jobban kedvelem (és talán eredményesebb is számomra) mint a turbót, a deep jellege miatt, ami szintén lehet a CG-es múlt miatt is. Az alacsony vakszámmal történő játék mindig is nagy gondot és feszültséget okozott nekem. A tiltet kezelni még nem tudom, ezért a veszteségek másik nagy része (a technikai tudás hiánya mellett) ez miatt történik. A többi pedig fáradt állapotban való játék, tétek közötti ugrálás, BR m hiánya, és hasonló okok miatt alakult úgy.

Mindig az asztal mellett akartam tanulni, azt hittem kizárólag a több leosztás tapasztalata majd eredményekhez vezet. Persze nem így van, egyébként a játékomat meg szinte egyáltalán nem is variáltam soha. Most már pontosan tudom, hogy rengeteg dolgot kell még megtanulni, illetve betartani ami a "pókeres élettel" kapcsolatos, de nem a játék technikai részével.

Szóval a lényeg, hogy most már nem bírom tovább folytatni a dolgot úgy, ahogy eddig tettem. A folyamatos lemákolások az idegrendszeremet teszik tönkre, a veszteségek pedig az önbizalmamat tépázták meg rendesen. "Mindenre" kész vagyok a változás érdekében, de segítségre lenne szükségem. Ha úgy alakul minden egyéb statot amik szükségesek az elemzéshez, küldöm őket.

Minden hozzászólást, véleményt szívesen fogadok! Előre is köszönöm Mindenkinek! Elnézést a hosszú szövegért!
Köszönettel!

Sobi
Válasz Aenima kommentjére
2011. febr. 13. 19:01

Na itt vannak a handek:

Itt igazából drawra tettem ,ezért bevállaltam, bár tudom, hogy necces volt, annál érdekesebb a mutatás...

$10/$20 No Limit Holdem
HoldemManager
2 Players
Hand Conversion Powered by weaktight | fold when you know you're beat

Stacks:
BTN Hero ($500)
BB TDOTPRO ($500)

Pre-Flop: ($30, 2 players) Hero is BTN :td: :6d:
Hero raises to $40, TDOTPRO calls $20

Flop: :4d: :ac: :6c: ($80, 2 players)
TDOTPRO checks, Hero bets $40, TDOTPRO goes all-in $460, Hero goes all-in $420

Turn: :ks: ($1,000, 2 players, 2 all-in)

River: :8c: ($1,000, 2 players, 2 all-in)

Final Pot: $1,000
TDOTPRO shows
:3d: :tc:
Hero shows
:td: :6d:

Hero wins $1,000 (net +$500)

TDOTPRO lost $500

És itt meg snap pusholtam, hátha besült fd-re tesz és callol 8-asal.....
Tegnapi tv hatása.....

$10/$20 No Limit Holdem
HoldemManager
2 Players
Hand Conversion Powered by weaktight | fold when you know you're beat

Stacks:
BTN Dakira2010 ($490)
BB Hero ($510)

Pre-Flop: ($30, 2 players) Hero is BB :th: :5d:
Dakira2010 calls $10, Hero checks

Flop: :8d: :ts: :3d: ($40, 2 players)
Hero bets $30, Dakira2010 calls $30

Turn: :3s: ($100, 2 players)
Hero bets $70, Dakira2010 calls $70

River: :2c: ($240, 2 players)
Hero goes all-in $390, Dakira2010 goes all-in $370

Final Pot: $1,000
Hero shows
:th: :5d:
Dakira2010 shows
:8c: :7h:

Hero wins $1,000 (net +$490)

Dakira2010 lost $490

minoson
Válasz Aenima kommentjére
2011. febr. 13. 19:04

hali Aenima!

szerintem célszerű lenne egy videót készítened, kommenttel, és mi megnéznénk és elmondanánk, hogy mi a véleményünk a játékodról

az idegrendszer, a tiltkezelés az alap hu-ban, sajna nekem sem megy mindig, és akkor előfordul, hogy a 20-as limitem helyett százon találom magam és ráadásul olyan ideg vagyok, hogy reghez ülök egy "szétszedlek te állat!" felkiáltással :D

Mostanában játszottál titanon 10$-on? mert én is ott toltam, ha esetleg adnál egy nicket megnézném van-e közös partink

most jut eszembe, nem néztél hu sng videókat? itt is vannak fenn az akadémián, alapnak jók lennének azok

delfinkutya
2011. febr. 13. 19:24

Szia Aenima,

jó helyre kerültél. Itt egész biztos tudnak, tudunk segíteni mindenkinek aki a husng-vel foglalkozik.

A tilt kezelésére nálam a stop win/loss jött be. 4 győzelem/3 vereség után szünet. Próbáld ki talán, nálad működik-e?

Tegyél be kérdéses leosztásokat, készíts egy videót, mi meg majd jól megnézzük és próbálunk okoskodni:)

Jonas 77
Válasz delfinkutya kommentjére
2011. febr. 13. 19:44

Szia Aenima,

Üdv itt! Ha tanulni akarsz itt nagyon jó helyen jársz. Szerintem a következőkkel kellene kezdened, fontossági sorrendben:

1. Bankroll management - enélkül ne is álmodozz arról hogy nyerő vagy megélhetési játékossá válj idővel. Ha nem érzed jónak a játékod, kezdj alulról építkezni, 1-2$-os tétről (még akkor is ha most van bankroll magasabb tétre)

2. Tilt megszüntetése - A HU-ban nem tudod kiülni a tiltet mert minden leosztásban lapot kapsz. A stop win/loss jó lehet, és a stabil BR (lásd BR management 1-es pontban) is sokat segít

3. Játék fejlesztése, tanulás
Talán valóban az a legjobb ha csinálsz egy videót a játékodról. Azt sokan meg tudjuk nézni és az alapján valószínűleg kiderül hogy mi lehet a gond, így célzottan tudunk majd ajánlani dolgokat. Ha ez megvan akkor onnantól folyamatos elemzést, handek posztolása, TV sessiön-ök, videók és cikkek olvasása.

Ha tényleg szeretnél komolyan foglalkozni ezzel a játékkal és nettó befizetőből nyerővé válni, akkor tudnod kell hogy ez sok türelmet és rengeteg tanulást igényel. Ezt vállalnod kell a cél érdekében. Ha nincs kellő motivációd tanulni akkor már régen rossz.

Ha a fenti feltételek adottak, akkor bizony sokat lehet nyerni ebben a műfajban is.

Alessio
Válasz Jonas 77 kommentjére
2011. febr. 13. 19:47

@Aenima

Készíts egy videót minél hamarabb (csak kommentárral, mert a némafilm nem hasznos), és nézd meg az akadémián találhatóakat. A youtube-n mabohai és critical videóját mindenképpen.

Tegyél be leosztásokat!

husng.com előfizetés-t is beiktathatsz, onnan rengeteget lehet tanulni.

Bankroll legyen, mert nélküle nem lehet játszani hosszútávon. Stop win/loss legyen az elején mindenképpen.

Felejtsd el egyelőre a közepes téteket. Kezd el pl. 2$-on és haladj felfelé.
Kérdésedre a megélhetéssel kapcsolatban: IGEN!

olegg
Válasz Alessio kommentjére
2011. febr. 13. 20:18

Aenima!

Üdv a fórumon! Szívesen segítünk neked. Én azt javaslom, hogy ahhoz, hogy több segítséget kapj tőlünk, egyszerre egy konkrét problémára kérdezz rá, és azt részletesen kivesézzük majd, utána pedig egyenként a többit.
Akkor hát melyik legyen az első?

Orang3J3ws99
2011. febr. 13. 20:23

Orang

1, én nem tenném be, főleg az első vakszinten, és ha regnek tartod pláne.
2, standard, akkor mókás ha behúzza :D
3, én riveren nem beteltem volna, mert nem tudtam volna mi az ami pre 3betel és verjük ha megad. Bár ez függ nyilván attól van-e előzmény, mennyire agro pre.

Az 1-esnél az volt a bökkenő, hogy a reg mivolta miatt (kb mindig cbet floppon 3 bet kasszában) nyilván 3betelem SB-n. Azonban mivel visszatolta, muszáj volt callolnom. A SD nekem is meglepi volt. Ezek után nálam megkapta a gyémánt fokozatot :)

A 3-as érdekes szitu volt, mert enemy 100% 3beten volt. Bármit hívtam pre, ő mindig 3 betelte. A river checknél szerintem standard a push.

Élő ügyfélszolgálat