Sobi
Válasz urbanpoet303 kommentjére
2011. márc. 1. 18:56

$5-$10-os teten a fold equity egy nem letezo fogalom. Olyan call-okat kapok J4s, 83o stb. tipusu lapokkal, hogy egnek all a hajam.

Kivancsi vagyok ki mit gondol errol, de szerintem ezen a teten egyszeruen lehetetlen profitabilisan super turbo-zni.

Én nem értem mi a problémád???
Amíg ilyen lapokkal callolnak, addig nekünk ez nagyon is jó.
Engem is limp/calloltak le első handben már 74s-el!!! Na és akkor mi van??? Éppen nyert, de a kővetkező meccsen minden Ax-el ráfogom tolni, mert úgyis callol.

urbanpoet303
Válasz Sobi kommentjére
2011. márc. 1. 21:00

Én nem értem mi a problémád???
Amíg ilyen lapokkal callolnak, addig nekünk ez nagyon is jó.
Engem is limp/calloltak le első handben már 74s-el!!! Na és akkor mi van??? Éppen nyert, de a kővetkező meccsen minden Ax-el ráfogom tolni, mert úgyis callol.

A fo baj, hogy nagyon megnoveli a varianciat es, amennyiben eppen light-an (kis pp vagy suited connector) tolom, akkor max coinflip vagy akar meg underdog is vagyok sok-sok helyzetben.

Sobi
2011. márc. 1. 21:46

A fo baj, hogy nagyon megnoveli a varianciat es, amennyiben eppen light-an (kis pp vagy suited connector) tolom, akkor max coinflip vagy akar meg underdog is vagyok sok-sok helyzetben.

Sajnos ez igaz, de ha ezt a műfajt csináljuk. akkor vagy elfogadjuk a varianciát vagy mást játszunk. Viszont én nem látom ezt annyira veszélyesnek a helyzetet. Még csiszolom, hogy hogyan tudnék egyenletesebb teljesítményt nyújtani! ÉS sokszor lehet itt is st-ben alkalmazkodni az ellenfélhez, főleg ha hajlandó rematchelni...

Jonas 77
Válasz Sobi kommentjére
2011. márc. 1. 21:48

Ollé!

Külön köszönet Mr.WéG-nek a drukkért, szépen beszurkoltuk együtt :D

No Limit Holdem Tournament
PokerStars
2 Players
Hand Conversion Powered by weaktight | fold when you know you're beat
$22+$1

Stacks:
SB MARCO.D.77 (400)
BB Hero (2,600)

Blinds: 10/20

Pre-Flop: (30, 2 players) Hero is BB :ks: :as:
MARCO.D.77 calls 10, Hero raises to 80, MARCO.D.77 calls 60

Flop: :5c: :qs: :js: (160, 2 players)
Hero bets 320, MARCO.D.77 goes all-in 320

Turn: :ts: (800, 2 players, 1 all-in)

River: :7h: (800, 2 players, 1 all-in)

Final Pot: 800
Hero shows a Royal Flush
:ks: :as:
MARCO.D.77 shows a pair of Jacks
:jc: :9h:

Hero wins 800 (net +400)

MARCO.D.77 lost 400

rockett
Válasz Jonas 77 kommentjére
2011. márc. 1. 22:05

Nice hand:)

Én ma letoltam 5db 10$-os TD HU-t 4:1-el:) lehet komolyabban beindítom a gépezetet:)

Heyman
Válasz Jonas 77 kommentjére
2011. márc. 2. 8:56

Külön köszönet Mr.WéG-nek a drukkért, szépen beszurkoltuk együtt :D

No Lim...

HU-ban szép ilyet látni :D

mrj
Válasz Heyman kommentjére
2011. márc. 2. 10:53
Jonas 77
Válasz mrj kommentjére
2011. márc. 2. 11:03

@mrj: LOL

Nice hand(s)

mrj
2011. márc. 2. 11:13

$5-$10-os teten a fold equity egy nem letezo fogalom. Olyan call-okat kapok J4s, 83o stb. tipusu lapokkal, hogy egnek all a hajam.

Kivancsi vagyok ki mit gondol errol, de szerintem ezen a teten egyszeruen lehetetlen profitabilisan super turbo-zni.

ahogy sobi is írta, az nekünk csak jó a junkkal callolnak, többet nyerünk.

Terméészetesen a varianciát növeli, de a winrate-et is, márpedig az a lényeg. 5$ on nem nagyon van értelme light-an betolni csak annyira hülyék ellen akik még lightabban hajlandóak callolni.
Amúgy meg ezzel a flip dologgal sokan tévedésben vannak ST kapcsán.
Egy magas ROIval nyerő játékosnak a várható ITMje kb 54.5%. Ez felfogható úgy hogy az összes játékában az első leosztásban 44-el allin került egy AKo ellen. Amikor az asztalnál ilyen történik akkor úgy érezzük hogy ez csak egy flip, de amikor a flip 54-56-58% os oldalán vagyunk az igenis nagyon jó nekünk, és ST ben hosszú távon soha senki nem is fog ennél jobb átlagos equityvel allin kerülni. Ez termésetesen nagy varianciával jár, de sok játékkal, fegyelemmel és tudással szépen lehet keresni ST-n már 10$on is.
Ha még van kedved próbálkozni akkor motivációnak ime a legnyagyobb magyar nyerő ST-s 10$os grafja:

Image

Ez meg az overall:

Image

Amúgy a varianciáról még annyit, hogy nekem az utolsó 3.3K játék alatt 6% az EVROIm de van 1200 játékos EV BE, ahol viszont valójában buktam 40BInt.

No offense, de sokkal jobban jársz, hogy ha ahelyett hogy atz figyeled hogy milyen lapokkal viszik ki a kasszákat, inkább azt keresed hogy hol hagytál értéket a partiban, vagy hol veszíthettél volna kevesebbet.
Ha gondolod postolj be handeket (mint sobi) és megkritizálom őket.
GL

Hideyoshi
2011. márc. 2. 11:44

Amíg nincs a zsetonok 2/3-da valakinél, nem kell több kockázatot felvállalni, postflop le kell játszani ezeket, kis(sebb) kasszákkal építkezni, hogy egy all in elvesztése ne kerüljön a partinkba.

Élő ügyfélszolgálat