Matt Coburn
Válasz smogue kommentjére
2013. jún. 27. 19:28

"Mi az h 1500 zseton nem ad elég teret a játékra?"

1500 zseton az már 10/20-nál is csak 75bb. Ezért nincs tér (szerintem) a manőverezésre. 1 darab rosszul elsült visszaemelésre vagyunk a jelentős hátránytól.

"Ha úgy érzed, hogy a meccs java vakon wpzés, akkor valamit rosszul csinálsz."

Az dobja rám az első követ aki nem így érzi.

"Mi az a klasszikus 3beteljünk sokat dolog?"

Igaz, ezt egy Luigi videóból szedtem aki cash game rendszerben állandó vakok mellett headsupolt. Ott ő megtehette hogy szénné 3beteli a másikat és az erre adott reakciókból von le következtetéseket. 1500-as verseny headsupnál ezt nem lehet megtenni.

És ne lájkoljátok, nem a mandineren vagyunk. :D

Maxxxika
Válasz Matt Coburn kommentjére
2013. jún. 27. 19:38

"Ha úgy érzed, hogy a meccs java vakon wpzés, akkor valamit rosszul csinálsz."

Ja, hát ez nem úgy megy, hogy 3betekkel tesztelgetjük a másikat.
Akkor 3betelünk, ha okunk van rá.
Mint pl hogy AA van nálunk :D

Így 4 év pókerezés után felvilágosíthatna valaki, hogy mi az a "wpzés"!
Én szoktam wp-zni az ellenfélnek, amikor 25effBB-n a 3bet pushomat tartja 68s-sel, és behúzza.

Holdenper
2013. jún. 27. 19:51

"Repül a nehéz kő, ki tudja hol áll meg..."

A 3betelés meg attól függ, hogy milyen széles a nyitó range, milyen széles a 3betet calloló és a 4bet range, és hogyan viselkedik postflop szituációkban.

Az elején nem igazán lesz infód ezekről, de ahogy megy előre a játék egyre több, és egyre inkább kihasználhatod az ellenfeled ilyen irányú hibáit.

Valószínű alacsonyabb limiteken egy aránylag szélesebb value rangel érdemes 3betelni (és az sem olyan széles, gondolom 18-25% közötti valahol), de 25bb felett "el vagyok veszve", szóval konkrétabb tanácsokat inkább nem adnék...meg amúgyis, no free coaching :p ;)

Matt Coburn
Válasz Holdenper kommentjére
2013. jún. 27. 20:05

"Az elején nem igazán lesz infód ezekről"

Hát ez az! :-D Dobálja a random ellenfeleket, a legtöbbjével akkor játszom először és nulla infó. Tehát amikor megejtjük az első olyan move-ot amiben csak a szituációt játsszuk, mert mondjuk úgy érezzük hogy gyenge lappal/blöffből nyit egy adott helyzetben, akkor az már vakrepülés. És akkor derül ki hogy ő azt tartja ám 4. párral is. Vagy nem tartja és huh sikeres volt a move. :)

Egyébként mrj merre jár?

Matt Coburn
Válasz Maxxxika kommentjére
2013. jún. 27. 20:08

Elszoktál a nagyon remek 75bb-s játéktól. Szokj vissza rá, és akkor látod hogy az is milyen kevés. :-D

5RayFinkle5
2013. jún. 27. 21:55

HU videópack:

ADVANCED (Haladó)

Will Tipton Video Pack | Heads Up Poker Videos and Instruction at HUSNG.com

Akit érdekel, az a szokásos helyen és módon megtalál...

BrenDoN
Válasz 5RayFinkle5 kommentjére
2013. jún. 28. 22:14

$10/$20 No Limit Holdem
OnGame
2 Players
Hand Conversion Powered by weaktight.com

Stacks:
BTN BrenDon ($450) 23bb
BB hama1001 ($550) 28bb

Pre-Flop: ($30, 2 players) BrenDon is BTN :ks: :td:
BrenDon raises to $40, hama1001 calls $20

Flop: :as: :4d: :kc: ($80, 2 players)
hama1001 checks, BrenDon checks

Turn: :2h: ($80, 2 players)
hama1001 bets $60, BrenDon calls $60

River: :7d: ($200, 2 players)
hama1001 bets $125, $125 to BrenDon ($350)?

Ismeretlen ellenfél, 2.hand, szerintetek is van ráció itt flopon kihagyni a cbetet? És nem az a kérdés, hogy callozzak-e, csak így tudtam megállítani az akciót, hogy ne mutassa ellenfél lapját :)

pszibu
Válasz Joooke kommentjére
2013. jún. 28. 22:41

a probléma inkább az, hogy később az ilyen boardokat A/K nélkül barrelezni akarod, viszont ha most elülteted a fejében, hogy slowplayelsz, akkor kisebb lesz a fold ekvitid. persze ez nem feltétlenül probléma (bár hyperen szerintem az), de ezt mérlegelném.

Maxxxika
2013. jún. 28. 22:46

én itt sosem hagyom ki a cbetet

BrenDoN
2013. jún. 28. 23:07

Azt azért szeretném leszögezni, hogy Ongame-ről beszélünk, ami azt jelenti, hogy ismeretlen játékos 95%-ban fish lesz és ezeknek a fejében sok mindent nem lehet elültetni, mert annyira buták a játékhoz.
Ami engem motivált a kihagyott cbetre, hogy én nem sok lap ellen láttam benne értéket, egyedül pedig a JT,QT,QJ lapoktól érdemes védeni a 2.párunkat, ami ellen ott van blockernek a T. Persze gyengébb Kx-ekkel megad meg A-kkal, de ezeket meg úgyis elkezdi barrellezni a turnön, még ha fish is.

Mellesleg sikerült AJ-t mutatnia, amitől téptem a hajam, mivel az egyik std-bb 3bet shove.

Élő ügyfélszolgálat