MerACE
Válasz csabacz kommentjére
2013. nov. 19. 17:04

2. handben, infó nélkül reg nem fog callozni alacsony ászokkal.

Teljesen mindegy, nem ez a lényeg. Tény, hogy egy 80+ mr-rel rendelkező játékos ellen, akinek egy feszes calling range-e van, lehet any two-val plusz EV a 3bet shove, de ez ellen a reg ellen sem úgy fogod összeállítani a 3bet shove range-edet, hogy a 32o-t pakolod bele. Mi helyett tennéd? Vagy 100% 3bet shove a taktika? :) Egyébként ez a játékos szerintem a sharkscope-ot sem ismeri, és übermegavesztőfish volt, szóval nem valószínű, hogy tudta hogy én reg vagyok, és nem hiszem, hogy gondolkodott a 3bet shove range-én. Szerintem kb. ilyesmi lehetett a gondolatmenete, hogy: "Ez az utolsó feles nem kellett volna... Hoppá, a legsz*rabb lap, beb*szom!"

BrenDoN
Válasz MerACE kommentjére
2013. nov. 19. 17:27

Teljesen mindegy, nem ez a lényeg. Tény, hogy egy 80+ mr-rel rendelkező játékos ellen, akinek egy feszes calling range-e van, lehet any two-val plusz EV a 3bet shove, de ez ellen a reg ellen sem úgy fogod összeállítani a 3bet shove range-edet, hogy a 32o-t pakolod bele. Mi helyett tennéd? Vagy 100% 3bet shove a taktika? :) Egyébként ez a játékos szerintem a sharkscope-ot sem ismeri, és übermegavesztőfish volt, szóval nem valószínű, hogy tudta hogy én reg vagyok, és nem hiszem, hogy gondolkodott a 3bet shove range-én. Szerintem kb. ilyesmi lehetett a gondolatmenete, hogy: "Ez az utolsó feles nem kellett volna... Hoppá, a legsz*rabb lap, beb*szom!"

A fisht és a zsenit sokszor csak egy hajszál választja el :D
Amúgy valamelyik új videóban pont arról van szó, hogy reg ellen akár mindent pusholhatunk első BB-n, de persze én se a 32o-t rakom be a 3bs rangembe :)

MerACE
Válasz BrenDoN kommentjére
2013. nov. 19. 17:43

A fisht és a zsenit sokszor csak egy hajszál választja el :D
Amúgy valamelyik új videóban pont arról van szó, hogy reg ellen akár mindent pusholhatunk első BB-n, de persze én se a 32o-t rakom be a 3bs rangembe :)

Utána meg majd jön a videó arról, hogy ha reg vagy, és az ellenfeled is reg, akkor minden 3bet shove-ot callolhatsz 1. handben, mert 100% az ellenfél 3bet shove range-e. Őrület a metagame. :D

Pat
Válasz Joooke kommentjére
2013. nov. 19. 19:45

Ez az egész kérdés arról szól, érdemes-e egyetlen move EV-jére fókuszálni ahelyett, hogy a teljes meccsen megszerezhető EV-t vizsgálnánk. Az egyik oldalon egy talán +EV-s lépés áll, de még így is csak hajszálnyi értékről beszélünk, és az egész stackünket kockáztatjuk. A másik oldalon pedig a tény, hogy pár handen belül már jóval nagyobb rálátásunk lesz az ellenfél játékára, és sokkal könnyebben meg lehet majd találni azokat a spotokat, ahol fölé kerekedhetünk (history nélkül is ez a helyzet, de ha felugrik a hud, és esetleg még vásárolt handjeink is vannak, akkor jóval simábban szétszedhetjük a másikat).
Az első eset ráadásul csak addig működik, amíg le nem bukik a másik, utána jön a note, és benne van a pakliban, hogy magadra szabadítasz egy reget, aki utána azt fogja sasolni, mikor ülhet rád, hiszen hülyeségeket csinálsz.

csabacz
Válasz Pat kommentjére
2013. nov. 20. 21:56

Hali,

Novemberben elkezdtem ipokeren super turbo hu sng-ni 20-30$-on, és kb. mára sikerült a regek nagy részét lekoptatni, de van egy ember aki folyton rámül (acceptelen folyamatosan, de nem úgy nézz ki aki fel akarja adni).

Elkezdtem kielemezni a játékát, pre range-t most próbálok összeállítani, de postflop elégé tanácstalannak érzem magam ellene, ebben szeretném a segítségeteket kérni. Néhány hasznos tanácsot nagyon megköszönnék.

(Egyébként eddig -6% ev roi-t hozz ellenem, köszönhetően annak, hogy az elején látott trash-el 3bet pusholni, azóta folyamatosan callolja a 3beteket gyenge Kx, QJ-Q9, JT-J9, 98s, úgy, hogy már az erős Kx meg Qx-eket is 3betpusholom ellene.)

Zolido
2013. nov. 20. 22:11

A statok alapján ez nem Kttl25? :D Írtam privátot is majd lesd meg.

Maxxxika
2013. nov. 20. 22:13

Az lesz szerintem is.

csabacz
Válasz Zolido kommentjére
2013. nov. 20. 23:03

A statok alapján ez nem Kttl25? :D Írtam privátot is majd lesd meg.

Felső sorban direkt bent hagytam a nevét :D Ahogy láttam szeret másokkal is regwarozni...

hooc
2013. nov. 24. 13:24

Sziasztok!

Sokszor látom itt az ev roi kifejezést, valaki eltudná magyarázni hogy ezt mi alapján számolja a program? hogy ez miez? tudom hogy a várható értéke a befektetés megtérülésének ( valami lyesmi magyarra lefordítva) de ez cash gamenél ugye amikor grafikonok látom az All In EV-t az egyértelmű hogy ott hogy jön ki az EV-nk ugye az equitynk alapján a potnak egy bizonyos részét megnyerjük, de ez sit and go-k esetében ahol ezt nem lehet egyszerűen számítani ott ez az ev roi hogy jön ki?

zvar19
Válasz hooc kommentjére
2013. nov. 24. 13:38

Sziasztok!

Sokszor látom itt az ev roi kifejezést, valaki eltudná magyarázni hogy ezt mi alapján számolja a program? hogy ez miez? tudom hogy a várható értéke a befektetés megtérülésének ( valami lyesmi magyarra lefordítva) de ez cash gamenél ugye amikor grafikonok látom az All In EV-t az egyértelmű hogy ott hogy jön ki az EV-nk ugye az equitynk alapján a potnak egy bizonyos részét megnyerjük, de ez sit and go-k esetében ahol ezt nem lehet egyszerűen számítani ott ez az ev roi hogy jön ki?

simán úgy számolja, ahogy a roit, csak nem a winnings/befektetés, hanem ev winnings/befektetés.

Élő ügyfélszolgálat