Mit takarhat egy ilyen line?
Köszönöm a példát és az észrevételeket! Az egyik handet találtam csak meg, ahol neméppen fényes a preflop játékom - dobható lett volna, vagy a push jöhet inkább szóba; de ahhoz meg talán gyenge. El nem tudom képzelni, hogy itt mivel játszhatja ezt értékért.. Q-al? Vagy akár flopszettel?
Villain statja, amik számíthatnak: 97hand, VPIP:76, Steal:73, CBet:56, CBetTurn:0, 3Bet:18%, CR(összesített):14%
€30/€60 No Limit Holdem
iPoker
2 Players
Hand Conversion Powered by weaktight.com
Stacks:
SB kafedg77 (€1,670) 28bb
BB TayLamaya (€1,330) 22bb
Pre-Flop: (€90, 2 players) TayLamaya is BB :ad: :6c:
kafedg77 raises to €120, TayLamaya calls €60
Flop: :4s: :jc: :7h: (€210, 2 players)
TayLamaya checks, kafedg77 checks
Turn: :qd: (€210, 2 players)
TayLamaya bets €160, kafedg77 raises to €320, TayLamaya folds
Final Pot: €690
kafedg77 wins €720 (net +€280)
TayLamaya lost €340
Egyébként visszábbléptem, mert ehhez nincs még meg az idegzetem - lenyomtam még néhány partit, és semmi sem változott, csak regek jöttek, egy-két kivétellel. Gondolom, ez amolyan "beavatásszerűség", de a rollom sincs meg hozzá. Úgy éreztem, az 5€-n jól elboldogulok, így mi baj lehet, ellövök egy 5-ös shotot, de inkább később térek rá vissza, mert ez így extranehezítés.:) Majd 100BI-nél..
A6o-t dobni kicsit luxus lenne kb bármilyen vakszinten egy minraise-re szerintem. (call vagy push attól függően, hogy van-e valami readünk róla. Itt én szerintem inkább a push-t választom)
Ahogy ment én megpróbálnék elvergődni mutatásig. Jobbat nem nagyon dobatsz itt és van sd képes handünk. Ráadásul ezen a boardot kb kötelező c-betelnie még, ha eddig nem is nagyon volt aktív, szóval inkább óvatos lennék, mert könnyen elképzelhető, hogy slowol valamit a totál aireket meg verjük.
Itt az ideje, hogy ismét megnézzem MRJ videóit(másfél hónapja láttam őket)... Jó lenne, ha egy bizonyos stealrange-hez pontosabban tudnám hozzárendelni a 3BetPushrange-t 25BB alatt. Gondolom, 3x-nél már nem is kérdés, hogy push-e az A6o.., talán minden Ász az egy 70%-os steal ellen... Hát ehhez biztosan kell majd órát vennem..
Köszönöm a példát és az észrevételeket! Az egyik handet találtam csak meg, ahol neméppen fényes a preflop játékom - dobható lett volna, vagy a push jöhet inkább szóba; de ahhoz meg talán gyenge. El nem tudom képzelni, hogy itt mivel játszhatja ezt értékért.. Q-al? Vagy akár flopszettel?
Villain statja, amik számíthatnak: 97hand, VPIP:76, Steal:73, CBet:56, CBetTurn:0, 3Bet:18%, CR(összesített):14%
€30/€60 No Limit Holdem
iPoker
2 Players
Hand Conversion Powered by weaktight.com
Stacks:
SB kafedg77 (€1,670) 28bb
BB TayLamaya (€1,330) 22bb
Pre-Flop: (€90, 2 players) TayLamaya is BB :ad: :6c:
kafedg77 raises to €120, TayLamaya calls €60
Flop: :4s: :jc: :7h: (€210, 2 players)
TayLamaya checks, kafedg77 checks
Turn: :qd: (€210, 2 players)
TayLamaya bets €160, kafedg77 raises to €320, TayLamaya folds
Final Pot: €690
kafedg77 wins €720 (net +€280)
TayLamaya lost €340
Egyébként visszábbléptem, mert ehhez nincs még meg az idegzetem - lenyomtam még néhány partit, és semmi sem változott, csak regek jöttek, egy-két kivétellel. Gondolom, ez amolyan "beavatásszerűség", de a rollom sincs meg hozzá. Úgy éreztem, az 5€-n jól elboldogulok, így mi baj lehet, ellövök egy 5-ös shotot, de inkább később térek rá vissza, mert ez így extranehezítés.:) Majd 100BI-nél..
3bet push pre
Minek probeolsz? Eldobatsz minden gyengébb lapot, ő visszablöffölthet, Qx amúgy simán lehet nála, de T9, KT, K9 is visszaemelhet. Illetve amit Pat is írt. Nem tudom mennyi mutatás volt, amikor kihagyta a cbetet, de érdemes felírni, hogy mi a flop checkback tartománya...Csapdázik? 2. 3. párok? air? Gyengébb draw visszacheckel?
Ha már pre calloltad, akkor flop c/f, turnön meg kérdés ilyen alacsony cbet% mellett mennyit delayed cbetel, ha sokat lehet callolni egyet, de akár dobható is
Sziasztok!
Nagyon köszönöm az észrevételeket, a segítséget!
A gondolatmenetem ez lehetett: blöffbe fordítottam az Ász magasomat, amivel Q-t, vagy J-t próbáltam előadni. Azt mondjátok, hogy az információk alapján ez -EV. Hiszek Nektek :) , s mélyebben belegondolva, logikus is. A reraise-t nem blöffből csinálta, hiszen, ha nem lett volna semmilye sem, akkor célszerűbb lett volna c-betelnie, mert alkalmas volt rá a flop - így viszont még egy ingyenlapot is adott, ami sokkal többe került volna neki, ha tényleg van valamim, s nem dobok. Kérlek, egészítsétek/javítsátok ki, ha hibás a gondolatmenet..
Ma ismét végignéztem MRJ 3 videóját; a HUsng alapokat és a két shortstack részt(amit ezúton is nagyon köszönök!). Ami valóban egyértelmű, hogy 20BB alatt minden Ász 3bet Push +EV. 25-20BB-ig viszont már nem ennyire egyértelmű a helyzet. Persze, ebből kiindulva az A6o 22BB-n is az - főleg egy 73%-os stealrange ellen.
Ami viszont egy kicsit bonyolít a dolgon, hogy az a short játék ami a vidóban van, az ST/HT struktúrához van igazítva, ami lazább kell, hogy legyen, mint egy regspeed, vagy egy turbo, ugyanannyi effektív stacknél, hiszen sokkal gyorsabban emelkednek a vakok. Vagy ez a tényező elenyésző? Gyanítom, igen, de biztos változik egy (nagyon) kicsit a 3bet Push range. Persze, itt most "általános" ellenfélről beszélek. Pont ez a problémám, hogy ezt jó lenne egy kicsit a stealrange-hoz igazítani/finomítani...
Pl: 25-20BBig egy 70%-os steal ellen a 22-88pp-k mellett már az A2o is Push? (az egyszerűség kedvéért; nem figyelembevéve a historyt, dinamikát, az esetleges limpelés kezdetét, stb, csak általánosságban kérdezem)
S, mi ez range 50% steal ellen?
Félre ne értsétek, nem statikus megoldást várok - hiszen, pont az a lényeg, hogy megértsem magát a miérteket, az összefüggéseket, s magam finomítsak, alkalmazkodjak az adott helyzethez.
Köszönöm, ezután a flop checkback tartományra is figyelni fogok..
És végül; többször találkoztam már a "probeolás" kifejezéssel, de erre még a szakszótárakban sem találok megfejtést...:) Csak szövegkörnyezetben van találat. Talán, konkrétan a "turn bet vs missed Cbet"-et jelenti - amit én is elkövettem? Vagy, ez csak egy általános kifejezés? :)
Szerk: épp most jutottam a fórumban el ahhoz a szakaszhoz, ahol a 2+2 fórumról vannak fordítások - amik erről (is) szólnak. Ill. Mersenneary könyvében is van róla szó, amit ideje ismét átnéznem. De ettől még írhattok konkrét rangeket.:) Köszönöm!
És végül; többször találkoztam már a "probeolás" kifejezéssel, de erre még a szakszótárakban sem találok megfejtést...:) Csak szövegkörnyezetben van találat. Talán, konkrétan a "turn bet vs missed Cbet"-et jelenti - amit én is elkövettem? Vagy, ez csak egy általános kifejezés? :)
Pl: 25-20BBig egy 70%-os steal ellen a 22-88pp-k mellett már az A2o is Push? (az egyszerűség kedvéért; nem figyelembevéve a historyt, dinamikát, az esetleges limpelés kezdetét, stb, csak általánosságban kérdezem)
S, mi ez range 50% steal ellen?
70% ellen az A2o is 3bet shove.
50% ellen inkább A6o+ 3bet shove, AQ és AK már non allin 3bet.
50% ellen A2o inkább call A5o-ig, mert nagyon keveset stealel.
Remélem jól írtam.