Póker Fórum Archívum > Sit&Go > SNG közösség topicja

straubbazsi
Válasz balage78 kommentjére
2011. márc. 6. 20:55

Hero (QQ - Small Blind) wins - a full house, queens full of sevens wins over two pair, kings and sevens - submitted 03-04-2011 - 16:20 pm - Poker Hand Replays

1, itt dobni kéne AAt is?

2. és ha négyen lennénk?

Sziasztok.

Azert azt meg amatorkent is latja az ember, hogy itt egy meglehetosen elmeleti vita folyik. Annak az egy ITM/OTM SNGnek a profitja nem fogja megvaltoztatni egy jatekos ROIjat se.

Igaz, én ST SNGét játszom most, de ott minden nap előkerül vmilyen hasonló(an agyrém) helyzet. Nyilván turboban ritkább, de nem annyira, hogy felesleges legyen vele foglalkozni.

---

A QQ az push, nem kérdés.

Viszont a parti és a szituáció eléggé elgondolkodtatott engem is - mi push még? Összebeszéltem egy kézelemző kollegámmal is, ennek ellenére, nem jutottunk kielégítő eredményre.

Ez az FGS (future game situation) számolás undorítú egy mocsok.. lehet utálni szépen :). Na, de próbáljuk megnézni a helyzetet, hátra előrébb jutunk. Legalább egy kicsit.

Ha itt dobunk (mindegy mit), akkor köv leosztásban a BB 50 százalékban kiesik. Utána lévő körben, ha a CL beszáll a buliba, akkor 33 százalékban mi győzünk, így összesen tehát, 67 százalékban másodikak leszünk a dobással.

Ha itt duplázunk, akkor ez a százalék 83-ra (50 először, 66 másodszor) módosul. Ennyit nyernénk a duplázással, de itt még számolni kell azzal is, hogy így esélyünk nyílik megnyerni is az SNGét.

Szomorú probléma a fentiekkel, hogy a következő leosztásba a CLnek egyáltalán nem kötelező - helyes játék szerint sem - partiba szállnia! Ebben a pillanatban kerülünk borzasztó helyzetbe, mert ott már nekünk kellene kétszer dupláznunk egymás után ahhoz, hogy a BB egyáltalán újra kényszer all-in kerüljön. Emiatt az a 67 százalék jóval kevesebb lesz, ha mondjuk a CL csak 25 százalékban száll be.

Ezen a pontján jut el odáig a dolog, hogy az én "bölcsész fejemnek" nincs kedve tovább számolnia. Mondjuk legyen 55-56 százalék a valós érték az első esetben:P.
Amikor pedig duplázunk és ismét kettes all-inre kerül sor, akkor ismét 50 százalékunk lesz nyerni. Így 75 százalékünk lenne a második helyre. Csakhogy, ha az SB itt dupláz rajtunk, akkor még nem jut sokkal előrébb, mert ismét ő fog hamarabb kényszer all-in kerülni. Vagyis, a második esetben nem sokat változtat a dolgon a CL lépése (Talán javít is?!).

Ki az, aki még követi a gondolatot?

56% vs. 81+% (plusz esély megnyerni az SNGét, viszont ötből egyszer már kiestünk).

(Valaki mondja meg, hogy a 81%-ot összevetve azzal, hogy 20 százalékban kiesünk, végösszegben hány százalékban leszünk másodikak? Azt is mondja meg, ezt hogyan kell kiszámolni, mert érdekel :). Ezzel tovább is lehetne menni a hozzávetőleges range számoláshoz)

Ránézésre, én olyan 88+ mondanék 100 százalékra. Kollegám ennél sokkal (sokkal) többet betenne. És én se hibáztatnék senkit. (Any2 mellett is hallottam érveket, de ebbe bele se menjünk :) ).

Egyelőre, pontosabb eredményhez nem vagyok elég kompetens. (Négy fővel szintén nem foglalkozom, mert egész más lenne az asztal képe.)

Joc
Válasz straubbazsi kommentjére
2011. márc. 6. 21:00

HU push/fold (3-12bb) játékhoz egyszerűen elő kell venni a wizardot. Rászánni pár órát, végig pörgetni különböző zsetonarányoknál, különböző sztekméretnél a range-eket. Jegyzetelgetni, aztán még egyszer végig csinálni az egészet. Igaz, ez nem olyan kényelmes, mint egy "neten talált táblázat", de ez az előremutató.

Köszi szépen! Megfogadom és rászánom az időt.

straubbazsi
Válasz Joc kommentjére
2011. márc. 6. 21:02

Köszi szépen! Megfogadom és rászánom az időt.

Kitartást kívánok :)

csiko13
Válasz xLaszlo kommentjére
2011. márc. 6. 21:34

Miert valtottal turbora? Csak mert en is $5 normalt jatszom FTPn. Hany foseket jatszol?

Amugy igazad van hogy ennyi jatekbol (meg foleg ennyi tapasztalattal) nem illik leszolni az ellenfeleket.

9 fős turbokat tolok és azért váltottam, mert túl hosszúra nyúlt egy session normál sngknél. Jóval kevesebb a nehéz döntés ezért pszichésen sem annyira leterhelő.
Az ellenfeleket pedig egész nyugodtan szóld le! Csak arra figyelj, hogy ne becsüld alá őket. Na, ez elég Yoda mesteres lett. :)

petozso
2011. márc. 6. 21:40

Sziasztok.

Igaz, én ST SNGét játszom most, de ott minden nap előkerül vmilyen hasonló(an agyrém) helyzet. Nyilván turboban ritkább, de nem annyira, hogy felesleges legyen vele foglalkozni.

---

Viszont a parti és a szituáció eléggé elgondolkodtatott engem is - mi push még? Összebeszéltem egy kézelemző kollegámmal is, ennek ellenére, nem jutottunk kielégítő eredményre.

Ez az FGS (future game situation) számolás undorítú egy mocsok.. lehet utálni szépen :). Na, de próbáljuk megnézni a helyzetet, hátra előrébb jutunk. Legalább egy kicsit.

Ha itt dobunk (mindegy mit), akkor köv leosztásban a BB 50 százalékban kiesik. Utána lévő körben, ha a CL beszáll a buliba, akkor 33 százalékban mi győzünk, így összesen tehát, 67 százalékban másodikak leszünk a dobással.

Ha itt duplázunk, akkor ez a százalék 83-ra (50 először, 66 másodszor) módosul. Ennyit nyernénk a duplázással, de itt még számolni kell azzal is, hogy így esélyünk nyílik megnyerni is az SNGét.

Szomorú probléma a fentiekkel, hogy a következő leosztásba a CLnek egyáltalán nem kötelező - helyes játék szerint sem - partiba szállnia! Ebben a pillanatban kerülünk borzasztó helyzetbe, mert ott már nekünk kellene kétszer dupláznunk egymás után ahhoz, hogy a BB egyáltalán újra kényszer all-in kerüljön. Emiatt az a 67 százalék jóval kevesebb lesz, ha mondjuk a CL csak 25 százalékban száll be.

Ezen a pontján jut el odáig a dolog, hogy az én "bölcsész fejemnek" nincs kedve tovább számolnia. Mondjuk legyen 55-56 százalék a valós érték az első esetben:P.
Amikor pedig duplázunk és ismét kettes all-inre kerül sor, akkor ismét 50 százalékunk lesz nyerni. Így 75 százalékünk lenne a második helyre. Csakhogy, ha az SB itt dupláz rajtunk, akkor még nem jut sokkal előrébb, mert ismét ő fog hamarabb kényszer all-in kerülni. Vagyis, a második esetben nem sokat változtat a dolgon a CL lépése (Talán javít is?!).

56% vs. 81+% (plusz esély megnyerni az SNGét, viszont ötből egyszer már kiestünk).

(Valaki mondja meg, hogy a 81%-ot összevetve azzal, hogy 20 százalékban kiesünk, végösszegben hány százalékban leszünk másodikak? Azt is mondja meg, ezt hogyan kell kiszámolni, mert érdekel :). Ezzel tovább is lehetne menni a hozzávetőleges range számoláshoz)

Ránézésre, én olyan 88+ mondanék 100 százalékra. Kollegám ennél sokkal (sokkal) többet betenne. És én se hibáztatnék senkit. (Any2 mellett is hallottam érveket, de ebbe bele se menjünk :) ).

Egyelőre, pontosabb eredményhez nem vagyok elég kompetens. (Négy fővel szintén nem foglalkozom, mert egész más lenne az asztal képe.)

Huh, szép kis eszmefuttatás. (bevallom én a közepe táján elvesztettem a fonalat ☺)
viszont tényleg érdekes szituáció, de ha Ti, handelemzők se tudok megegyezni, akkor vajon van-e olyan SNG-s géniusz, aki ezt 100%-re biztosan meg tudja indokolni, hogy mi a jó lépés?
(pláne, hogy real time-ba nincs elég idő meggondolni)

FeketeS
2011. márc. 6. 21:57

Sziasztok.

---

Ha dobunk, akkor a következő partiban flippelnek egyet a CL-lel, ha pedig nyeri, akkor a következő partiban meg 3-as random allin, amiben ugye 33%-unk van.
Inkább teszem be 81%-ra, mint hogy egy flip, majd eg 33% döntsön a 2. helyről. Így én 51%-ot tolnék, sztem azzal lesz pluszos. De ezt csak saját kútfőből írom, szoftverben nem néztem meg.

Joc
2011. márc. 6. 22:31

Kitartást kívánok :)

Köszi, szükség lesz rá.:) Még egy kérdés, ellenfélnek milyen range-t érdemes megadni? Mert még az ugye masszívan megbolondítja a képletet. Vagy azt is végig kell játékolni minden egyes zsetonállásra hogy ha nit vagy ha laza az ellen akkor mi a helyes push/fold rangünk?

straubbazsi
Válasz Joc kommentjére
2011. márc. 6. 23:13

Köszi, szükség lesz rá.:) Még egy kérdés, ellenfélnek milyen range-t érdemes megadni? Mert még az ugye masszívan megbolondítja a képletet. Vagy azt is végig kell játékolni minden egyes zsetonállásra hogy ha nit vagy ha laza az ellen akkor mi a helyes push/fold rangünk?

Exactly :). És akkor tudni fogod, hogy 8bbnél egy "nitre" any2 (33% call alatt), egy közepes játékosra 80% körül (40%call), egy regre meg mondjuk 60% (50%call - nash játék).

Igen, ezek az én jegyzeteim :).

jabyga
Válasz petozso kommentjére
2011. márc. 6. 23:15

Huh, szép kis eszmefuttatás. (bevallom én a közepe táján elvesztettem a fonalat ☺)
viszont tényleg érdekes szituáció, de ha Ti, handelemzők se tudok megegyezni, akkor vajon van-e olyan SNG-s géniusz, aki ezt 100%-re biztosan meg tudja indokolni, hogy mi a jó lépés?

Szerintem a dolog gyakorlati haszna nem akkora, hogy ez problémát jelentsen:) Mindenesetre szép számolás!

straubbazsi
Válasz petozso kommentjére
2011. márc. 6. 23:18

Lehetséges kiszámolni. És ha sok ilyet kiszámolsz, akkor játék közben is tudni fogod a nagyjából helyes lépést. Pont, mint ICM, csak nincs hozzá program :D

Még lehet bedobom egy másik fórumra is.. most már eléggé érdekel, hogyan kellene.. számolni is, játszani is :).

Élő ügyfélszolgálat