Póker Fórum Archívum > Sit&Go > SNG közösség topicja

straubbazsi
Válasz Triccianus kommentjére
2011. ápr. 27. 13:51

Ha már így szóba kerültek a ST SnG-k, kérdeznék valakit, aki régebb óta ilyet játszik, hogy mekkora BR javasolt ezekhez? Én 100 BI-vel kezdtem el 5$-on egy hete, és egy kicsit kevésnek érzem. Elég rendes swingeket lehet tapasztalni :) Ja, és nem FR, hanem SH asztalokon játszom őket.

ST, mint szuper turbó? Szerintem ezt trixilw nem vette figyelembe. Ha nem kényelmesen újratölthető a roll, akkor 200+. Fr-re... SH val csak mostanában kezdek foglalkozni, így nem sok tapasztalatom van, de tippre inkább 250+.

trixilw
Válasz straubbazsi kommentjére
2011. ápr. 27. 14:19

ST, mint szuper turbó? Szerintem ezt trixilw nem vette figyelembe. Ha nem kényelmesen újratölthető a roll, akkor 200+. Fr-re... SH val csak mostanában kezdek foglalkozni, így nem sok tapasztalatom van, de tippre inkább 250+.

őőőőő... én st-re single table-t értettem. Ha tényleg super turbo, akkor minimum 200-250-300-rengeteg.

Galambos Tarzan
2011. ápr. 27. 14:20

ST

Olvasom itt a fórumot, és tényleg van, hogy 70BI mínuszok vannak ST (super turbó azaz 3min vakszintek) SNG -n? Még az is érdekes, hogy Ongame -en super turbo alatt jelölik a 3 perces vakszinteket, Ipokeren a normál SNG -n is 7 perc a szint, máshol 6 perc már turbónak számít. Akkor most pontosan mi micsoda?:) Ahogy látom amennyi terem annyiféle értelemben létezik az SNG :D Én most kezdtem ezt a fajta játékot, RB és Bónuszozás miatt, amolyan rakegyárnak, de persze törekszem a jó játékra. Plusz ezzel is próbálom fejleszteni a push/fold játkomat. Fixen 6 asztalon játszom egyszerre napi több órát, ezalatt lemegy kb. 40 - 50 ST SNG. Van, hogy egyik session plusz 8BI, van, hogy -4, ingadozik a játékom a "breakeven" és a -7% ROI között. Ez akkor itt"normális"? Ennyire nagy lenne a variancia? Itt gondolom elég fontos az is, hogy a mikrolimit miatt 20% -os rake -el kell játszanom. Én egyébként 100BI -vel számoltam, ezt igyekszem szinten tartani. Mert én emiatt az ingadozás megmondom őszintén, hogy eléggé aggódom, eddig normált játszottam, és a mínuszhoz sem nagyon szoktam, az ekkora ingadozásokhoz meg főleg nem. Még csak kb. 500as mintám van, de eddig enyhén szólva sem túl bizalomgerjesztő. Minnél előbb egy 3x ekkora rollal szeretnék szintet lépni (kb. 1 hónap), akkor majd számíthatok jobb ROI% -ra 10% rake mellett, és ha igen, ez adott SNG szám mellett kb. mennyit jelentene? Ha nem lenne halomozott bónuszajánlatom, nem is játszanám ezt, ez fix. Full ringről beszélünk.

Triccianus
2011. ápr. 27. 14:25

Köszi Bazsi :) Én is olyan 200 környékére tippeltem volna. Ahogy elkezdtem a műfajt, indításnak rögtön kaptam egy 35 BI-s bukót, itt már éreztem, hogy ide valószínűleg kevés lesz a 100 BI... Azóta volt egy up-om, visszajött a mínusz, sőt, még pluszba is fordult. Kaptam most 200$ bónuszt, annak a kijátszását csak 5$-on tudom megoldani határidőig, úgyhogy egyelőre rizikózom tovább. Aztán ha megvan a bónusz, meglátom majd, hogy állok, és annak függvényében maradok vagy lépek vissza egyet.

Triccianus
Válasz Galambos Tarzan kommentjére
2011. ápr. 27. 14:33

Olvasom itt a fórumot, és tényleg van, hogy 70BI mínuszok vannak ST (super turbó azaz 3min vakszintek) SNG -n? Még az is érdekes, hogy Ongame -en super turbo alatt jelölik a 3 perces vakszinteket, Ipokeren a normál SNG -n is 7 perc a szint, máshol 6 perc már turbónak számít. Akkor most pontosan mi micsoda?:) Ahogy látom amennyi terem annyiféle értelemben létezik az SNG :D Én most kezdtem ezt a fajta játékot, RB és Bónuszozás miatt, amolyan rakegyárnak, de persze törekszem a jó játékra. Plusz ezzel is próbálom fejleszteni a push/fold játkomat. Fixen 6 asztalon játszom egyszerre napi több órát, ezalatt lemegy kb. 40 - 50 ST SNG. Van, hogy egyik session plusz 8BI, van, hogy -4, ingadozik a játékom a "breakeven" és a -7% ROI között. Ez akkor itt"normális"? Ennyire nagy lenne a variancia? Itt gondolom elég fontos az is, hogy a mikrolimit miatt 20% -os rake -el kell játszanom. Én egyébként 100BI -vel számoltam, ezt igyekszem szinten tartani. Mert én emiatt az ingadozás megmondom őszintén, hogy eléggé aggódom, eddig normált játszottam, és a mínuszhoz sem nagyon szoktam, az ekkora ingadozásokhoz meg főleg nem. Még csak kb. 500as mintám van, de eddig enyhén szólva sem túl bizalomgerjesztő. Minnél előbb egy 3x ekkora rollal szeretnék szintet lépni (kb. 1 hónap), akkor majd számíthatok jobb ROI% -ra 10% rake mellett, és ha igen, ez adott SNG szám mellett kb. mennyit jelentene? Ha nem lenne halomozott bónuszajánlatom, nem is játszanám ezt, ez fix. Full ringről beszélünk.

Amennyire én tudom és látom az eddigiek alapján, simán benne vannak ekkora swingek, és az elérhető ROI is szerintem csak néhány százalékban mérhető maximum.
Na de hogy 20% rake? Ember, ha tényleg super turbo asztalokról van szó, akkor azt hosszú távon képtelenség verni szerintem. Én FullTilten játszom, ott super turbo alatt azt értik, hogy 300 chips-szel kezdesz, 15/30-as vakokon, vagyis 10 BB-vel indítasz. A vakok pedig 3 percenként emelkednek. Ez tényleg super turbo, és itt a rake 5$-on 6% (30 cent). Még ezt is sokallom kicsit, mert pl. 10$-on már csak 5% a rake, szerintem erre a műfajra ez a reális.

Galambos Tarzan
2011. ápr. 27. 14:37

Ongame: 1500 kezdő stack 10/20as vakokról, 3 perces szintek. Igen, teljesen igazad van, hogy a 20% rake nagyon sok, ezért akarok minnél előbb feljebb lépni. Viszont ki kell szednem pár bónuszt, hogy legyen rollom hozzá, addig sajna ez marad.

Triccianus
2011. ápr. 27. 14:53

Ongame: 1500 kezdő stack 10/20as vakokról, 3 perces szintek. Igen, teljesen igazad van, hogy a 20% rake nagyon sok, ezért akarok minnél előbb feljebb lépni. Viszont ki kell szednem pár bónuszt, hogy legyen rollom hozzá, addig sajna ez marad.

Persze kérdés, milyen Ongame-en a vakstruktúra, de szerintem ez a típus leginkább turbo-nak tekinthető, nem superturbo-nak. Persze a rake még így is kegyetlenül sok, kívánok neked egy jókora up-ot a bónusz kijátszásáig, hogy feljebb tudj majd lépni. Én is hasonló cipőben járok (bónuszt játszom ki), remélem, nekem is lesz addig egy jó kis up-om, hogy a végére összejöjjön legalább egy 150-200 BI. A bónusszal meg a rakeback-kel együtt nem is olyan nagy kívánság ez.

tsatsee
2011. ápr. 27. 15:22

Ongamen, csak az 1 dollárosnál 20% a rake.

Felette, már "csak" 10% (3,30 5,50 10,1 20,2)

Galambos Tarzan
2011. ápr. 27. 15:27

re

Hát hasonló jókat kívánok én is! :) Nagyon kéne az up, mert "soft tilt" kezd jelentkezni, magyarul már kezd elegem lenni a szélmalomharcból, ami a sok microlimites gambler elleni játékot jelenti. Szeretnék mihamarabb normál FR -t játszani egy 1000$ -os rollból, 10$ -on. Remékem, hogy az év második felére sikerülni fog!

Ongame Vakstruktúra: 10/20 > 15/30 > 25/50 > 50/100 > 75/150 > 100/200 > 100/200 +ante20 > 200/400 +ante40 > 300/600+ante 60 > 400/800 + ante80, 600/1200+ante 120 > ennél feljebb már nem szokott menni. 3 percea emelkedések 1500 stackből. Elég baráti, de talán a fulltiltes mégjobb.

Galambos Tarzan
Válasz tsatsee kommentjére
2011. ápr. 27. 15:31

Ongamen, csak az 1 dollárosnál 20% a rake.

Felette, már "csak" 10% (3,30 5,50 10,1 20,2)

Igen, játszogatok 3$ -on is, de az agresszív BR management annyira nem az én asztalom. Vannak most újabban 2.25 -ös asztalok is, ez "egész jó" lenne, de ide meg nem ülnek be, nem értem miért nem. Max HU SNG -re ülnek be ezen a szinten, de ott meg hiába megy jól, egyszerűen 3 asztalnál többön nem tudok játszani, az meg kb. nulla raketermelés.

Élő ügyfélszolgálat