Póker Fórum Archívum > Small Stakes No-limit Hold’em > 100NL: river all-in halacska ellen?

Godmode
2008. márc. 14. 4:02

100NL: river all-in halacska ellen?

(0.50|1.00 No Limit - $ Cash Game)

- hardtoplease sitting in seat 1 with $93.30
- shimon240969 sitting in seat 2 with $250.77
- Godmode79 sitting in seat 3 with $100.28 [Dealer]
- Kotu10 sitting in seat 4 with $102.68
- jasten sitting in seat 5 with $101.98 (45/6.4/1.8(420)/river bet 45%)
- cheese_unit sitting in seat 6 with $78.08

Kotu10 posted the small blind - $0.50
jasten posted the big blind - $1.00
** Dealing card to Godmode79: :2s:, :2d:
cheese_unit folded
hardtoplease folded
shimon240969 folded
Godmode79 raised - $4.00
Kotu10 folded
jasten called - $4.00

** Dealing the flop: :6s:, :2c:, :5s: (8.5$)
jasten checked
Godmode79 bet - $6.50
jasten called - $6.50

** Dealing the turn: :9d: (21.5$)
jasten checked
Godmode79 bet - $14.00
jasten called - $14.00

** Dealing the river: :Qd: (49.5$)
jasten bet - $24.75
Godmode79 went all-in - $75.78 :confused:

jo, nem jo, csak megadas?

Kenny
Válasz Godmode kommentjére
2008. márc. 14. 8:20

Kevés ennél egyértelműbb push-t láttam itt a fórumon :)

sariboxer
Válasz Kenny kommentjére
2008. márc. 14. 8:53

Kevés ennél egyértelműbb push-t láttam itt a fórumon :)

range-et fenyevekkel vered, legegyertelmubb push. meg akkor is ha itt most 78 volt nala:)

want2push
Válasz sariboxer kommentjére
2008. márc. 14. 11:57

Sztem csak call.

range-et fenyevekkel vered, legegyertelmubb push. meg akkor is ha itt most 78 volt nala:)

Valóban, csak hát ugye nem is adja meg minden lappal ezek közül az all in-t.

Melyik az a két pár, amely a riveren jött volna ki neki (Q5, Q6, Q2 ??). Továbbá melyik az a másik két pár, amivel korábban, mondjuk a turn-ön ne check/raise-lt volna már (56-tal sztem nem így játszik). Amennyi esélye van annak, hogy végig slowplayel-t két párja lenne, legalább annyi az esélye annak is, hogy végig slowplayel-t terce van. A sortól is tartanunk kell.

Továbbá egy ilyen játékos simán lehet blöffön a riveren (mondjuk busted flush draw-val, esetleg busted gutshot-tal), ilyen lappal viszont úgyse adja meg az all in hívásodat. Tehát blöff lap ellen úgyse sokat érünk a reraise-zel. Mondjuk, ha nagyon nagy fish, akkor talán AQ, KQ is lehet nála, és hát láttam már olyat, hogy kifizet ezekkel egy all in-t a riveren. Mindenesetre én a call-t jobb játéknak tartom.

Kenny
Válasz want2push kommentjére
2008. márc. 14. 13:26

Azért vagyok a push mellett, mert ilyen statokkal simán el tudom képzelni róla, hogy 2 magas lappal jött végig és Q párja lett, vagy amit írtál is, hogy Q2, Q6, Q5 volt nála.
Lehet, hogy még az everestes múltam beszél belőlem, de nálam ez push, kifizetne sima Q párral is.

kanrich_
2008. márc. 14. 13:27

jo, nem jo, csak megadas?

Én csak megadnék. A srác range-ebe akár egy floppolt sor is beleférhet, vagy simán benne van a 78-is. Egy fish az ilyen lapot nem védi. Nem látom értelmét a reraise-nek, mivel adhatná meg? 56-tal?

sariboxer
Válasz want2push kommentjére
2008. márc. 14. 16:26

azoknak akik a "csak call"-ra szavaztak:

abban igazatok van, hogy nyilvan meg kell kulonboztetni a range-t a calling range-tol, ami a konkret esetben azt jelenti, hogy nagyon sok 2-es setnel rosszabb lapnak megfelel a jateka, de azokkal nem adja meg az allint, mig amikkel igen, azok jobbak godmode-nal (nagyobb setek, sor). Egy jo regular, de akar egy atlagos jatekos eseteben ez igy mind helytallo es akkor szerintem is a call a lagjobb.

DE!!!

Itt az ellenfel hulye, es ezt szerintem hiba figyelmen kivul hagyni. Az ilyen ellenfelek ellen nl100-on - az en tapasztalataim szerint - pedig jobb a push. Azt egyebkent elfogadom, hogy barmilyen hulye is az ellenfel, akkor is csak relative jobb lapokkal fogja megadni az all int, de szerintem ilyen statok mellett ebben meg benne van szinte minden ket par is.

Az Ed Miller-Sklansky fele No Limit Holdem Theory and Practice c. konyvben van egy fejezet kb. errol, hogy mindig azt a jatekot kell valasztani, amelyiknek hosszutavon nagyobb a hozama.

Ha itt pusholunk, akkor az esetek legnagyobb reszeben dobja, ami penzben egyenlo a callal, de imidzs es lap meg nem mutatas szempontjabol jobb.
Vegiggondolva egyebkent tenyleg egyaltalan nem is olyan egyertelmu, mint ahogy elsore irtam en is, de szerintem meg igy is +EV-s a push a callhoz kepest. Meg kene nezni amugy poker stove-val de nekem most nincs kedvem.

Godmode
Válasz sariboxer kommentjére
2008. márc. 15. 4:04

jasten shows: :Qs:, :Qc:

spirited
2008. márc. 15. 4:22

Én is allin tettem volna. Pl. simán lehetett volna nála Qx-es színhúzó is, amit túlértékel a riveren.

Élő ügyfélszolgálat