Póker Fórum Archívum > Small Stakes No-limit Hold’em > 100NL: TPTK & NFD turnon, avagy szemelyes haboru 1 felvonasban

nightmare
2008. ápr. 23. 23:57

100NL: TPTK & NFD turnon, avagy szemelyes haboru 1 felvonasban

Az ellenfellel van kozos history, de ugye a Cake miatt nincsenek konkret szamok... :( Ami viszont biztos, hogy folyamatosan terrorizalta az asztalokat, ha barmikor is checkelt valaki a hand folyaman, akkor tuti, hogy o betpot, akar tobb utcan keresztul is...
A jatekom sajnos/szerencsere elegge weak/tight Godmode szerint, bar en csak vesztesegminimalizaltnak tartom... :p

($0.5/$1) - 6-max
Seat #8 is the button
Seat 1: PlzD*** ($31.10 in chips)
Seat 2: axel*** ($245.75 in chips)
Seat 3: hmmm*** ($108.05 in chips)
Seat 8: Kawa*** ($340.45 in chips)
Seat 9: RumCoke ($116.95 in chips)
Seat 10: ZBTO*** ($96.50 in chips)
RumCoke: posts small blind $0.50
PlzD***: posts big blind $1
*** HOLE CARDS ***
Dealt to RumCoke [:Jd: :Ac:]
axel***: calls $1.00
hmmm***: folds
Kawa***: folds
RumCoke: raises $3.00 to $4.00
PlzD***: folds
axel***: calls $3.00
*** FLOP *** [:7c: :6c: :Js:]
RumCoke: bets $6.00
axel***: calls $6.00
*** TURN *** [:7c: :6c: :Js:] [:Tc:]

ki mit tenne itt?

peterpanic
Válasz nightmare kommentjére
2008. ápr. 24. 0:20

a check/call nálam jónak néz ki.
kicsin tartjuk a potot, ha flösse van túlhúzhatjuk, és blöfföt is indukálhatunk.

Godmode
Válasz peterpanic kommentjére
2008. ápr. 24. 20:06

ok, szoval check-call... A pot 22$, az ellenfel meg is nyitja, mi megadjuk, majd a river a :8d:, a pot 66$, es talan meg 76$ korul van nalunk... hogyan tovabb?

peterpanic
Válasz Godmode kommentjére
2008. ápr. 25. 1:09

godmode: jól sejtem, hogy ezt úgy kérdezed, hogy neked nem ez a véleményed?:)
mert ez így nem jó, kicsit hülyén érzem magam:)... én is kiváncsi lennék, ki mit lépne, nem ragaszkodnék a check/call-hoz, de most hirtelen ez jutott eszembe.

hát river sokmindentől is függ. blocking betnek túl sok értelme nincs, check/call és check/fold-nak van, ez pedig sokmindentől függ, egyrészt jó lenne tudni eddig miket mutatott showdownon, meg hogy riveren is szokott-e blöffölni, és olyan gyakran-e mint a flopon/turnon?
pl mennyire dob cbetre? valamivel adnia kellett egy ilyen boardon, a sorra ugye elég kicsi az esély, mert ahhoz 89 kell. viszont flushdraw, kétpár, set esélyes. ilyen ellenfélnél persze az alacsonyabb pár, tp gyenge kicker és a gutshot is. esetleg két overcard.
gyakorlatilag csak az itt felsoroltokat verjük.

emelés turnon akkor inkább? azt csak jobb lappal adja meg ha jólsejtem, és akkor c/f riveren?
esetleg c/raise? az csak akkor jobb a betnél ha blöffön van, hisz ugye valszeg csak jobb kézzel adja meg szintén, mi pedig még nagyobb potot építettünk, mintha csak simán emeltünk volna.

valahol rossz a gondolatmenetem?

kisrapi
2008. ápr. 25. 7:58

Ha az a read, hogy ha gyengeséget érez akkor azonnal emel, akkor én 3 line között választanék, mondjuk attól függően mennyire féltem a pénzem:
1. check-raise AI...ezt nyilván csak jobb lappal adja meg, de lejavulhatjuk...viszont ha blöffön van akkor egy szép potot viszünk, és talán legközelebb nem ellenünk fog blöffölgetni
2. check-call, és riveren ha nem pont 8as v. 5ös jön, akkor megint check-call. Ezzel kifizetjük a jobb kezét, de maximális értéket húzunk ki egy blöffből
3. biztonsági lépés a bet/fold...itt ha csak megadja, és nem jön flössünk, viszont nem is 8as és 5ös jön, akkor riveren kis emelés vagy check-call? hát ezt nem tudom, elég gáz helyzet lenne....

nightmare
Válasz kisrapi kommentjére
2008. ápr. 25. 12:42

a srac nagyon sok handben benne volt, a cbeteket majdnem mindig adta, es ha valaki checkelt, akkor betpot, illetve ha valaki mogotte ch-t turnon, akkor riveren betpotolt. cbet call utan akar mind2 utcan nyitott potot.

Godmode
2008. ápr. 25. 13:06

godmode: jól sejtem, hogy ezt úgy kérdezed, hogy neked nem ez a véleményed?:)
mert ez így nem jó, kicsit hülyén érzem magam:)...

Ne erezd magad hulyen, de szerintem ez nem jo lepes, mert ha riveren checkelunk (mert mondjuk nem jott le a flushunk), akkor 80%, hogy nem lesz ingyen showdown... :o

Ha az a read, hogy ha gyengeséget érez akkor azonnal emel, akkor én 3 line között választanék, mondjuk attól függően mennyire féltem a pénzem:
1. check-raise AI...ezt nyilván csak jobb lappal adja meg, de lejavulhatjuk...viszont ha blöffön van akkor egy szép potot viszünk, és talán legközelebb nem ellenünk fog blöffölgetni
2. check-call, és riveren ha nem pont 8as v. 5ös jön, akkor megint check-call. Ezzel kifizetjük a jobb kezét, de maximális értéket húzunk ki egy blöffből
3. biztonsági lépés a bet/fold...itt ha csak megadja, és nem jön flössünk, viszont nem is 8as és 5ös jön, akkor riveren kis emelés vagy check-call? hát ezt nem tudom, elég gáz helyzet lenne....
A penzt nightmare jobban felti mint en (habar jo a bankroll management), de megcsak most lepett fel aprilisban 100NL-re, ugyhogy ez talan ertheto is...
Az a baj ezzel az ellenfellel egyebkent, hogy tenyleg nagyon rajatszik az emberre es folyamatosan kihasznalja a gyenge checkeket...
Nightmare jatek kozben neha ki szokott kiabalni, hogy mit tegyen, ez most is igy volt, es en a check-raise all-int javasoltam neki... Szerintem ez pont az az eset, amikor egy ilyen ellenfel ellen, ilyen hand erosseggel ez a helyes jatek...

Kanrich_, szerinted?

A river a :8d: lesz, ez tuti, mert megneztuk... ;)

peterpanic
2008. ápr. 25. 13:15

szerintem a check/raise allin nem annyira jó turnön.
ugye négy eset van:
1. blöfföl és nyerünk - akkor kevesebbet fogunk elszedni tőle, mert eldobja a lapját, cserébe nem húz túl minket, de legjobb esetben is max. 8 outja van, ebből pedig 2 nekünk adja a nutflusht.
2. lapja van és vesztünk - olcsóbban megúszhatjuk a showdown-t... (vagy ha lejön a flöss, lehet chek/raise allint játszani riveren)
3. flushdraw-ja van (K, v. Q): az esetek 30-40%-ban megadja (nem hiszem, hogy egy ilyen ellen szeret megadni allint), ez esetben tényleg ez a legjobb megoldás.
4. combodrawja van gutshot + FD: ez a legjobb nekünk, gyakorlatilag csak a sorra van 6 outja, de lehet még annyi sem, most hirtelen bele vagyok zavarodva. itt is jó a craise allin.

itt most csak ki kell találni hogy hány százalékban van nála ezmegaz.
de ha jólsejtem a range egész nagy része totál air... ilyenkor pedig a c/c a legjövedelmezőbb, turnon és riveren is.

nightmare
2008. jún. 3. 17:33

joparan kerdeztetek a talalkozon, hogy mi is lett a vege, igy el is felejtkeztem a topicrol, de ha mar elkezdtem be is fejezem.

turn-t passzoltam igy volt idom az atrohano godmode-nak vazolni a handet. o azt mondta legyen akkor ch/r allin, ha tenyleg olyan a jatekos mint amilyennek mondom. az ilyen drasztikus lepeseket nem szoktam altalaban vegrehajtani, de itt megtettem, kaptam ra egy insta call-t, es ellenfelem mutatott egy KJo-ot, FD nelkul es siman behuztam a potot. :)

Élő ügyfélszolgálat