100NL: valuebet vagy nem?
Ma volt egy érdekes partym, kíváncsi vagyok szerintetek mi az optimális lépés riveren.
***** Hand History for Game 1013481021 *****
$100.00 NL Texas Hold'em - Thursday, March 27, 06:50:45 2008
Table Table TH 118 (Real Money)
Seat 1 is the button
Seat 1: HERO ( $112.33 ) (22.7/11.6)
Seat 2: Gewurtz1 ( $176.99 )
Seat 3: bangeliss ( $95.51 ) (42.3/3.8)
Seat 4: joern761 ( $206.42 )
Seat 5: Pozor! ( $102.05 )
Gewurtz1 posts the small blind [$0.50].
bangeliss posts the big blind [$1.00].
** Dealing down cards **
Dealt to HERO [ As 3s ]
joern761 raises [$3.50]
Pozor! folds
HERO calls [$3.50]
Gewurtz1 folds
bangeliss calls [$2.50]
Talán nem ez a leghelyesebb lépés preflop, de itt valamiért csak open call-t választottam...
** Dealing Flop ** [ Ac, 3h, 2h ] Pot:11$
bangeliss checks
joern761 checks
HERO bets [$11.00]
bangeliss calls [$11.00]
joern761 folds
Úgy döntöttem potnyi összeget hívok, mivel jó eséllyel kint lehet valakinél egy TPTK/TPGK, ill. a flush esély miatt védenem kell a lapom. A flush amúgy is itt könnyen reraise allin mehet ha nagyobb betet lát, és az pedig ugye jó lenne. :)
** Dealing Turn ** [ 8s ] Pot:33$
bangeliss checks
HERO bets [$31.00]
bangeliss calls [$31.00]
Itt még flush drawra vagy erős A-ra tettem, gondoltam nálam erősebb lappal nem checkelne hanem visszaemelne. Védeni akartam a lapom, ezért keményen beteltem.
** Dealing River ** [ 6h ] Pot:95$
bangeliss checks
HERO?
Lejött a flush card, a pot pedig egészen nagy. Checkel az ellenfél.
Checkeljek én is? Ha lejött a flushe, akkor elcheckelné ekkora potnál? Ha nincs flushe, akkor viszont még sokat le tudok róla húzni.
Szerintetek mi itt a helyes lépés részemről?
na ezt hivjak thin value betnek...
en betelnek egy kb. fel potnyit, azt meg adja sima A-val. ha ramemel akkor viszont dobnam, az tuti jobb lap. azert csinalnam ezt, mert a statjai alapjan fish, aki jo esellyel vegigjon visszaemeles nelkul egy egyparos A-val
eredmeny?
na ezt hivjak thin value betnek...
en betelnek egy kb. fel potnyit, azt meg adja sima A-val. ha ramemel akkor viszont dobnam, az tuti jobb lap. azert csinalnam ezt, mert a statjai alapjan fish, aki jo esellyel vegigjon visszaemeles nelkul egy egyparos A-val
eredmeny?
Én is hívnék. Ha belehívsz fél potot akkor már nem nagyon lesz miért eldobni :)
szerintem itt akarmennyit is raksz be, megy utana a tobbi is...
en checkelnem, ha jo vagy, akkor annak a ~45$-nak is orulni kell, ha meg nem, akkor nem hajszolod bele magad es igy a jo...
Én A-ra tettem, és value allin mentem, ami nem volt egy jó húzás, tekintve hogy flushe volt. A végtelenségig bújtatta... Mondjuk az allin azért is volt rossz, mert elég félelmetes volt a board ahhoz hogy egy nálam gyengébb lap lecallolja. Csak valahogy ott nem bírtam elképzelni, hogy ebben a szituációban elcsekkelik a flusht. Persze tanultam belőle, aminek az eredménye a ma reggeli sessionomben is kamatozódott, hiszen szintén összefutottam egy emberkével, aki az utolsó pillanatig bujtatta a floppolt flusht. Őt már csak elcheckeltem :)
BET Hero , $66.83
CALL bangeliss, $50.01
Hero shows [ As 3s ]
bangeliss shows [ 8h Ah ]
Hero wins $16 .82 from main pot
bangeliss wins $192.02 from main pot
A thin value bet is lehet egy opció, csak már elég nagy volt a pot, és nem volt sok zseton mögöttünk... Itt thin value bet gyanánt én olyan 15$-t tudok elképzelni... kérdés persze, mennyire éri meg ez a 15$ azt a néhány kellemetlen szitut amikor visszaemelnek...
A kérdés persze, mennyire éri meg ez a 15$ azt a néhány kellemetlen szitut amikor visszaemelnek...