2x3bet=-182,8dollár
Nem tudom, h az ellenfelek, mit gondoltak a 3bet rangemről, általában elég feszes: AA, KK, AK, de időről időre rám tör, h fellazuljak, ekkor akár AA-99, AK,AQs, ritkábban KQs,PP-k, SC-k is beleférnek a dologba.
1.party:
Sztem egyértelműen arra voltam ítélve, h elveszítsem a stackem. De kissé elbizonytalanodtam... Erősítsetek meg.
Ami még érdekelne, h Ti hogy játszanátok Don_Timon helyében? Én sztem ilyen kis stackkel 4bet 28ig kb, és call allin, vagy flopon allin, esetleg ch, majd turn allin.
De ami még még jobban érdekelne, h h játszanátok, Don_Timon helyében full stackkel??
Mit csinálnátok, ha spielb 4betelt volna, amit csak azért nem tett, mert egy hatlmas hatalmas fish volt. Persze kb 500a lett mire kiültem az asztaltól:)
Full Tilt Poker Game #3228300750: Table Mendoza (6 max) - $0.50/$1 - No Limit Hold'em - 5:18:04 ET - 2007/08/12
Seat 1: Robbeking ($100)
Seat 2: Don_Timon ($68.40)
Seat 3: DTE-BOY ($147.65)
Seat 4: spielb ($108.55)
Seat 5: Elliott 3 ($167.05)
Seat 6: llederman ($100)
Elliott 3 posts the small blind of $0.50
llederman posts the big blind of $1
The button is in seat #4
*** HOLE CARDS ***
Dealt to llederman [Qh Qs]
Don_Timon raises to $4
DTE-BOY folds
spielb calls $4
Elliott 3 folds
llederman raises to $16.50
Don_Timon calls $12.50
spielb calls $12.50
*** FLOP *** [6c Tc 4s]
llederman bets $36
Don_Timon raises to $51.90, and is all in
spielb has 15 seconds left to act
spielb calls $51.90
llederman calls $15.90
*** TURN *** [6c Tc 4s] [2c]
llederman bets $31.60, and is all in
spielb calls $31.60
llederman shows [Qh Qs]
Don_Timon shows [Qd Qc]
spielb shows [Kd Ks]
*** RIVER *** [6c Tc 4s 2c] [5h]
llederman shows a pair of Queens
spielb shows a pair of Kings
spielb wins the side pot ($63.20) with a pair of Kings
Don_Timon shows a pair of Queens
spielb wins the main pot ($202.70) with a pair of Kings
Don_Timon is sitting out
llederman is sitting out
*** SUMMARY ***
Total pot $268.90 Main pot $205.70. Side pot $63.20. | Rake $3
Board: [6c Tc 4s 2c 5h]
Seat 1: Robbeking is sitting out
Seat 2: Don_Timon showed [Qd Qc] and lost with a pair of Queens
Seat 3: DTE-BOY didn't bet (folded)
Seat 4: spielb (button) showed [Kd Ks] and won ($265.90) with a pair of Kings
Seat 5: Elliott 3 (small blind) folded before the Flop
Seat 6: llederman (big blind) showed [Qh Qs] and lost with a pair of Queens
2party: érdekesebb :D
pokerGuth reg, akivel rengeteget játszottam együtt. Sztem kicsit nyerő játékos(bár továbbra sincs PT-m, de erősen tervezem), kb. velem együtt váltott NL100-ra. Ennek ellenére, nekem sose tetszett a játéka. PF sztem viszonylag passzív.
Itt minden utcán nagyon érdekelnének a tanácsok. (Turn check amiatt volt, h blöffölni hagyjam.)
És még jobban érdekelne, h h játszanátok pG helyében PF és a flopon főleg, de a turnön is.
Full Tilt Poker Game #3232628788: Table Esmont (6 max) - $0.50/$1 - No Limit Hold'em - 17:20:36 ET - 2007/08/12
Seat 1: Premiumstuff ($42.35)
Seat 2: aekdb1255 ($114.55)
Seat 3: llederman ($82.80)
Seat 4: pmarko ($99)
Seat 5: pokerGuth ($111.20)
Seat 6: tigerw30 ($21.40)
llederman posts the small blind of $0.50
pmarko posts the big blind of $1
The button is in seat #2
*** HOLE CARDS ***
Dealt to llederman [Jh Js]
pokerGuth raises to $3.50
tigerw30 folds
Premiumstuff folds
aekdb1255 folds
llederman raises to $13
pmarko has 15 seconds left to act
pmarko folds
pokerGuth has 15 seconds left to act
pokerGuth calls $9.50
*** FLOP *** [3c 9c 7s]
llederman bets $20
pokerGuth calls $20
*** TURN *** [3c 9c 7s] [Td]
llederman has 15 seconds left to act
llederman checks
pokerGuth bets $78.20, and is all in
llederman calls $49.80, and is all in
pokerGuth shows [Tc Th]
llederman shows [Jh Js]
Uncalled bet of $28.40 returned to pokerGuth
*** RIVER *** [3c 9c 7s Td] [2d]
pokerGuth shows three of a kind, Tens
llederman shows a pair of Jacks
pokerGuth wins the pot ($163.60) with three of a kind, Tens
llederman adds $100
*** SUMMARY ***
Total pot $166.60 | Rake $3
Board: [3c 9c 7s Td 2d]
Seat 1: Premiumstuff didn't bet (folded)
Seat 2: aekdb1255 (button) didn't bet (folded)
Seat 3: llederman (small blind) showed [Jh Js] and lost with a pair of Jacks
Seat 4: pmarko (big blind) folded before the Flop
Seat 5: pokerGuth showed [Tc Th] and won ($163.60) with three of a kind, Tens
Seat 6: tigerw30 didn't bet (folded)
Ezeket találtam meg így először...
1.party:
Ami még érdekelne, h Ti hogy játszanátok Don_Timon helyében? Én sztem ilyen kis stackkel 4bet 28ig kb, és call allin, vagy flopon allin, esetleg ch, majd turn allin.
De ami még még jobban érdekelne, h játszanátok, Don_Timon helyében full stackkel??
Mit csinálnátok, ha spielb 4betelt volna, amit csak azért nem tett, mert egy hatlmas hatalmas fish volt. Persze kb 500a lett mire kiültem az asztaltól:)
2 party:
Köszönöm a válaszokat want2push.
Borzasztó sok kérdés felmerült még bennem a partikkal kapcsolatban. Megértem, ha nincs kedved ennyi mindent végigbogarászni (még leírnom is sok volt:) ), de rengeteget segíteni, ha válaszokat kapnék.
Az overek a leggyengébb oldalam, és úgy érzem, ezek a leosztások nagyon jók ahhoz, h pár dolgot megtudjak róluk.
1.kérdés:
Azt írtad, h Don_Timon (később EP) helyében feszesebben játszanál full stackkel és csak callolnál.
Tegyük fel, h így történik, és spielb(MP) dob. Ekkor mi a terv a lejátszás végéig,
ha a)2c b)2d c)K vagy A érkezik. A kassza ekkor 115,5. Előtted 47,5, akárcsak BB előtt. (Én itt tuti allinig mennék valahogy midegyik esetben, mert pot commitednek érezném magam.)
2.kérdés
Szintén Don_Timon helyén, full stackkel callolsz. MP(nincs róla meg a read, h hülye) allin megy, SB folds. Kassza:200 körül előtted 47,5. EP?? (szintén veszve érezném magam, de nem tudnék dobni)
3.kérdés
D_T, full stack,call. MP allin, SB allin. Kassza 250, 50 elotted??
4.kérdés
EP, full stack, call (QQ-val). MP calls. Turn 2d. BB checks. Kassza 148,5, előtted 47,5(bb, mp előtt is kb.). Mi a terv a végéig?
5. kérdés (EP legy full stack a továbbiakban végig!!)
BB helyén ülsz(kézben QQ), EP call a flop emelésed, MP folds. Kassza 115,5, előttetek 47,5.
a)2c b)2d c)K vagy A esik. MI a lejátszás terve?
6.kéréds
EP call, MP call. Kassza 148,5. Mindenki előtt 47,5
a)2c b)2d c)A,K
7.kéréds
EP allinmegy, MP folds. Kassza 200 körül
8.kérdés
BB helyén KdKs-sel a kézben. EP calls, MP calls. Kassza 148,5, mindenki előtt 47,5. a)2c b)2d
9.kérdés
EP full, nincs MP, azaz
EP raises to 3,5.... SB raises to 13,5, ep calls. SB kezében QQ. pot: 25,5
Flop: 6c Tc 4s
BB bets 20, EP calls
a)2c b)2d c)A vagy K után mi a terv?
10.kéréds:
Előző eset, de EP allint mond a flopon. Kassza: 126,5 Előttünk: 66,5
11.kérédés:
Ep full, nincs MP pot:25,5 SB kezében KdKs
Flop: 6c Tc 4s
BB bets 20, EP calls
a)2c b)2d c)A Itt mi a terv?
12. kérdés:
Előző eset, de EP allin megy a flopon Kassza: 126,5 előttünk: 66,5
+1: dobható volt-e a lapom az eredeti partyban a flopon???
Én igyekszem itt a fórumon mindenkinek válaszolni, de már az előző hozzászólásodban is rengeteg kérdés szerepelt. Ez meg már nagyon durva.... (ejnye-bejnye)
Sztem, ha az a cél, hogy minél több ember válaszoljon neked, akkor érdemes a lényegre koncentrálnod, lehetőleg egy parti, és lehetőleg egy kérdés. Máskülönben az emberek nagy részének nem lesz türelme végigbogarászni a dolgot és válaszolni. Azért én csak-csak nekifutok ennek is, amit most írtál. :)
1. Gondolom ezt úgy érted, hogy a spielb a flop után dob és én mit tennék Don_Timon helyében a turn-ön. Szóval én check/fold-ot játszanék nagy valószínűséggel a turn-ön, ha ász vagy király jön. Ha kis lap, akkor pedig ellenfél játékstílusától függően check/call, vagy check/fold. Agrot lecallolnék, tight ellen meg fold. Ha 2s jön, akkor meg talán mindig check/call (itt már egy flöss húzónk is van).
2. Azért csak call-oltam, hogy az ilyen esetekben dobhassak.
3. Valszeg fold. Szinte biztos, hogy csak 2 out-om van a nyerésre.
4. (MP alatt gondolom most spielb-re gondolsz) Valszeg check a turn és, ha nem emelnek és nem jönn semmi extra a river-en, akkor akár all in is lehet ott.
Huhh, na most elfáradtam és egy kicsit össze is zavarodtam, hogy ki mi, hol ül, mit csinál és mekorra stack-kel minazt... na de azért folytatom...:)
5. Szóval itt TE hívsz bele a két ellenfélbe, ha jól értem és EP megadja a másik meg fold. Itt a turn-ön all in mennék, habár ha ász vagy király jön, akkor nem biztos, de határeset, mert nem az a valószínű, hogy AK-val call-olt le a flop-on 3way pot-ban. Inkább JJ, TT lesz nála döntően.
DE NAGYON NEHÉZ, UGYANÚGY MINT AZ ÖSSZES TÖBBI KÉRDÉSEDRE MEGADNI A HELYES VÁLASZT, UGYANIS EZ EGY 3WAY, PREFLOP 3BET-ELT PARTI. Az ilyen partikban rengeteget számít az ellenfél ismerete és a momentum!!!!
6. Turn: valszeg check/fold (főként, ha A, K, vagy treff lap jön), ugyanis már két ember nagy erőt mutatott,
7. Tehát a te c-bet-re az EP all in megy. Erre 70%-ban call, 30%-ban fold. Simán lehet flush húzón és JJ is lehet nála, vagy ugyanaz, ami neked van. A gond, hogy ezt egy 3way pot-ban csinálja.
8. KK-val mindegy a turn-ön, hacsak nem ász vagy treff jön betolom a maradékot. Talán a treffre is.
9. Most SB vagy BB? :) Na de végülis mindegy. A turn-ön felmerül egy check-raise all in játék is. Persze, ha A vagy K jön a turn-ön, akkor sokkal nehezebb helyzetben vagyunk, mivel sokan AK-val tovább callolnak a flopon a c-betre. A turn-ön a trefftől nem ijednék meg, ugyanúgy mint semmi mástól, leszámítva az ászt és a királyt.
10. Insta call, hacsak nem ultra tight az ellen. Akkor kicsit gondolkoznék a megadás előtt. :D
11. 9-es kérdéssel szemben itt még kevésbé állnék le a turn-ön. Talán az ász se ijesztene meg, de inkább játszanék egy ász esetén chech-raise all in-t a turn-ön. Valamint, ha nem jön ász a turn-ön, akkor inkább folytatnám egy újabb bet-tel, mint a QQ esetében, ahol gyakrabban játszanám a check-raise all in-t a turn-ön.
12. Tehát nekünk KK van és az ellen all in hív. Insta call.
+1: Én látok rációt a flop dobásban. Miután a flopon megadtad 51,9$-ig spielb all in-ját is, azután fel se merül a river-en a maradék 31,6$-ért a dobás.
Remélem sikerült megválaszolni a kérdéseid. És azért ezt ne vedd szentírásnak. :)
Nagyon nagyon szépen köszönöm a válaszokat want2push:)
Igen, én is éreztem, h már túl lőtem a célon ezzel a 12+1 kérdésemmel, ígérem a továbbiakban vissza fogom magam, és 1parti=1 kérédésre állok be :D
Úgy érzem, igazán a hasznomra fog válni, amiket írtál. Nekem nagyon tetszenek a megoldásaid.