Épp élő adásban vagyunk Twitch Live -en, kattanj ránk!

Póker Fórum Archívum > Small Stakes No-limit Hold’em > 3bet pot IP as PFR river döntés

S0nnyB1ack
2020. máj. 8. 21:53

3bet pot IP as PFR river döntés

Akinek van kedve elemezni, agyalni kicsit, annak rakok be egy-két handet ami érdekes lehet.

SB: $78.82 (78.8 bb)
Hero (BB): $143.34 (143.3 bb)
MP: $27.40 (27.4 bb)
CO: $173.53 (173.5 bb)
BTN: $100 (100 bb)

Preflop: Hero is BB with AImage QImage
3 folds, SB raises to $3, Hero raises to $9, SB calls $6

Flop: ($18) AImage TImage 6Image (2 players)
SB checks, Hero bets $6, SB calls $6

Turn: ($30) 3Image (2 players)
SB checks, Hero bets $15, SB calls $15

River: ($60) 2Image (2 players)
SB bets $35.16, [color="grey"]

Az ellenfél 500 hand alapján 35/25/13 (egyéb statot nem nagyon van értelme nézni ekkora mintán).

River döntés?
Riveren mi a call rangetek alja és mi a push rangetek alja?
Milyen ranget teszünk a kezébe?

Masters800
Válasz S0nnyB1ack kommentjére
2020. máj. 8. 22:04

Hát ez eléggé trükkös játék így, de jó mozdulat tőle, hisz tudja hogy itt az ász párt úgyis mögé passzolnád, így tudna csak értéket nyerni tőled, illetve a besült húzóival is csak így tud dobásra kényszeríteni. Én azért adnám meg, mert statok alapján elég aggro és talán kész kézzel megemelt volna turnön.

KisMuck
2020. máj. 9. 11:03

River döntés?
Riveren mi a call rangetek alja és mi a push rangetek alja?
Milyen ranget teszünk a kezébe?

Laza is, meg tört stack is. Jó lenne azért tudni átlagosan mennyire szeret 3betekre dobni, mert így elég nehéz kitalálni, hogy lesz e nála TT+, AQ+, vagy inkább egy ilyen az egész:
99-22,AJs-A2s,KTs+,QTs+,J9s+,T8s+,97s+,87s,76s,65s,54s,AJo-ATo,KQo.

Az biztos, hogy nem fog így bluffölni, legalábbis elég valószínűtlen. Riverre erre gondolnék:
66,AJs-ATs,A6s,A3s-A2s,KcQc,KcJc,QcJc,Jc9c,9c8c,9c7c,8c7c,5c4c,AJo-ATo

Ebből az AJ az egyetlen, amelyiket verjük. Kell 26,67% a callhoz, van 26,97%. Call. Így ebben az esetben ez a calling range-em alja, és ha CB-eltem flop 33-al, akkor az a push alja, egyébként 66, ATo és minden flush, esetleg CB-elhettem 54s-t is, akkor persze az is. Nyilván meg fog adni mindennel, mert van előtte 12,x$, azt meg már úgy is beteszi.

Ha tudnánk, hogy nem egy nagy 4bettor, akkor kerülhet a range-ébe AA is, meg AQ+ is, meg TT is, amiket betelhet riveren, de akkor még az AQ-t sem lehetne megadni.

Azt egyátalán nem hiszem, hogy AJ-nél gyengébb A-kat donkolna riveren, szal én maradnék a fenti verziónál, ezzel calloznék legaljaként és 66+, flush, 54 push a maradék stackre. 33-at szerintem csak egy treffel CB-etelek, úgyhogy azt most hagyjuk.

Aztán faxom, közben arra gondolok, ha nagyon value heavy lenne a range-e, talán bekúrná az egészet és nem xarozna. Így talán mégis van ott gyenge Ax és akkor AJ+ call, de akkor is csak a setek, sor, flushök repülnek befelé. És persze A6s, az kimaradt.

tacskokutya
2020. máj. 9. 19:19

Szerintem ez A2, eztért dobnám.

regie
2020. máj. 9. 19:26

Besult Draw probléma, viszont 3betet inkabb suited lapokkal callolunk. Nalam ez flop check es 2 utca call! QK KJ fd illet Ax pair + fd bet

Buksisak
2020. máj. 9. 19:44

és ha CB-eltem flop 33-alEzzel pre 3bet?

KisMuck
Válasz Buksisak kommentjére
2020. máj. 9. 20:03

Ezzel pre 3bet?

Igaz. Nem 3betelem.

SötétEgér
2020. máj. 9. 22:01

Biztos nincs benne 3 utca value, ezért flop cbet, turn check, akkor riveren lesz egy szélesebb range több blöffel, meg blöffcatchel. River meg call vagy bet, ha checkel. Így alacsonyan tartanám a kasszát + gyengébb lapot reppelnék, ami river value.
Riveren valószínűleg meglesz a ~27% a callra.

lourker
2020. máj. 9. 22:10

Mivel ismeretlen tört stackes játékos elég nehéz itt megmondani mi az a range amivel a 48as stackjéből 35-t donkol. Szvsz általánosságban ez gyakran value line erősebb kézzel.
Lehet azt is találgatni, hogy nem inkább valami 1/3 körüli/alatti size-t használna rosszabb Ax-el.
Ha nincsenek idevágó statok/noteok akkor itt csak találgatni fogunk.

regie
Válasz SötétEgér kommentjére
2020. máj. 10. 7:56

Biztos nincs benne 3 utca value, ezért flop cbet, turn check, akkor riveren lesz egy szélesebb range több blöffel, meg blöffcatchel. River meg call vagy bet, ha checkel. Így alacsonyan tartanám a kasszát + gyengébb lapot reppelnék, ami river value.
Riveren valószínűleg meglesz a ~27% a callra.

Ezt átveszem! Szep megjatszas! Köszi :)

Élő ügyfélszolgálat