Póker Fórum Archívum > Small Stakes No-limit Hold’em > €100NL full ring 4bet partik

R1per2
2008. nov. 19. 17:12

€100NL full ring 4bet partik

#1 SB vs BB AQ a kézben
20%-os vaklopó ellenfél, tehát nem az a nagyon laza fajta, de marginális lapokkal is lopkod.
Az AQ-val szükséges e a 3bet ilyen szituációban, vagy jobb a cold call, és flop után dönteni? 4betre érdemes e dobni?
Nincs elég nagy minta a 3bet és 4bet szituációkról az ellenfelemről, ami van alap preflop játéka egy regular TAG játékos, aki figyeli az ellenfeleit.

#2 QQ 3bet, mögöttem kapom a 4betet
2.4% 3bettel ülnek mögöttem.
A felső leosztással megegyezően eddig nagyon feszesnek tűntek az asztalok, nagyrészt pf dobálás volt, ezért én agresszívebben játszottam az első néhány leosztást, sokat lopkodtam, és 3beteltem is. Ezért nehéz a szituáció. Ez a mini 4bet csak lopás, vagy monster?
Érdemes ilyen szituációkban kockáztatni? (eddigi tapasztalataim szerint nem...)

Tibibacsi
Válasz R1per2 kommentjére
2008. nov. 19. 17:42

1. AQ-val 3betelünk ilyen helyzetben, 4betre fold, egyszerűen nem érdemes ezzel a lappal full stackért menni, mert vagy coinflip lesz, de inkább jelentős hátrányban vagy.

2. Ez már nehezebb kérdés, és nagyon ellenfélfüggő. HUD nélkül játszom, szóval számokat nem mondok, de TAG ellen fold, laza játékos ellen én all-inig vinném. A 2,4% 3bet az kb AA/KK/QQ/AK/AQ, szóval ebben az esetben is inkább fold.

darklol
Válasz Tibibacsi kommentjére
2008. nov. 19. 18:23

az első az egyértelmű fold, tibibácsi leírta miért

a 2. nál szerintem különbséget kell tenni az hogy te 3 beteled és ő 4 betel vagy 3betelsz mást és azt 4 beteli az ellen

szerintem az hogy így bevállalja a 4 betet messze nagyobb erőt sejtet mintha rád agrozna vissza, szóval fold

V.Peti
Válasz darklol kommentjére
2008. nov. 19. 19:50

nálam is fold és fold. AQ egyértelmű, mint tibibácsi. QQ meg lesz még jobb alkalom is, a 4bet range ellen hátul vagy.

R1per2
Válasz V.Peti kommentjére
2008. nov. 20. 2:53

AK 4bet, amire jön egy megadás.
Pozíciónk van, és lejön az ász a flopra.
Hogy lehet a legtöbb pénzt nyerni ezen a boardon?
Szerintem így

R1per2
2008. nov. 20. 8:51

KK parti, preflop ugye nem dobunk, mindenesetre érdekes line az ellenféltől, a squeezre nem az eredeti emelő tolja vissza, hanem a megadó. Milyen laptartománnyal lehet ezt megcsinálnia, egy TAG regularnak?
Visszajátszhat a squeezre AK-val? Vagy ez annyira erős line, hogy akár a KK-t is lehet dobni?

kisrapi
2008. nov. 20. 9:04

KK parti, preflop ugye nem dobunk, mindenesetre érdekes line az ellenféltől, a squeezre nem az eredeti emelő tolja vissza, hanem a megadó. Milyen laptartománnyal lehet ezt megcsinálnia, egy TAG regularnak?
Visszajátszhat a squeezre AK-val? Vagy ez annyira erős line, hogy akár a KK-t is lehet dobni?

Trükkös...ilyen move-ok után SH-n én általában valami kis párt v. 2 magas lapot(QT+,KQ+) szoktam látni, amivel már megelégeli a sok squeeze-t...én semmi hitelt nem adok ezeknek. Semmi pénzért nem dobtam volna sztem, mindenesetre mehet neki a note....hátha látod még ilyet csinálni
Ilyet sztem akkor érdemes csinálni, ha a balodon ül valami squeeze mester 10% körüli stattal...de nem túl jó ha esetleg még 3-an becallolnak utánad, szóval veszélyes

Élő ügyfélszolgálat