Ezen én is gondolkodtam. Viszont én arra jutottam, hogy a turn-ön emelnem kell, mégpedig azért, mert egy csomó olyan kártya jöhet, ami elriasztja az ellenfelet attól, hogy a riveren tovább pakolja be a pénzt. Például: Ha nincs club-ja, akkor az összes maradék club. Ha KK-ja van, akkor az összes A. Ha QQ-ja van, akkor az összes K és A. Ha JJ-je van, akkor minden Q, K és A...
Elrisztja a T is és persze a 6-os is elriaszthatja. Ez nagyon sok lap, amitől megilyedhet, így nem vagyok biztos abban, hogy a turn check a helyes lépés. Mit gondoltok a fenti gondolatmenetről?
Na igen, ez itt a jó kérdés. Ez bennem is felmerült. Vajon jó játék itt a flop check? Bevallom őszintén, a flop check-re azért esett a választásom, hogy még alacsonyan tartsam a potot 200BB deep-en ezen a rizikos flopon. Lehet ez teljességel helytelen volt.
de ha belegondolsz, temérdek olyan lap is van ami egy elég szép handet összehozhatneki. és ha ezen a boardon flopon nyitott. amire jött egy megadás biztos vagyok benne h valamilyen szinte köze van a flushoz mert még turnun is nyomult. flopon sztem visszaemelni még nem lett volna érdemes mert veszélyes volt a board. a min raise turnun még mindig úgy gondolom h elég becsapos lett volna. és talán átlátszó.sztem ebben a döntésben az image, és az ellenfél image nagyon fontos. ha egy laza agr játékos ellen van ez. akkor én turn min raise,river szép bet. (ha 4 szin is jönn akkor all in ,remélve h nut flushe van)
szóval elriasztásnak már ez a board is elég lehet nem kell ehhez river:)
Na igen, ez itt a jó kérdés. Ez bennem is felmerült. Vajon jó játék itt a flop check? Bevallom őszintén, a flop check-re azért esett a választásom, hogy még alacsonyan tartsam a potot 200BB deep-en ezen a rizikos flopon. Lehet ez teljességel helytelen volt.
Ilyen deep stack sztem a flop játék rendben van. Én is passzívabban szoktam játszani ennyire deep helyzetben az ilyen lapokkal.
A turn-től kezdve viszont teljesen másképp játszottam volna a partit. A turn-ön 2/3 és egész kassza között nyitottam volna. Ha ezt csak megadja, akkor a riveren egy fél pot és 2/3 kassza között hívtam volna.
a flopon való pot control sztem nagyon jó döntés!!! érzésem szerint ha benyitsz nagyon nehéz döntés elé hozod magad és akár az egész stacked gondba lehet a flop után.
úgy gondolom a checkel alacsonyan tudta tartani a potot mert ha kész keze van a srácnak akkor se akarja elrémiszteni. és még volt pár outunk a fullra. szóval ez a check sztem hibátlan. agr játékal persze pot bet de nem deep stacként!!! egy sor és flush draws boardon nem nyithat be settel.. (deep stack) a turnun a nagy bet se rossz ötlet sztem ez megint a kezétől függ az ellenfélnek és az imagetől. többet kéne tudni az ellenfélről . milyen jó játékos? milyen agresszív stb.. én még mindig becsapósnak tartom a min raiset turnun. analfabéta lépésnek tünhet de becsapos is lehet. egy min raiset akármilyen drawal ki kell fizetnie és akkor már is növeltük a kasszát. Aztán várhatjuk hogy river betel egy szépet és már jó is :D akkor már tolhatod :D
Ezt a monoton flopon pot controll dolgot most sem értem, én itt simán tönkremegyek szettel, leginkább check/raise formájában. :)
Az effektív stack-kek mérete elég nagy, 200BB deepen vagyunk. A flop olyan volt, hogy egész egyszerűen fogalmam sem volt, hogy hogy állok, ezért itt nem akartam még akkorára növelni a pot méretét, hogy a későbbiekben ne tudjak szabadulni a lapomtól. Set-et floppoltam az igaz, de micsoda boardon, simán lehetek jelentős hátrányban a lapommal! Ergó úgy voltam vele, hogy itt megadás, aztán a turn-től, illetve az ellenfél turn játékától függően tovább.
A turnre persze jó lap érkezett :D, és elfogadom az érveléseteket, az allin hívás tényleg hibás volt, egyszerűen túl ilyesztő volt. Ha olyan ellenféllel játszok, akinek a számai és játéka némi értelemre utalnak, akkorpróbálok mindig magamból kiindulni: Én mit csinálnék a helyében egy magas párral egy ilyen hívásra? Dobnék...Ergó nem jól játszottam. Viszont dobnék minraisre is, mert az iszonyú félelmetes tud ám lenni egy nem fish játékostól (bocs, hogy most ebbe a kategóriába soroltam magam). A standard raise-zel nem értek egyet, mert az is már olyan méretű, hogy majdnem all-in.
Vagyis tényleg két lehetőség van: Check/call turn és beleemelni a riverbe vagy bet turn, bet river, ahogy w2p írta. A check/call turn viszont már leírtam, hogy miért nem tetszik (oké, oké van egy csomó más kártya is, ami érkezhet, ahogy írtátok), így talán azt kell mondjam, hogy még a w2p féle játék lehetett volna a legjobb...
Set-et floppoltam az igaz, de micsoda boardon, simán lehetek jelentős hátrányban a lapommal! Ergó úgy voltam vele, hogy itt megadás, aztán a turn-től, illetve az ellenfél turn játékától függően tovább.
Jelentős hátrányt én csak egy overset ellen érzek.