Póker Fórum Archívum > Small Stakes No-limit Hold’em > 88 - elszúrtam??? - Full Tilt-NL50

Agostini
Válasz kanrich_ kommentjére
2008. febr. 17. 18:26

Ezen én is gondolkodtam. Viszont én arra jutottam, hogy a turn-ön emelnem kell, mégpedig azért, mert egy csomó olyan kártya jöhet, ami elriasztja az ellenfelet attól, hogy a riveren tovább pakolja be a pénzt. Például: Ha nincs club-ja, akkor az összes maradék club. Ha KK-ja van, akkor az összes A. Ha QQ-ja van, akkor az összes K és A. Ha JJ-je van, akkor minden Q, K és A...
Elrisztja a T is és persze a 6-os is elriaszthatja. Ez nagyon sok lap, amitől megilyedhet, így nem vagyok biztos abban, hogy a turn check a helyes lépés. Mit gondoltok a fenti gondolatmenetről?

Na igen, ez itt a jó kérdés. Ez bennem is felmerült. Vajon jó játék itt a flop check? Bevallom őszintén, a flop check-re azért esett a választásom, hogy még alacsonyan tartsam a potot 200BB deep-en ezen a rizikos flopon. Lehet ez teljességel helytelen volt.

de ha belegondolsz, temérdek olyan lap is van ami egy elég szép handet összehozhatneki. és ha ezen a boardon flopon nyitott. amire jött egy megadás biztos vagyok benne h valamilyen szinte köze van a flushoz mert még turnun is nyomult. flopon sztem visszaemelni még nem lett volna érdemes mert veszélyes volt a board. a min raise turnun még mindig úgy gondolom h elég becsapos lett volna. és talán átlátszó.sztem ebben a döntésben az image, és az ellenfél image nagyon fontos. ha egy laza agr játékos ellen van ez. akkor én turn min raise,river szép bet. (ha 4 szin is jönn akkor all in ,remélve h nut flushe van)

szóval elriasztásnak már ez a board is elég lehet nem kell ehhez river:)

a flopon való pot control sztem nagyon jó döntés!!! érzésem szerint ha benyitsz nagyon nehéz döntés elé hozod magad és akár az egész stacked gondba lehet a flop után. szóval sztem pre flop call , flop check, turn min raise, turn ( a laptól függően) 1/2pot pot kb...

nh :)

a flop check sztem szép

Zoli
Válasz Agostini kommentjére
2008. febr. 17. 20:19

de ha belegondolsz, temérdek olyan lap is van ami egy elég szép handet összehozhatneki. és ha ezen a boardon flopon nyitott. amire jött egy megadás biztos vagyok benne h valamilyen szinte köze van a flushoz mert még turnun is nyomult. flopon sztem visszaemelni még nem lett volna érdemes mert veszélyes volt a board. a min raise turnun még mindig úgy gondolom h elég becsapos lett volna. és talán átlátszó.sztem ebben a döntésben az image, és az ellenfél image nagyon fontos. ha egy laza agr játékos ellen van ez. akkor én turn min raise,river szép bet. (ha 4 szin is jönn akkor all in ,remélve h nut flushe van)

szóval elriasztásnak már ez a board is elég lehet nem kell ehhez river:)

Egyetértek. Próbáltam matek alapon megnézni hogy mennyire lehet ijesztő a river az ellen számára és a következő jött ki:

Ha az ellennek QQ+ AQ+ illetve KQ ranget találunk ki akkor a lehetséges 66 féle lapkombinációból 36 (!) tartalmaz treffet. Az ellen a flopon és a turnön is tolta (és a számai alapján nem egy maniac típus) tehát v.szeg van nála egy vagy két magas treff. Így a 9 flush húzóból max. 4 ijesztő.

A többi lap közül az 3 db ász, és a 3 db király, nem feltétlenül ijeszti meg lehet hogy segít neki. A 3 db 6-os és a 3 db tizes már inkább ijesztő lehet. Tehát ebből a 12 lapból mondjuk kb. 9 ijesztő. A lehetséges 9+12=21 ijesztő lapból összesen kb. 4+9=13 ijesztő ténylegesen viszont a maradék egy részében javulhat is flushre, fullra, top párra.

Azt hiszem a turn-ön mégis vissza kell emelni egy kicsit, flush draw-al, overpárral muszáj megadnia. Ha adja riveren nyitnék, ha treff jön nagyot, ha semleges lap kicsit. Lehet hogy túl variálom?:D

Slash
2008. febr. 17. 22:12

Na igen, ez itt a jó kérdés. Ez bennem is felmerült. Vajon jó játék itt a flop check? Bevallom őszintén, a flop check-re azért esett a választásom, hogy még alacsonyan tartsam a potot 200BB deep-en ezen a rizikos flopon. Lehet ez teljességel helytelen volt.

Ebben igazad van, jó ötletnek tűnik a pot alacsonyan tartása. De ha pl turnre jön egy jelentéktelen lap, akkor ott már nem lehet checkelni szerintem. És ha ott visszaemel, akkor nem hiszem hogy ez dobható

want2push
Válasz Zoli kommentjére
2008. febr. 17. 22:19

Ilyen deep stack sztem a flop játék rendben van. Én is passzívabban szoktam játszani ennyire deep helyzetben az ilyen lapokkal.

A turn-től kezdve viszont teljesen másképp játszottam volna a partit. A turn-ön 2/3 és egész kassza között nyitottam volna. Ha ezt csak megadja, akkor a riveren egy fél pot és 2/3 kassza között hívtam volna.

Zoli
Válasz Agostini kommentjére
2008. febr. 17. 22:20

a flopon való pot control sztem nagyon jó döntés!!! érzésem szerint ha benyitsz nagyon nehéz döntés elé hozod magad és akár az egész stacked gondba lehet a flop után.

Ezt a monoton flopon pot controll dolgot most sem értem, én itt simán tönkremegyek szettel, leginkább check/raise formájában. :) Ha az ellenfél kész flush-el, szettel, overpár + flush draw-al játszik így akkor is nagyon szoros

Board: 7c 8c 9c
Dead:
equity win tie pots won pots tied
Hand 0: 46.693% 44.87% 01.83% 19100 777.00 { 8d8h }
Hand 1: 53.307% 51.48% 01.83% 21916 777.00 { AcAd, AcAh, AcAs, KcKd, KcKh, KcKs, QdQh, QdQs, QhQs, JcJd, JcJh, JcJs, TcTd, TcTh, TcTs, 99-77, AcKc, AcQc, AcJc, AcTc, Ac9c, KcQc, KcJc, JTs, JTo }

és az ellen lapjai közé olyanokat is felvettem mint a :Kc: :Jc: vagy :Ac: :9c: , illetve a JT minden változata mivel heads-up ról van szó.

Agostini
Válasz Zoli kommentjére
2008. febr. 17. 22:29

úgy gondolom a checkel alacsonyan tudta tartani a potot mert ha kész keze van a srácnak akkor se akarja elrémiszteni. és még volt pár outunk a fullra. szóval ez a check sztem hibátlan. agr játékal persze pot bet de nem deep stacként!!! egy sor és flush draws boardon nem nyithat be settel.. (deep stack) a turnun a nagy bet se rossz ötlet sztem ez megint a kezétől függ az ellenfélnek és az imagetől. többet kéne tudni az ellenfélről . milyen jó játékos? milyen agresszív stb.. én még mindig becsapósnak tartom a min raiset turnun. analfabéta lépésnek tünhet de becsapos is lehet. egy min raiset akármilyen drawal ki kell fizetnie és akkor már is növeltük a kasszát. Aztán várhatjuk hogy river betel egy szépet és már jó is :D akkor már tolhatod :D

freddyK
Válasz Zoli kommentjére
2008. febr. 18. 12:02

Ezt a monoton flopon pot controll dolgot most sem értem, én itt simán tönkremegyek szettel, leginkább check/raise formájában. :)

Én is :) . Azért érzem helyesnek a check-raiset , mert sok lap van amit nem szeretnénk látni a turnon és gyakran fog overpair + FD vagy overcards + FD
vel megadni ( nekem legalábbis ez a tapasztalatom nl50en) vagy allin menni.

Több mint 3x olyan gyakran lesz egy lapos FD, overpair +FD mint kész flushe.

OOP nem játszanám pot kontrollra ezt a handet.

kanrich_
Válasz freddyK kommentjére
2008. febr. 18. 13:46

Az effektív stack-kek mérete elég nagy, 200BB deepen vagyunk. A flop olyan volt, hogy egész egyszerűen fogalmam sem volt, hogy hogy állok, ezért itt nem akartam még akkorára növelni a pot méretét, hogy a későbbiekben ne tudjak szabadulni a lapomtól. Set-et floppoltam az igaz, de micsoda boardon, simán lehetek jelentős hátrányban a lapommal! Ergó úgy voltam vele, hogy itt megadás, aztán a turn-től, illetve az ellenfél turn játékától függően tovább.

A turnre persze jó lap érkezett :D, és elfogadom az érveléseteket, az allin hívás tényleg hibás volt, egyszerűen túl ilyesztő volt. Ha olyan ellenféllel játszok, akinek a számai és játéka némi értelemre utalnak, akkorpróbálok mindig magamból kiindulni: Én mit csinálnék a helyében egy magas párral egy ilyen hívásra? Dobnék...Ergó nem jól játszottam. Viszont dobnék minraisre is, mert az iszonyú félelmetes tud ám lenni egy nem fish játékostól (bocs, hogy most ebbe a kategóriába soroltam magam). A standard raise-zel nem értek egyet, mert az is már olyan méretű, hogy majdnem all-in.
Vagyis tényleg két lehetőség van: Check/call turn és beleemelni a riverbe vagy bet turn, bet river, ahogy w2p írta. A check/call turn viszont már leírtam, hogy miért nem tetszik (oké, oké van egy csomó más kártya is, ami érkezhet, ahogy írtátok), így talán azt kell mondjam, hogy még a w2p féle játék lehetett volna a legjobb...

freddyK
2008. febr. 18. 13:55

Set-et floppoltam az igaz, de micsoda boardon, simán lehetek jelentős hátrányban a lapommal! Ergó úgy voltam vele, hogy itt megadás, aztán a turn-től, illetve az ellenfél turn játékától függően tovább.

Jelentős hátrányt én csak egy overset ellen érzek.

Agostini
Válasz freddyK kommentjére
2008. febr. 18. 14:00

Jelentős hátrányt én csak egy overset ellen érzek.

egy flopotolt sor vagy egy flopolt nut flush téged nem rémisztene?
és ha ezek közül valamelyik van akkor marad kemény 8outunk a fullra v pokerre. meg par .1% arra h vmiből kettő jön.

Élő ügyfélszolgálat